4 καλοκαιρινά λάθη που μπορούν να καταστρέψουν τη δίαιτά σου

Το καλοκαίρι είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις χαλαρές στιγμές και το απολαυστικό φαγητόποτό. Όλα αυτά μπορεί να ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο και το στομάχι σου για λίγες ώρες, είμαι σίγουρη όμως πως όταν ανέβεις στη ζυγαριά και δεις τον αριθμό λίγο παραπάνω από ότι θα έπρεπε, θα πάθεις κρίση πανικού. Επειδή θέλω λοιπόν να αποφύγεις όλη αυτή την αγχωτική διαδικασία, σκέφτηκα να μοιραστώ 4 καλοκαιρινά λάθη που κάνουμε και που μπορούν να καταστρέψουν τις προσπάθειες που με κόπο έκανες τόσο καιρό.

Θέλω να έχεις κατά νου ότι το καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε και το μπικίνι σου σε περιμένει να το φορέσεις. Μην κάνεις λανθασμένες κινήσεις που θα καταστρέψουν όλα αυτά που έχτισες με επιμονή και υπομονή, γιατί η απογοήτευση θα είναι μεγάλη. Πριν πέσεις με τα μούτρα στο φαγητό, θέλω να γνωρίζεις όλα αυτά που σου αναφέρω παρακάτω. Πάμε να δούμε μαζί τα λάθη που κάνουμε και πως μπορούμε να τα αποφύγουμε.


1. Cocktail

Ανήκω στην ίδια κατηγορία με εσένα. Λατρεύω τα cocktail, τη φρουτένια και δροσερή γεύση που μας προσφέρουν. Η συχνή κατανάλωση αυτών το αλκοολούχων ποτών μπορούν εύκολα να καταστρέψουν τη δίαιτα σου, καθώς υπολογίζεται ότι έχουν 500 θερμίδες και παραπάνω. Δεν είμαι σε θέση να σε αποτρέψω από αυτή τη δροσερή αλλά θερμιδοφόρα επιλογή, αλλά προσπάθησε τουλάχιστον να καταναλώνεις ένα την εβδομάδα. Τις άλλες φορές που το αναζητάς καταλάγιασε τη δίψα σου με ένα ποτήρι κρασί ή νερό με διάφορα αρωματικά.

Δες ΕΔΩ light συνταγές για cocktail!


2. Παγωτά

Για μένα το παγωτό είναι η πιο απολαυστική επιλογή χειμώνα-καλοκαίρι. Μπορώ να σου πω όμως ότι οι θερμίδες μια μπάλας ξεκινούν από τις 250 και ανεβαίνουν ανάλογα το είδος, ενώ τα λιπαρά είναι αρκετά αυξημένα λόγω κρέμας γάλακτος. Για αυτό το λόγο προσπάθησε να επιλέγεις τα sorbet ή παγωτά με stevia και λίγα λιπαρά.

Δες ΕΔΩ τις επιλογές των παγωτών που πρέπει να κάνεις!


3. Σνακ

Το καλοκαίρι είναι απόλυτα συνδεδεμένο με τις παραλίες και τις χαλαρές στιγμές. Από την άλλη οι παραλίες συνδέονται με τις καντίνες, τα σνακ και τις μπύρες. Τώρα που είπα σνακ, θέλω να σου αναφέρω ότι όλα αυτά που επιλέγεις από την καντίνα για να καταλαγιάσεις την πείνα σου (hot dog, σάντουιτς) ξεκινούν από 300 θερμίδες και έχουν πολλά λιπαρά. Την επόμενη φορά λοιπόν πάρε από το σπίτι ξηρούς καρπούς, φρούτα και ένα wrap και μην πέσεις σε αυτή την παγίδα.


4. BBQ με φίλους

Το καλοκαίρι έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τη αγαπημένη μας αυλή ή μπαλκόνι με τη συντροφιά των φίλων μας. Όλη αυτή η κατάσταση είναι άμεσα συνδεδεμένη με το φαγητό και συγκεκριμένα με το μπάρμπεκιου. Θέλω να γνωρίζεις ότι αυτό μπορεί να αυξήσει κατά πολύ τις ημερήσιες θερμίδες και να προκαλέσει φούσκωμα στην περιοχή της κοιλιάς, που θα επηρεάσει και τον μετέπειτα ύπνο σου. Προσπάθησε λοιπόν να επιλέξεις κοτόπουλο ή γαλοπούλα χωρίς πέτσα και ψητά λαχανικά.

Read More

And More