Ασκήσεις πιλάτες στο σπίτι για να ενδυναμώσεις κοιλιά, πόδια και γλουτούς

Προσπαθείς να ενταχτείς και πάλι στους ρυθμούς της καθημερινότητας. Προσέχεις τη διατροφή σου, πίνεις πολύ νερό και ήρθε η στιγμή να γυμναστείς. Κι αν δεν προλαβαίνεις να πας στο γυμναστήριο, μπορείς να ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα πιλάτες στο σπίτι που χαρίζει ενδυνάμωση σε πόδια, κοιλιά και γλουτούς. 

Θα χρειαστείς το Yoga Mat, μια πετσέτα, την αγαπημένη σου μουσική και ξεκινάς. Όσο αφορά στις ασκήσεις η Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη μοιράζεται μαζί σου εκείνες που θα σε βοηθήσουν να βρεις τη φόρμα σου. Και μην ξεχνάς να τις επαναλαμβάνεις καθημερινά. 

ΑΣΚΗΣΗ 1 

Κάθομαι στα ισχία με το ένα πόδι τεντωμένο και το άλλο λυγισμένο και στηρίζομαι πίσω στις παλάμες. Για 1’ ανεβοκατεβάζω το τεντωμένο πόδι προσέχοντας να μην χαλάσω την αρχική θέση.

ΑΣΚΗΣΗ 2

 

Ξαπλώνω στο στρώμα με τα χέρια πίσω από τον αυχένα και τα πόδια λυγισμένα στον αέρα. Με την εκπνοή σηκώνω τον κορμό και τεντώνω ταυτόχρονα το ένα πόδι εναλλάξ κάθε φορά. Επαναλαμβάνω για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 3

 

Από την ίδια θέση φέρνω τα χέρια δίπλα από τη λεκάνη και δουλεύω άρσεις λεκάνης για 1’. Εκπνέω όταν ανεβάζω τη λεκάνη.

ΑΣΚΗΣΗ 4

Ξαπλώνω στο στρώμα με τα χέρια πίσω από τον αυχένα και τα πόδια τεντωμένα. Με την εκπνοή ανεβάζω ταυτόχρονα τον κορμό μου,  προσπαθώντας να ακουμπήσει αντίθετος αγκώνας με αντίθετο πόδι εναλλάξ. Επαναλαμβάνω για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 5

Από την ίδια θέση κρατάω τον κορμό μου όσο πιο ψηλά μπορώ και εκπνέοντας φέρνω το κάθε πόδι λυγισμένο κοντά στο στήθος, εναλλάξ. Επαναλαμβάνω την άσκηση για 1’.

 

Read More

And More