Βαλίτσα του μαιευτηρίου: 5 πράγματα που τελικά δεν χρειάζεται να έχεις

Και έφτασε η στιγμή που θα αφήσεις για λίγο το σπιτάκι σου και θα μεταφερθείς στο μαιευτήριο. Για να υποδεχτείς στον κόσμο αυτό το μωράκι σου και μαζί να χαράξετε μία νέα ζωή, μία διαφορετική καθημερινότητα γεμάτη από αγάπη, στοργή και χαμογέλα. Πριν, όμως, φτάσεις εκεί χρειάζεται να ετοιμάσεις τη βαλίτσα του μαιευτηρίου. Όλα τα απαραίτητα θα τα πάρεις μαζί σου. Επειδή, όμως, η λίστα είναι πολύ μεγάλη και η βαλίτσα όχι και τόσο, τι θα έλεγες να αφήσεις μερικά πραγματάκια εκτός; Εξάλλου, δεν θα τα χρειαστείς και τόσο πολύ…

Ημερολόγιο
Ναι, αυτούς τους εννέα μήνες κατέγραψες τα πάντα. Κάθε λεπτό και στιγμή. Τώρα, όμως, έφτασε η στιγμή να τις ζήσεις, χωρίς να τις γράψεις σε χαρτί. Όλα θα μείνουν τυπωμένα στη μνήμη σου. Άσε που άμα ρωτήσεις τις φίλες σου που έχουν γίνει μαμάδες θα σου εκμυστηρευτούν ότι δεν θα έχεις και τόσο χρόνο να καταγράψεις τα πάντα – μην σου πω ούτε καν να ανοίξεις το ημερολόγιο σου. 

Ειδικό μαξιλάρι
Θες την άνεση σου. Λογικό και κατανοητό. Πίστεψε με, όμως, το μαιευτήριο θα σου προσφέρει όλα όσα χρειάζεσαι για να χαλαρώσεις και να ετοιμαστείς για την μεγάλη στιγμή. Οπότε, μην προσθέσεις στη βαλίτσα σου ούτε το μαξιλάρι ύπνου, αλλά ούτε και του θηλασμού. Εστίασε την προσοχή σου στο να μάθεις να κρατάς το μωρό σου και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν στην ώρα τους.

Καλτσάκια
Μπορεί έξω να κάνει υπερβολική ζέστη, όμως, στο μαιευτήριο το κλιματιστικό θα πάρει φωτιά. Ή έτσι πιστεύεις. Γιατί, η αλήθεια είναι ότι στο μαιευτήριο επικρατεί κατά κανόνα μία σταθερή θερμοκρασία χωρίς ενοχλητικές διακυμάνσεις, κάτι που τελικά αποδεικνύεται σωτήριο για το σώμα σου.

Βιβλία εγκυμοσύνης
Άφησε τα βιβλία στο σπίτι. Γιατί, στο μαιευτήριο δεν θα τα χρειαστείς. Από τη μία, η ανυπομονησία δεν θα σου επιτρέψει να διαβάσεις σελίδα. Από την άλλη, το προσωπικό θα σου λύσει οποιαδήποτε απορία έχεις. Άσε που σίγουρα θα θέλεις να ξεκουράζεσαι και να παίρνεις μερικές ανάσες ανεμελιάς. 

Φωτογραφική μηχανή
Μην περιμένεις να τραβήξεις φωτογραφίες την στιγμή του τοκετού. Μπορεί να το έχεις ξεχωρίσει σε αρκετές ταινίες, όμως, η πραγματικότητα απέχει μερικά… χιλιόμετρα. 

Read More

And More