Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών καλεί τα παιδιά να δημιουργήσουν έχοντας ως έμπνευση έργα του Μπετόβεν!

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του δράσεων, καλεί τους νεαρούς του φίλους να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό εικαστικής δημιουργίας, «Τhe Pastoral Project», με πηγή έμπνευσης τη διάσημη «Ποιμενική» Συμφωνία αρ. 6.

O Μπετόβεν αγαπούσε τη φύση, το ίδιο κι εμείς. Για τον μεγάλο μουσουργό η φύση ήταν ένας χώρος χαλάρωσης, απομόνωσης και έμπνευσης. Η 6η Συμφωνία του, που ονομάζεται «Ποιμενική», αποτυπώνει μουσικά την αρμονική ένωση του ανθρώπου με τον φυσικό του κόσμο.

Αυτή η στενή σχέση του συνθέτη με τη φύση ήταν η αφορμή για τη δημιουργία του «Beethoven Pastoral Project», που εκπόνησαν από κοινού η Οργανωτική Επιτροπή του Έτους Μπετόβεν, η Γραμματεία του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή και το περιβαλλοντικό δίκτυο Earth Day, με στόχο την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον και τη διατήρηση της ισορροπίας στη φύση.

 «Τhe Pastoral Project»: Λίγα λόγια για τον διαγωνισμό

Οι ενδιαφερόμενοι, ηλικίας  6 ως 16 ετών, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον Διαγωνισμό έως την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020, υποβάλλοντας ένα πρωτότυπο έργο –ζωγραφιά, ψηφιακό σχέδιο ή κολάζ– σε ψηφιακή μορφή. Το περιεχόμενο της δημιουργίας θα πρέπει να είναι σε πλήρη συνάφεια με τα μουσικά μέρη της Έκτης Συμφωνίας του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν:

Συμφωνία αρ. 6 σε φα μείζονα, έργο 68, «Ποιμενική»Ι. Allegro ma non troppo: αφύπνιση συναισθημάτων χαράς φθάνοντας στην εξοχή

Ι. Allegro ma non troppo: αφύπνιση συναισθημάτων χαράς φθάνοντας στην εξοχή
ΙΙ. Andante molto mosso: σκηνή στο ρυάκι
ΙΙΙ. Allegro: χαρούμενη συντροφιά των χωρικών
IV. Allegro: καταιγίδα
V. Allegretto: τραγούδι των βοσκών – συναισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης μετά την καταιγίδα
Διευκρινίζεται ότι οι συμμετέχοντες υποβάλλουν έργα μεμονωμένα και όχι ως μαθητές σχολείων ή κέντρων εικαστικής αγωγής.

Τρόπος υποβολής και προθεσμία

Τελική ημερομηνία υποβολής έργων: Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020, έως τις 17.00
Το αρχείο της συμμετοχής ονομάζεται με το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντος, με λατινικούς χαρακτήρες. Μαζί συνυποβάλλεται, συμπληρωμένο από τον κηδεμόνα του συμμετέχοντος, το έντυπο συμμετοχής στο διαγωνισμό, το οποίο θα πρέπει και πάλι να ονομαστεί με λατινικούς χαρακτήρες με το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντος.

Το έντυπο συμμετοχής μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ.

Τα δύο αρχεία αποστέλλονται αυστηρά μέσω του www.wetransfer.com στην ηλεκτρονική διεύθυνση education@megaron.gr  (και τα δύο με κοινή αποστολή). Όσες συμμετοχές δεν υποβληθούν με το περιγραφόμενο τρόπο, δεν θα γίνονται αποδεκτές.

Read More

And More