Χριστούγεννα στην Ελλάδα: Τα καλύτερα θεματικά πάρκα σε όλη τη χώρα για τις γιορτινές μας αποδράσεις!

Δε ξέρω αν το έχεις συνειδητοποιήσει, αλλά τα Χριστούγεννα μας κλείνουν ήδη παιχνιδιάρικα το μάτι. Άλλωστε, βρισκόμαστε στα μέσα του πιο γιορτινού μήνα και όλα γύρω μας είναι φωτεινά και στολισμένα. Όπως, ακριβώς τα θέλουμε. Όπως, ακριβώς μας αρέσουν. Γιατί Χριστούγεννα σημαίνουν φως, χαρά, αγάπη και… στολίδια. Και, πού μπορείς να τα βρεις όλα αυτά; Μα, φυσικά, σε ένα θεματικό πάρκο. Στο χώρο που τα πάντα θυμίζουν (και είναι) Χριστούγεννα. Πριν από λίγες ημέρες, σου έγραψα τα καλύτερα πάρκα που μπορείς να επισκεφτείς στην Αθήνα. Επειδή, όμως, Σαββατοκύριακο και διακοπές έρχονται, τι λες για ένα ταξιδάκι στα καλύτερα θεματικά πάρκα όλης της Ελλάδας;

Ονειρούπολη στη Δράμα

(πηγή φωτογραφίας: dramini.gr)

Αν είσαι αποφασισμένη να κάνεις ένα μακρινό ταξίδι, τότε η Ονειρούπολη είναι ο no.1 εορταστικός προορισμός. Εκτός από τις κλασσικές εκδηλώσεις, στη Χριστουγεννιάτικη πόλη του Ονείρου θα βρεις κάθε χρόνο και κάτι διαφορετικό. Τις τελευταίες χρονιές, “λειτουργεί” ένας υπέροχος εορταστικός κινηματογράφος, όπου τα παιδιά απολαμβάνουν τις αγαπημένες τους ταινίες. Και για τους ακόμα μικρότερους φίλους μας; Τα αστέρια του ουρανού τους περιμένουν, μέσα από το εκπληκτικά στολισμένο Πλανητάριο. Α, μη χάσεις και τις βόλτες του Άι Βασίλη στο ποτάμι. Γιατί, απλά θα χάσεις.

O Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα

(πηγή φωτογραφίας: mylosxotikon.gr)

Κοντά στη μέση της ηπειρωτικής Ελλάδας, ο Άι Βασίλης σε περιμένει και φέτος να νικήσετε μαζί τα Ξωτικά, τα οποία του βάζουν συνεχώς τρικλοποδιές. Φέτος, ο πιο διάσημος Μύλος προσκαλεί μικρούς και μεγάλους με δωρεάν είσοδο να πάρουν μέρος στις ποικίλες δράσεις του, ενώ δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουν τα παιδιά από κοντά τον Άγιο Βασίλη και την Πριγκίπισσα του Φεγγαριού, τα ξωτικά και τους καλικάντζαρους. Μην παραλείψεις να βολτάρετε στο παγοδρόμιο των ξωτικών, στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά, να επιβιβαστείτε στο Candy Express και να απολαύσετε τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά από το Ζαχαροπλαστείο των Ξωτικών.

Το χωριό του Άι Βασίλη στα Ιωάννινα

(πηγή φωτογραφίας: culturenow.gr)

Αν ο δρόμος σε βγάλει οικογενειακώς προς τα φανταστικά Ιωάννινα, μην παραλείψεις να επισκεφτείς το “χωριό του Άι Βασίλη”. Το νέο θεματικό πάρκο (μετρά, μόλις τέσσερα χρόνια λειτουργίας) δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους χριστουγεννιάτικους αντιπάλους του. Συναυλίες, παραστάσεις, διαδραστικά παιχνίδια, DJ sets, παρελάσεις και διάφορες δράσεις και παιδιά και εφήβους ξεκινούν για να παρασύρουν τους επισκέπτες στη μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη γιορτή!

Το πάρκο των Ευχών στη Λάρισα

(πηγή φωτογραφίας: larissanet.gr)

Μήπως ήρθε η ώρα να γυρίσουμε πίσω στη Θεσσαλία; Εκεί, το Παλάτι της Βασίλισσας του Πάγου, η Αλίκη στη Χώρα των Ευχών, η Ακαδημία Μικρών Μάγων, το Χωριό των Ξωτικών, η Παραμυθοχώρα και η Λίμνη των Χριστουγέννων είναι μόνο μερικές από τις δεκάδες εκπλήξεων που περιμένουν τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες στο Πάρκο των Ευχών της Λάρισας! Μπορεί η κακοκαιρία να προκάλεσε μερικές μικρές καταστροφές, όμως, όλες οι υποδομές θα είναι έτοιμες το συντομότερο δυνατό. Το εντυπωσιακό καρουζέλ, οι συναυλίες, τα εργαστήρια χειροτεχνίας, το πολύχρωμο λούνα παρκ, και φυσικά το παγοδρόμιο υπόσχονται να σε “βάλουν” για τα καλά στο πνεύμα των γιορτών!

Αστερόκοσμος στη Θεσσαλονίκη

(πηγή φωτογραφίας: typothes.gr)

Φυσικά, από αυτή την εορταστική μας βόλτα, εν Ελλάδι, δε θα μπορούσε να λείπει η όμορφη συμπρωτεύουσα μας. Αν ετοιμάζεσαι για Χριστουγεννιάτικη απόδραση στο Λευκό τον Πύργο, μην παραλείψεις να κάνεις την επίσκεψη σου στον “Αστερόκοσμο”. Παιχνίδια για όλες τις ηλικίες, σκανδαλιάρικα ξωτικά, παγοδρόμια, χριστουγεννιάτικα εργαστήρια, θεματικά διαδραστικά σπιτάκια, λαχταριστές εορταστικές λιχουδιές, λαμπερή διακόσμηση, εκρηκτική διάθεση με άρωμα Χριστουγέννων και άφθονο κέφι σε περιμένει στα κτίρια της ΔΕΘ.

Καλά μας Χριστούγεννα!

Read More

And More