Χριστούγεννα παντού: Τα καλύτερα θεματικά πάρκα σε όλη την Ελλάδα

Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή. Η αγαπημένη γιορτών των μικρών μας φίλων. Συμβολίζει την αγάπη, την οικογενειακή θαλπωρή, τη στοργή, τη ζεστασιά και το παιχνίδι. Πώς θα μπορούσε αλλιώς; Τα Χριστούγεννα είναι ιδανικά για βόλτα – αφού πρώτα όλα τα μέλη της οικογένειας ντυθούν κατάλληλα για να μην κρυώνουν. Έτσι, σήμερα, μετά τη βόλτα μας στα θεματικά πάρκα της Αθήνας, επιβιβαζόμαστε στο Χριστουγεννιάτικο τρενάκι που μας γύρνα στα ειδικά διαμορφωμένα γιορτινά πάρκα σε κάθε σημείο της χώρας!

Ονειρούπολη στη Δράμα
Είναι θεσμός! Χριστούγεννα σημαίνει Ονειρούπολη και Δράμα! Αν είσαι αποφασισμένη να κάνεις ένα μακρινό ταξίδι, τότε η Ονειρούπολη είναι ο no.1 εορταστικός προορισμός. Εκτός από τις κλασσικές εκδηλώσεις, στη Χριστουγεννιάτικη πόλη του Ονείρου θα βρεις κάθε χρόνο και κάτι διαφορετικό. Τις τελευταίες χρονιές, “λειτουργεί” ένας υπέροχος εορταστικός κινηματογράφος, όπου τα παιδιά απολαμβάνουν τις αγαπημένες τους ταινίες. Και για τους ακόμα μικρότερους φίλους μας; Τα αστέρια του ουρανού τους περιμένουν, μέσα από το εκπληκτικά στολισμένο Πλανητάριο. Α, μη χάσεις και τις βόλτες του Άι Βασίλη στο ποτάμι. Γιατί, απλά θα χάσεις.

Ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα
Κοντά στη μέση της ηπειρωτικής Ελλάδας, ο Άι Βασίλης σε περιμένει και φέτος να νικήσετε μαζί τα Ξωτικά, τα οποία του βάζουν συνεχώς τρικλοποδιές. Φέτος, ο πιο διάσημος Μύλος προσκαλεί μικρούς και μεγάλους με δωρεάν είσοδο να πάρουν μέρος στις ποικίλες δράσεις του, ενώ δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουν τα παιδιά από κοντά τον Άγιο Βασίλη και την Πριγκίπισσα του Φεγγαριού, τα ξωτικά και τους καλικάντζαρους. Μην παραλείψεις να βολτάρετε στο παγοδρόμιο των ξωτικών, στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά, να επιβιβαστείτε στο Candy Express και να απολαύσετε τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά από το Ζαχαροπλαστείο των Ξωτικών.

Το χωριό του Άι Βασίλη στα Ιωάννινα
Αν ο δρόμος σε βγάλει οικογενειακώς προς τα φανταστικά Ιωάννινα, μην παραλείψεις να επισκεφτείς το “χωριό του Άι Βασίλη”. Το νέο θεματικό πάρκο (μετρά, μόλις έξι χρόνια λειτουργίας) δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους χριστουγεννιάτικους αντιπάλους του. Συναυλίες, παραστάσεις, διαδραστικά παιχνίδια, DJ sets, παρελάσεις και διάφορες δράσεις και παιδιά και εφήβους ξεκινούν για να παρασύρουν τους επισκέπτες στη μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη γιορτή!

Ο Πινόκιος πάει στο Βόλο
Το πάρκο του Βόλου από 1 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου εντάσσεται σε μια σειρά εκδηλώσεων που προγραμματίζει ο δήμος, συμπορευόμενος με την επανεκκίνηση του τουρισμού. Μοιάζει σαν ψέμα αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό, ακόμη και με πρωταγωνιστή τον Πινόκιο! Χριστουγεννιάτικη διασκέδαση χωρίς ψέματα, γιατί μπορεί να μεγαλώσει επικίνδυνα.

Αστερόκοσμος στη Θεσσαλονίκη
Φυσικά, από αυτή την εορταστική μας βόλτα, εν Ελλάδι, δε θα μπορούσε να λείπει η όμορφη συμπρωτεύουσα μας. Αν ετοιμάζεσαι για Χριστουγεννιάτικη απόδραση στο Λευκό τον Πύργο, μην παραλείψεις να κάνεις την επίσκεψη σου στον “Αστερόκοσμο”. Παιχνίδια για όλες τις ηλικίες, σκανδαλιάρικα ξωτικά, παγοδρόμια, χριστουγεννιάτικα εργαστήρια, θεματικά διαδραστικά σπιτάκια, λαχταριστές εορταστικές λιχουδιές, λαμπερή διακόσμηση, εκρηκτική διάθεση με άρωμα Χριστουγέννων και άφθονο κέφι σε περιμένει στα κτίρια της ΔΕΘ.

 

Read More

And More