“Το ποτάμι που ήθελε να γυρίσει πίσω”: Ένα μουσικό παραμύθι ξεφυλλίζει τις σελίδες τους σε ανοιχτούς χώρους της Αθήνας αυτό το ΣΚ

Ένα μουσικό παραμύθι για παιδιά 5-9 ετών
της Ελένης Φωτάκη

Αφήγηση Ηρώ Μπέζου

Μουσική Σύνθεση και Ερμηνεία
Αναστάσιος Μισυρλής – Φώτης Σιώτας

Μια φορά κι ένα καιρό, τρία μωρά ποτάμια ξεκίνησαν ψηλά από τα βουνά, για το ταξίδι τους στον κόσμο. Το πρώτο, ήταν όμορφο πολύ και δυνατό… Το δεύτερο ποτάμι ήταν άτυχο…Το τρίτο ποτάμι, ήταν ευγενικό κι ευαίσθητο. Ένα ποτάμι αλλιώτικο από τα άλλα, ένα ποτάμι βαθιά λυπημένο, γιατί ήταν το ποτάμι που ήθελε να γυρίσει πίσω.

Open Plan for all
Πριν από λίγες ημέρες, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου παρουσίασε το Open Plan, μία σειρά πρωτότυπων ερευνητικών δράσεων μέσα στη χειμερινή σαιζόν. Εκτός από τα workshops που έχουν ήδη προγραμματιστεί για επαγγελματίες και κοινό, δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει και δράσεις για τους μικρούς λάτρεις του θεάτρου. Το Open Plan εξαπλώνεται σε διαφορετικές γειτονιές της Αθήνας και προσκαλεί την επόμενη γενιά θεατών να απολαύσει ένα ξεχωριστό μουσικό παραμύθι, με δωρεάν είσοδο για όλους. Απρόσμενοι, μη θεατρικοί χώροι της Αθήνας ανοίγουν αυτό το φθινόπωρο τις πόρτες τους σε όλη την οικογένεια, με μία παράσταση για παιδιά ηλικίας 5 – 9 ετών.

Το Ποτάμι που ήθελε να γυρίσει πίσω είναι ένα μουσικό παραμύθι της γνωστής στιχουργού Ελένης Φωτάκη, που εμπνεύστηκαν, ντύνουν μουσικά και ερμηνεύουν ζωντανά οι Φώτης Σιώτας και Αναστάσιος Μισυρλής και αφηγείται η ηθοποιός Ηρώ Μπέζου. Στην παράσταση, οι πρωτότυπες συνθέσεις μπλέκονται με γνωστά θέματα της κλασικής μουσικής και μουσικές του κόσμου. Το παραμύθι είναι εμπνευσμένο από το γαλλικό προκλασικό τραγούδι «Tourdion» (1530) του Pierre Attaingnant, που στα ελληνικά αποδόθηκε από τον Στάθη Χατζηιωαννίδη ως «Το ποτάμι». Άλλοτε με μουσική κι άλλοτε με τραγούδι, οι μικροί και οι μεγάλοι θεατές θα παρακολουθήσουν την ιστορία του μικρού ποταμιού, που ξεκινά ένα ταξίδι αναζήτησης, χωρίς να ξέρει πώς να είναι χαρούμενο. Στο δρόμο του ανακαλύπτει τη σοφία της ροής προς τα μπρος, της αέναης κίνησης και της συνέχειας.

Οι παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν
1 Νοεμβρίου: Αρχοντικό των Μπενιζέλων
7 Νοεμβρίου: Δημοτική αγορά Κυψέλης

 

Read More

And More