“Τα Παιδία Βρέχει” στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Για επιλεγμένα Σαββατοκύριακα, το επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μετεωρολογίας για παιδιά, με τίτλο “Τα Παιδία Βρέχει”, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών θα πραγματοποιηθεί στην Πεντέλη στο μεγάλο θόλο του 16 τόνων τηλεσκοπίου Newall! Τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους θα έχουν την ευκαιρία σε ένα απολύτως διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα να μάθουν για τον ήλιο -το αστέρι της ζωής, τον κύκλο του νερού, τη δημιουργία των νεφών, το ουράνιο τόξο, τις εποχές, τις καταιγίδες και τους κεραυνούς, το χιόνι, το χαλάζι και τον άνεμο. Όλα αυτά μέσα από πειράματα και επιδείξεις, στα οποία συμμετέχουν ενεργά τα παιδιά και γιατί όχι… και οι γονείς τους!

Στο τέλος του προγράμματος, αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, κατασκευάζονται δύο μοντέλα μετεωρολογικών μπαλονιών τα οποία αφήνονται στην ατμόσφαιρα.

Οι εκπλήξεις, όμως, δεν σταματούν εκεί. Μετά το τέλος του προγράμματος, οι επισκέπτες μεταφέρονται στο μεγαλύτερο “ασανσέρ” της Ελλάδας και θαυμάζουν από κοντά το εντυπωσιακό διοπτρικό τηλεσκόπιο Newall.

Όλα τα παιδιά φεύγοντας παίρνουν μαζί τους αναμνηστικά δώρα που περιλαμβάνουν ένα ανεμομέτρο από απλά υλικά και αφίσα με τα είδη των νεφών.

Το πρόγραμμα διαρκεί συνολικά 2 ώρες μαζί με την ξενάγηση στο τηλεσκόπιο* και μπορούν να συμμετάσχουν και οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους.

*Επειδή το πρόγραμμα διεξάγεται μέρα, δεν είναι δυνατή η παρατήρηση ουράνιων αντικειμένων με το τηλεσκόπιο.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών

Τα Παιδία Βρέχει
30 Σεπτεμβρίου 2017 – 17 Ιουνίου 2018
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
Ι. Μεταξά και Β. Παύλου, Πεντέλη

Read More

And More