9 “Junk Foods” που ενισχύουν τη γυμναστική σου!

Άλλος ένας μύθος που καταρρίπτεται! Το junk food κάνει καλό στη γυμναστική και δεν μας παχαίνει! 9 τρόφιμα που θεωρούνται απαγορευμένα για όσες θέλουν να έχουν τέλειο σώμα, τώρα απενοχοποιούνται γιατί ενισχύουν την προπόνηση με αποτέλεσμα να έχουμε καλύτερη απόδοση και περισσότερη γράμμωση. Κατανάλωσε άφοβα τα αγαπημένα σου φαγητά πριν ή μετά τη γυμναστική σου. Με μέτρο πάντα, ε;

1. Βάφλες
Ποιος περίμενε πως ότι οι βάφλες θα ήταν το ιδανικό φαγητό για μετά τη γυμναστική; Ειδικοί λένε πως η γυμναστική αλλάζει τη δυναμική που απορροφάται το φαγητό κι ότι η κατανάλωση φαγητού πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνηση, είναι το κλειδί για να αναπληρωθεί η ενέργεια. Οι βάφλες έχουν υδατάνθρακες και οι υδατάνθρακες χρειάζονται για τη χαμένη ενέργεια. Το μυστικό όμως για να μην πάρεις σε κιλά τις βάφλες, είναι να τις φας μισή ώρα μετά τη γυμναστική γιατί τότε το σώμα απορροφά τη γλυκόζη που ξόδεψε.

2. Μπέικον
Τρεις φέτες μπέικον αρκούν για να πάρεις 10 γραμμάρια πρωτεΐνης, η οποία βοηθά τους μύες να γραμμώσουν και να αναπληρωθούν. Καλύτερα να διαλέξεις μπέικον από γαλοπούλα για να μην έχει συντηρητικά.

3. Bagels
Ένα ακόμα τρόφιμο με υδατάνθρακες που μπορεί να λειτουργήσει ως γρήγορο καύσιμο στην προπόνησή σου. Τα μπέιγκελς είναι πλούσια σε άμυλο (το ένα έχει 34γρ.) που γεμίζει τον οργανισμό με ενέργεια.

4. Βούτυρο
Θα μπορούσε να συνδυαστεί με ένα μπέιγκελ για περισσότερη ενέργεια! Αν φας βούτυρο πριν τη γυμναστική, θα ανεβάσεις τα επίπεδα της ενέργειάς σου και θα κάψεις λίπος. Επίσης το βούτυρο σε βοηθά να έχεις διαύγεια και συγκέντρωση στην άσκησή σου.

5. Παγωτό
Ουάου! Μπορούμε να φάμε ένα μικρό μπολάκι με την αγαπημένη μας γεύση παγωτό μετά τη γυμναστική! Έρευνα έδειξε πως το παγωτό δημιουργεί μια ώθηση στην ινσουλίνη που καθυστερεί τη διαδικασία αυτή που χάνεται η πρωτεΐνη μετά το πέρας της γυμναστικής.

6. Φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα
Η ιδανική αναλογία υδατάνθρακα – πρωτεΐνης μετά την άσκηση είναι 2:1 ή 3:1 (κάτι που προσφέρει ένα σάντουιτς με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα). Με το συνδυασμό υδατάνθρακα και πρωτεΐνης, βοηθάς το σώμα να γραμμώσει, επιτρέποντας την αποκατάσταση των μυών.

7.
Σοκολατούχο γάλα
Το γάλα με σοκολάτα είναι ο τέλειος συνδυασμός πρωτεΐνης και υδατάνθρακα, το οποίο βοηθά τους μύες και προετοιμάζει το σώμα για την επόμενη άσκηση. Έρευνα έδειξε πως εάν πίνεις μέσα σε 30 λεπτά από την άσκηση και μετά ξανά από δύο ώρες, σε βοηθά να μειώσεις τις απώλειες των μυών.

8. Ζελέ

Χαμηλό σε θερμίδες και πολύ δροσιστικό μετά από μια έντονη προπόνηση, το ζελέ είναι πραγματικά ένα υγιεινό σνακ που θα βοηθήσει το σώμα όταν γυμνάζεται. Και αυτό γιατί έχει μια θεραπευτική ιδιότητα στις αρθρώσεις και τις βοηθά να μην πονάνε.

9. Fast Food
Μια έρευνα έδειξε πως τα θρεπτικά συστατικά στο σώμα έρχονται είτε είναι από fast food ή από συμπληρώματα διατροφής. Στη μελέτη συμμετείχαν 11 αθλητές που έκαναν ποδήλατο για 90 λεπτά και είτε έτρωγαν fast-food είτε συμπληρώματα. Το αποτέλεσμα ήταν ίδιο και για τα δύο. Οι αθλητές είχαν την ίδια αναπλήρωση γλυκογόνου και την ίδια απόδοση.

Read More

And More