Τώρα τίποτα δεν τους σταματά! 30 πρωτοετείς φοιτητές έλαβαν υποτροφία για τις σπουδές τους από την COSMOTE

Ένας κόσμος με ίσες ευκαιρίες για όλους, είναι ένας κόσμος καλύτερος για όλους. Έχοντας αυτό ως όραμα, η COSMOTE για ακόμα μια χρονιά είναι δίπλα σε πρωτοετείς φοιτητές – ή για να το θέσουμε πιο σωστά, είναι δίπλα ΚΑΙ στους πρωτοετείς φοιτητές – προσφέροντάς τους υποτροφίες για τις σπουδές τους, συνολικής αξίας €500.000. Τι ξέρεις όμως στα αλήθεια για το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή!

Είναι γεγονός πως στη σύγχρονη πραγματικότητα της Ελλάδας δεν έχουν όλοι οι νέοι τις ίδιες ευκαιρίες στην εκπαίδευση. Υπάρχουν πολλοί νέοι, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν, λόγω οικονομικών και κοινωνικών δυσκολιών. Όμως, το μέλλον των νέων ανθρώπων καθορίζει και το μέλλον της χώρας, έτσι δεν είναι; Για αυτό το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE, το οποίο φέτος συμπληρώνει τα 22 χρόνια από τη δημιουργία του, παρέχει οικονομική ενίσχυση για όλα τα έτη σπουδών σε φοιτητές που δυσκολεύονται να πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους.

Πρόκειται για το μεγαλύτερης διάρκειας πρόγραμμα κοινωνικής συνεισφοράς της COSMOTE, συνολικού ύψους περίπου 8 εκατ. ευρώ, το οποίο έχει στηρίξει μέχρι σήμερα 814 φοιτητές, αγκαλιάζοντας τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης και ενισχύοντας την ισότιμη πρόσβαση στη γνώση. Μάλιστα, σε πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε, οι υπότροφοι, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, θεωρούν πως οι υποτροφίες COSMOTE είναι μια πολύ σημαντική οικονομική ενίσχυση, η οποία τους επιτρέπει να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, ενώ την ίδια στιγμή αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις δυνάμεις τους. Κάποιος αναγνωρίζει τα ταλέντα, τις γνώσεις, τις ικανότητές τους και επιλέγει να ποντάρει σε αυτές. Η υποτροφία αυτή είναι το κίνητρο που χρειάζονται για να συνεχίσουν… 

Κάπως έτσι λοιπόν, με το 2023 να έρχεται στο τέλος του, και την επόμενη χρονιά να βρίσκεται μόλις μια ανάσα μακριά, η COSMOTE ανακοίνωσε τους τυχερούς φοιτητές του έτους. Φέτος, δόθηκαν 30 υποτροφίες. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται η  τιμητική υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης», συνολικού μικτού ποσού €25.000, που απονεμήθηκε στον Γιώργο Φωτίου, φοιτητή του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ, 14 υποτροφίες συνολικού μικτού ποσού €18.750 η καθεμία για φοιτητές πενταετούς φοίτησης, και από 15 υποτροφίες συνολικού μικτού ποσού €15.000 η καθεμία για φοιτητές τετραετούς φοίτησης.

«Το σπουδαιότερο τεχνολογικό επίτευγμα τα τελευταία χρόνια, που τα έχει σαρώσει όλα, είναι το ίντερνετ προφανώς. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου έξω από αυτό, γιατί θα ήταν σαν ένα ψάρι να προσπαθεί να φανταστεί τη ζωή του έξω από αυτό. Δεν γίνεται, είναι κάτι εξωγήινο πλέον», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Φωτίου.

Εκτός από τις υποτροφίες, η COSMOTE προσφέρει στους υποτρόφους δωρεάν σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις για την κάλυψη των καθημερινών τους τηλεπικοινωνιακών αναγκών. Συγκεκριμένα. παρέχονται δωρεάν πλήρες πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, Internet και mobile Internet για όλα τα έτη των σπουδών τους, τεχνολογικός εξοπλισμός όπως laptop καθώς και COSMOTE TV. Επίσης, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι νέοι Υπότροφοι έχουν τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης στο σύγχρονο και δυναμικό εργασιακό περιβάλλον του Ομίλου ΟΤΕ. Μάλιστα, οι πρωτοετείς φοιτητές που κέρδισαν μια από τις υποτροφίες COSMOTE, παρακολούθησαν κι ένα βιωματικό εργαστήριο προσωπικής ενδυνάμωσης, κατά τη διάρκεια του οποίου συζήτησαν για θέματα που τους προβληματίζουν, μοιράστηκαν τα προσωπικά τους βιώματα, καθώς και τα σχέδια τους για το μέλλον.

Κατά τη φετινή απονομή, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Κάθε χρόνο γεμίζω αισιοδοξία όταν συναντώ νέους και νέες, οι οποίοι με πίστη, πάθος, γενναιότητα και αξίες ξεπερνούν εμπόδια και δυσκολίες και κυνηγούν τα όνειρά τους. Είμαι περήφανος που 22 χρόνια, μέσα από το πρόγραμμα υποτροφιών στεκόμαστε δίπλα σε νέους ανθρώπους, που αποτελούν παράδειγμα, κυρίως για τη στάση ζωής τους και δευτερευόντως για την επιτυχία τους να εισαχθούν σε ένα ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Νέους που ξεκινούν τις σπουδές τους όχι με τις καλύτερες συνθήκες, αλλά κατορθώνουν να ορίζουν τις συνθήκες για να πετύχουν τους στόχους τους. Το μέλλον των νέων ανθρώπων καθορίζει και το μέλλον της χώρας μας. Προσφέροντας στους νέους ισότιμη πρόσβαση στη γνώση, δημιουργούμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους».

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE ενισχύει την ισότιμη πρόσβαση στη γνώση και αποτελεί ένα πρόγραμμα για τη στήριξη της κοινωνίας και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης. Γιατί, ένας κόσμος με ίσες ευκαιρίες για όλους, είναι ένας κόσμος καλύτερος για όλους.

«Τώρα, τίποτα δε σταματά» νέους με όρεξη και πάθος για νέες προκλήσεις!