Αδυνάτισμα και κρύο: 5 έξυπνες συμβουλές για να διώξεις κιλά

Αυτή η εβδομάδα είναι σίγουρα αρκετά διαφορετική. Η κακοκαιρία “Ελπίδα” ανέτρεψε για λίγο την καθημερινότητα μας με το χιόνι και τις υπερβολικά χαμηλές θερμοκρασίες να μας κρατούν στο σπίτι. Ναι, αυτές τις μέρες είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις. Υπάρχει, όμως, και κάτι ακόμα! Να εκμεταλλευτείς το κρύο για να διώξεις τα κιλά που σε ταλαιπωρούν από την αρχή της χρονιάς χωρίς, όμως, να κρυώσεις. Για τσέκαρε…

Πρόσεξε τα λιπαρά των τροφών
Μπορεί να διαβάζεις πλέον και την παραμικρή λεπτομέρεια στις ετικέτες τροφίμων, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι αυξημένοι αριθμοί είναι απαραίτητα κακοί. Ας ξεκινήσουμε, όμως, από τα βασικά: τον κρύο χειμώνα με τις χαμηλές θερμοκρασίες, το σώμα χρειάζεται τροφές πλούσιες σε λιπαρά, για να συντηρηθεί. Ας είναι τουλάχιστον καλά! Σολομός για μεσημεριανό, ανάλατοι ξηροί καρποί για το τσιμπολόγημα, αβοκάντο στη σαλάτα και ο οργανισμός σου λαμβάνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά με τον αριθμό στη ζυγαριά να πέφτει.

Εκμεταλλεύσου τη δύναμη του κρύου νερού
Ναι, καλά διάβασες! Όταν προσφέρεις στον οργανισμό σου κρύα ροφήματα, το σώμα σου χρειάζεται περισσότερη ενέργεια, για να τα φέρει πρώτα στη δική του θερμοκρασία, κάτι που σημαίνει ότι ο μεταβολισμός σου ενεργοποιείται ταχύτατα, πριν καν αρχίσει να “καίει” τα βασικά. Εξάλλου, το νερό βρύσης με αυτές τις πολικές θερμοκρασίες είναι ίσως λίγο πιο κρύο από αυτό του ψυγείου. Όποια και να είναι η επιλογή σου, μην ξεχνάς ότι η ενυδάτωση είναι απαραίτητη και το χειμώνα, καθώς η αφυδάτωση του οργανισμού πραγματοποιείται με τον ίδιο ρυθμό και ένταση.

Κλείσε τη μέρα σου με ένα ζεστό ρόφημα
Οι κατεχίνες σε βοηθούν να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά, το χαμομήλι ενισχύει το ανοσοποιητικό σου και σε προστατεύει από την εποχική γρίπη, τα ζεστά ροφήματα με κομμάτια μήλου ή φρούτων είναι διουρητικά και ανεβάζουν τη θερμοκρασία του σώματος. Πρόσεξε, όμως, να μην υποκύψεις στην επιθυμία σου να προσθέσεις ζάχαρη. Όπως είναι, φυσικά για να σώσεις και τη σιλουέτα σου.

Ετοίμασε τα πιάτα που σου αρέσουν στην πιο υγιεινή τους εκδοχή
Αυτές τις μέρες έχεις λίγο ελεύθερο χρόνο παραπάνω και ούτως ή άλλως το κρύο δημιουργεί αυτή την ανάγκη θαλπωρής. Αντί για αλεύρι βάλε βρώμη, αντί για αλάτι και πιπέρι μπαχαρικά που ενεργοποιούν το μεταβολισμό και αντί κανονικού γάλακτος το αντίστοιχο αμυγδάλου. Θα ελαφρύνεις την κουζίνα σου χωρίς να στερείσαι γεύσης, ενώ τα φρέσκα λαχανικά θα γίνουν το καλύτερο συνοδευτικό του κυρίως σου.

Βγες για ένα περπάτημα
Φόρα τα καλύτερα αθλητικά ή ακόμα και τις μπότες σου, ντύσου καλά και με προσοχή ξεκίνα να περπατάς. Μπορείς να πάρεις μαζί σου και την κολλητή και να κάνετε ένα μικρό catch up στα νέα σας. Το περπάτημα στο κρύο μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις ακόμα και 200 θερμίδες μέσα σε 30 λεπτά. Καθόλου άσχημα ε; 

(*πηγή φωτογραφιών: iStock)

Read More

And More