Baby bag

Η βαλίτσα του μαιευτηρίου: Τι πρέπει να έχεις οπωσδήποτε μαζί σου

Μόλις μπήκες στο μήνα σου και αυτό ξέρεις πολύ καλά τι σημαίνει: η μεγάλη στιγμή πλησιάζει. Η στιγμή που θα φέρεις στον κόσμο αυτό το μωρό σου είναι ίσως πιο κοντά από ό,τι πιστεύεις. Για να γίνει, όμως, αυτό, θα πρέπει για μερικές ημέρες να αφήσεις την άνεση του σπιτιού σου και να βρεθείς στο μαιευτήριο. Πριν φτάσεις εκεί – επειδή όσο πιο κοντά πλησιάζεις στη μεγάλη ημέρα, τόσο οι δυσκολίες θα αυξάνονται – θα πρέπει να έχεις έτοιμη την περίφημη βαλίτσα. Τι θα βάλεις μέσα; Πάμε να δούμε…

 

 

Ας ξεκινήσουμε από τα ρούχα. Όχι, δεν εννοώ τους στιλιστικούς συνδυασμούς που “περνάνε” αυτή τη στιγμή από το μυαλό σου, αλλά τα απαραίτητα που δεν πρέπει να λείπουν από τη βαλίτσα σου. Για αυτό, μην ξεχάσεις δύο χαλαρές ρόμπες, τις αγαπημένες σου πιτζάμες, μία φορμίτσα, περίπου 5 σουτιέν θηλασμού (τον αριθμό τον αποφασίζεις εσύ) και φυσικά αρκετά εσώρουχα.

Ας προχωρήσουμε με την υγιεινή. Τα απαραίτητα ρούχα μπήκαν. Σειρά έχουν τα υπόλοιπα αντικείμενα υγιεινής. Τα πρώτα, και πιο γνωστά, είναι τα εξής: αντισηπτικό, καθαριστικό σαπούνι χεριών, οδοντόπαστα και οδοντόκρεμα, οδοντικό νήμα, κρέμα χεριών και σώματος, προϊόντα για την ευαίσθητη περιοχή.

Μην ξεχάσεις το μαξιλάρι. Το ζητούμενο σε αυτή την φάση είναι η απόλυτη άνεσή σου. Όπως καταλαβαίνεις, το να πειραματιστείς με “ξένα” αντικείμενα ύπνου δεν είναι και το πιο έξυπνο που μπορείς να κάνεις. Μην διστάσεις, επομένως, να πάρεις μαζί σου το βολικό μαξιλάρι σου για να απολαύσεις όση ξεκούραση χρειάζεσαι αυτό το διάστημα και, αφού φέρεις στον κόσμο αυτό το μωρό σου, να χαλαρώσεις υπό τους δικούς σου όρους.

Μερικά προϊόντα περιποίησης είναι πάντοτε χρήσιμα. Και πρακτικά. Άσε που θα “ανεβάσουν” τη ψυχολογία σου. Ποια να πρωτοπάρεις; Μπορεί η τελική επιλογή να είναι δική σου, όμως,  μην παραλείψεις τα προϊόντα μπάνιου, όπως αρώματα και body lotions, τη βούρτσα μαλλιών, μερικά σφουγγάρια και κρέμες απολέπισης και ένα πιστολάκι. 

Για να περπατήσεις σωστά, πάρε τις παντόφλες σου. Ναι, είναι και αυτές ανάμεσα στα απαραίτητα αντικείμενα που θα θέλεις να έχεις μαζί σου. Και μπορείς να τις τοποθετήσεις πολύ εύκολα – και έξυπνα – . Γιατί, μπορεί να πιστεύεις ότι δεν θα κάνεις και… μαραθώνιο στο Νοσοκομείο, αλλά μερικές βόλτες στο διάδρομο ή στο μπαλκόνι του δωματίου είναι σίγουρα εντός προγράμματος και διάθεσης.

Ώρα να μιλήσουμε για το μωρό. Τα δικά σου πράγματα είναι έτοιμα, τοποθετημένα στη βαλίτσα. Έφθασε η στιγμή να προσθέσεις και όλα όσα θα χρειαστεί το νεογέννητο σου. Ποια είναι; Μερικά φορμάκια, πιτζαμούλες, γαντάκια, μία κουβερτούλα, μερικές καθαρές πετσέτες με παιχνιδιάρικο χρώμα και σχέδιο, καθαρές πάνες, λίγο βαμβάκι και φυσικά καλτσάκια που απαλύνουν και προστατεύουν τα ευαίσθητα πατουσάκια του και ένα σκουφάκι, γιατί το βρεφικό κεφάλι θέλει την ιδιαίτερη φροντίδα του.

Last but not least, δικαιούσαι να χαλαρώσεις στα δικά σου μέτρα. Για αυτό, λίγο πριν κλείσεις το φερμουάρ και αρχίσεις να πιέζεις τη βαλίτσα να τα χωρέσει όλα, βάλε το αγαπημένο σου βιβλίο ή περιοδικό, μερικά κεριά και μία φωτογραφική μηχανή, για να αποθανατίσεις την πρώτη έξοδο από το μαιευτήριο με τον τρόπο που θέλεις εσύ. Άλλωστε, είναι η μέρα σου.

And More