Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και θεατρικές παραστάσεις

Οι διακοπές των Χριστουγέννων είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για οικογενειακή έξοδο! Το ΤLIFE προτείνει χριστουγεννιάτικα θεάματα για όλους…
Χάνσελ και Γκρέτελ στην Εθνική Λυρική Σκηνή
Το υπέροχο παραμύθι των αδελφών Γκριμ, Χάνσελ και Γκρέτελ παρουσιάζεται στην Εθνική Λυρική Σκηνή, σε διασκευή της Κάρμεν Ρουγγέρη και μουσική του Γερμανού συνθέτη Ενγκελμπέρτ Χούμπερτινκ. Μια όπερα για παιδιά με πλούσια σκηνικά που έκανε πρεμιέρα στις 19 Δεκεμβρίου.
Η ιστορία ξεδιπλώνεται μέσα από δυναμική ενορχήστρωση και χαρακτηριστικά μουσικά θέματα, ενώ τα παιδικά τραγούδια, οι χοροί, οι σκηνές σε ειδυλλιακά δάση, τα ξωτικά και οι νεράιδες θα εντυπωσιάσουν όλους τους μικρούς φίλους της όπερας.
26, 29, 30, 31 Δεκεμβρίου
Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μουσικής
Το θρυλικό ρωσικό μπαλέτο Μπολσόι και μια αριστουργηματική κλασική χορογραφία εμπνευσμένη από την ονειρική μουσική του Τσαϊκόφσκι είναι η εορταστική πρόταση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο της ιδιαίτερα επιτυχημένης σειράς “Χριστούγεννα στο Μέγαρο”. Η ιστορία του Καρυοθραύστη διαδραματίζεται τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στο δωμάτιο της μικρής Κλάρας.
Μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη
Χριστούγεννα στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο
Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010
«Το όχημα του Άι Βασίλη» – (παιδιά 3-6 χρόνων)
Πώς άραγε ταξιδεύει ο Άι Βασίλης τόσο μακριά; Πώς είναι το όχημά του; Ποιο είναι το μέγεθός του; Τα παιδιά προβληματίζονται και παρατηρούν το εποπτικό υλικό, το οποίο θα τους βοηθήσει να συλλέξουν τις απαραίτητες πληροφορίες για το όχημα του Άι Βασίλη. Και τώρα που ο Άι Βασίλης έχασε το όχημά του τι θα γίνει; Τα παιδιά αποφασίζουν από κοινού να κατασκευάσουν ένα όχημα για εκείνον.
«Λαμπερή Χιονοθύελλα» – (παιδιά 7-12 χρόνων)
Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε μια λαμπερή χιονοθύελλα; Με ποιο τρόπο η γλυκερίνη επιβραδύνει την κίνηση των αντικειμένων μέσα στο νερό; Τα παιδιά ανακαλύπτουν τις ιδιότητες του νερού σε συνδυασμό με τη γλυκερίνη καθώς κατασκευάζουν τη δική τους διακοσμητική λαμπερή χιονοθύελλα.
Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010
«Μια τούρτα για το μουσείο» – (παιδιά 3-12 χρόνων)
Το Μουσείο γιορτάζει τα 16α γενέθλιά του. Μικροί και μεγάλοι θα ετοιμάσουν τούρτες άσπρες, καφέ, χρωματιστές για τη μεγάλη γιορτή και όλοι μαζί θα σβήσουν τα κεριά. Το πρόγραμμα δεν έχει οικονομική συμμετοχή.
Πέμπτη 30 και Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010
«Ο δικός μου Άι Βασίλης» – (παιδιά 3-6 χρόνων)
Τα παιδιά γνωρίζουν διάφορα υλικά της μαγειρικής και ανακαλύπτουν ένα διαφορετικό τρόπο χρήσης τους. Με υλικά τη φαντασία, τα χρώματα ζαχαροπλαστικής, το γλάσο και το αλεύρι, δημιουργούν το δικό τους Άι Βασίλη.
«Γούρι για το νέο χρόνο» – (παιδιά 6-12 χρόνων)
Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν τι συμβολίζει το γούρι και να διασκεδάσουν φτιάχνοντας το δικό τους ιδιαίτερο γούρι που θα αντιπροσωπεύει τις επιθυμίες τους για το νέο έτος.

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, Κυδαθηναίων 14 Πλάκα

“Ο Αποστάτης των Χριστουγέννων”
Μια παράσταση της θεατρικής ομάδας “Χιόνια στο καμπαναριό”
Η ιστορία του κυρίου Αποστασόπουλου, διευθυντή κολοσσιαίας πολυεθνικής, που θα αντιμετωπίσει το δίλημμα να γιορτάσει ή να μη γιορτάσει τα Χριστούγεννα. Θα σπεύσουν να τον βοηθήσουν ή ίσως και να τον μπερδέψουν, τα ξωτικά των ημερών δηλαδή οι δύο γραμματείς του, οι γονείς του, τα παιδιά και η γυναίκα του, η καθαρίστρια του γραφείου του.

Κινητήρας Στούντιο- Ερεχθείου 22

Read More

And More