Θες επίπεδη κοιλιά σε λίγες ημέρες; Τότε, δοκίμασε αυτές τις top τροφές!

Το καλοκαίρι τελείωσε. Όλο και κάπου, θα έχει πέσει το μάτι σου στο κλασσικό πλέον ρητό: “Το καλοκαίρι τελείωσε, φάτε ελεύθερα”. Όμως, ισχύει και για σένα που το καλοκαίρι αφέθηκες ελεύθερη και απόλαυσες το αγαπημένο σου φαγητό χωρίς δεύτερη σκέψη και αναστολές; Μάλλον όχι, αφού μέσα στου μυαλού σου τα τετράγωνα, κυκλοφορεί η σκέψη: “Και τώρα, τι; Τι, πρέπει να κάνω για να αποκτήσω ξανά επίπεδη κοιλιά;”.

Και επειδή, φαντάζομαι ότι το να πας στο γυμναστήριο, δεν είναι και η πιο ευχάριστη ασχολία σου – κουράζεσαι μόνο με τη σκέψη, δηλαδή – προσπάθησε να αλλάξεις τη διατροφή σου. Άλλωστε, η σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι το α και το ω για να δεις το σώμα σου στο καθρέφτη πιο λεπτό και στεγνό.

Μήπως, λοιπόν να προσθέσεις στο καθημερινό σου menu…

Γιαούρτι για βραδινό

Όσο cliché και να σου ακούγεται, το γιαούρτι, ειδικά τις βραδινές ώρες, είναι το απόλυτο super-food για επίπεδη κοιλιά. Οι πρωτεΐνες και τα θρεπτικά του στοιχεία κρατούν το στομάχι σου γεμάτο για αρκετό χρονικό διάστημα, αφού απαιτείται περισσότερη ώρα, για να μεταβολιστούν. Αποτέλεσμα; Αισθάνεσαι χορτάτη, ενώ συγχρόνως τα προβιοτικά βελτιώνουν τη λειτουργία του στομάχου και του εντέρου σου.

Ψάρι

Αποτελεί μία από τις καλύτερες πηγές πρωτεΐνης. Τα ψάρια είναι χαμηλά σε λιπαρά, και πλούσια σε ω3. Τα, αποκαλούμενα καλά λιπαρά, ωμέγα τρία θα τα βρεις στη ρέγκα και στο σολομό. Παράλληλα, οι ιδιαίτερες πρωτεΐνες που περιέχουν απορροφούνται σε μεγαλύτερο ποσοστό από τον οργανισμό σου σε σύγκριση με το κρέας.

Φασόλια

Η τροφή με την τριπλή δράση και τις πολλαπλές ιδιότητες. Συγκεντρώνουν τα καλά στοιχεία ενός λαχανικού, μίας πρωτεϊνούχας τροφής και ενός φαγητού με πληθώρα φυτικών ινών. Και αν δεν είσαι λάτρης της φασολάδας, μπορείς κάλλιστα να τα χρησιμοποιήσεις ως βασικό συστατικό στη σαλάτα σου. Και να τα φας ψητά στο φούρνο. Πεντανόστιμα και δροσερά.

Αβγά

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι ένα αυγό την ημέρα, σε ώρα πρωινή, το περιττό λίπος κάνει πέρα. Πέρα του ότι είναι ένα εύκολο και γρήγορο σνακ, ένα αβγό έχει μόνο 75 θερμίδες, αλλά, την ίδια στιγμή, σου προσφέρει 7 γραμμάρια πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας. Μάλιστα, οι ερωτώμενοι που απόλαυσαν ένα ή δύο αβγά για πρωινό, αισθάνθηκαν πείνα, δύο ώρες αργότερα σε σύγκριση με εκείνους που κατανάλωσαν υδατάνθρακα.

Μήλα, αχλάδια και καρπούζι

Το φθινόπωρο μπήκε, το καρπούζι από τη διατροφή σου δε βγήκε. Πέρα από τα φρούτα, που ούτως ή άλλως, πρέπει να κατέχουν εξέχουσα θέση στο menu της εκάστοτε ημέρας,τα τρία προαναφερθέντα έχουν ένα κοινό: είναι γεμάτα με νερό. Μία φρουτοσαλάτα αποτελεί την καλύτερη επιλογή για το βραδινό ή απογευματινό σου, αφού σου δημιουργεί κορεσμό, χωρίς ουσιαστικά να απορροφάς κάτι παραπάνω από νερό και φυτικές ίνες.

Πράσινο τσάι

ή αλλιώς το ρόφημα που εξαφανίζει το κοιλιακό λίπος. Είναι δροσερό (αν το πιεις με πάγο), είναι νόστιμο (αφού μπορείς να επιλέξεις την αγαπημένη σου γεύση), είναι υγιεινό (περιέχει κατεχίνες, οι οποίες μπορούν να επιταχύνουν το μεταβολισμό σου), είναι διουρητικό. Και σαν να μην έφθαναν αυτά, είναι το μοναδικό ρόφημα / τροφή, που εστιάζει στην καύση του λίπους από το σημείο που θες όσο κανένα άλλο: την κοιλιά. Ιδιαίτερα, το κοιλιακό λίπος που συγκεντρώνεται χαμηλά.

Ανάλατοι Ξηροί Καρποί

Είναι ένα πολύ εύκολο και θρεπτικό (στην περίπτωση που δεν περιέχει αλάτι) snack. Λίγοι ξηροί καρποί ικανοποιούν το αίσθημα της λιγούρας και αφήνουν την όρεξη για το κυρίως πιάτο λίγο αργότερα. Είναι υψηλοί σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και λιπαρά φιλικά προς την καρδιά. Το μυστικό είναι να είσαι προσεκτική στην ποσότητα, αλλά και στο αν περιέχουν αλάτι ή όχι.

Έτοιμη για επίπεδη κοιλιά;

Read More

And More