5 τρόφιμα που είναι πιο θρεπτικά όταν τα μαγειρεύεις

Ξέρουμε πως πολλά λαχανικά είναι καλύτερα να τα τρώμε ωμά για να προσλαμβάνουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν. Έτσι τουλάχιστον μας λένε οι ειδικοί της διατροφής… Υπάρχουν όμως κάποια τρόφιμα που αν τα μαγειρέψουμε, είναι ακόμα πιο υγιεινά και θρεπτικά, εκτός από νόστιμα. Ποια είναι λοιπόν αυτά;

1. Σπανάκι
Το σπανάκι είναι πλούσιο σε ασβέστιο, σίδηρο και μαγνήσιο. Για να απορροφήσεις όλα τα θρεπτικά του συστατικά, μαγείρεψέ το! Η ποσότητα του ασβεστίου του θα τριπλασιαστεί!

2. Kale
Το kale είναι ένα λαχανικό περισσότερο γνωστό στο εξωτερικό παρόλ’ αυτά μπορείς να το βρεις και στην εγχώρια αγορά. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και εκτός από περισσότερη νοστιμιά όταν μαγειρεύεται, έχει μεγαλύτερη δράση στο να μειώσει τη χοληστερόλη.

3. Μανιτάρια
Τα φρέσκα μανιτάρια έχουν σκληρό δέρμα με συνέπεια αυτό να τα κάνει δύσπεπτα. Για αυτό λοιπόν τα μαγειρεύουμε αλλά και για να είμαστε πιο ασφαλείς μιας και σκοτώνονται οι τοξίνες που μπορεί να έχουν.

4. Καρότα
Όπως και τα μανιτάρια έτσι και τα καρότα, όταν είναι ωμά δεν χωνεύονται εύκολα. Με το να τα μαγειρέψεις λοιπόν εξασφαλίζεις εύκολη χώνεψη αλλά και μεγάλες ποσότητες από το Β-καροτένιο που περιέχει, ένα αντιοξειδωτικό που μετατρέπεται σε βιταμίνη Α και βελτιώνει την όραση.

5. Ντομάτες
Αυτό είναι λίγο περίεργο μιας και έχουμε συνηθίσει στο να τρώμε ωμές τις ντομάτες μέσα σε σαλάτα ή σε σάντουιτς. Όμως όταν μαγειρεύεται, αυξάνεται κατά 30% το λυκοπένιο που περιέχει, το οποίο βοηθά στον καρκίνο.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164