Αυτά τα υγιεινά καλοκαιρινά σνακ θα σε κάνουν να ξεχάσεις τις θερμίδες

Παγωτά, χοτ ντογκ, κοκτέιλς… Το καλοκαίρι οι πειρασμοί είναι ακόμα περισσότεροι και με ακόμα πιο πολλές θερμίδες. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως ούτε πρέπει να αφεθείς και να μην προσέξεις τι θα φας αλλά ούτε και ότι πρέπει να στερηθείς. Για κάθε πρόβλημα υπάρχει μια λύση και για κάθε παχυντικό σνακ υπάρχει ένα υγιεινό που μπορεί να το αντικαταστήσει. Στην αρχή ίσως, σου φανεί δύσκολο να αντικαταστήσεις το παγωτό με ένα φρούτο, αλλά σιγά – σιγά θα σου γίνει συνήθεια και όταν ανοίγεις το ψυγείο θα ξέρεις τι πρέπει να διαλέξεις.

Πάρε λοιπόν, μερικές ιδέες για το πιο νόστιμα σνακ που μπορείς να φας το καλοκαίρι που έρχεται. Το καλύτερο; Είναι όλα κάτω από 100 θερμίδες!

 

1. Γιαούρτι με μούρα

Η πρωτεΐνη από το γιαούρτι και οι ίνες από τα μούρα, θα χορτάσουν ιδανικά εκείνη την λιγούρα που σε πιάνει στη δουλειά, λίγο πριν κάνεις το διάλειμμα για το μεσημεριανό σου.

 

2. Παγωμένα σταφύλια

Έχε μια σακούλα με κόκκινα σταφύλια στον καταψύκτη σου και κάθε φορά που θα λαχταράς γρανίτα, μπορείς να τρως μια χούφτα από αυτά. Τα κατεψυγμένα σταφύλια περιέχουν χαλκό, βιταμίνη Κ και αντιοξειδωτικά.

 

3. Ποπ Κορν

Κι όμως το ποπ κορν, που θα φτιάξεις μόνη σου στον φούρνο μικροκυμάτων, είναι μια υγιεινή επιλογή για τις ώρες που θα θες κάτι να τσιμπήσεις. Το ποπ κορν είναι γεμάτο με αντιοξειδωτική πολυφαινόλη, η οποία εξουδετερώνει τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες, και πιστεύεται ότι προστατεύει από τις παθήσεις της καρδιάς.

 

4. Σέλινο με χούμους

Δυο κουταλιές χούμους και λίγο τραγανό σέλινο, είναι ότι πρέπει για να πάρεις την ενέργεια που χρειάζεσαι. Το χούμους περιέχει ορισμένες φυτικές πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και μέταλλα και το σέλινο περιέχει ίνες και κάλιο.

 

5. Καρύδια και σμέουρα


Γέμισε 3/4 μιας κούπας με σμέουρα και βάλε μέσα 2 καρύδια. Με αυτόν τον τρόπο θα καταναλώσεις 6 γραμμάρια ινών, ενώ τα καρύδια θα σου προσφέρουν μια σειρά από φυτοθρεπτικά συστατικά.

 

6. Σπιτικές γρανίτες

Αν φτιάξεις τις δικές σου γρανίτες, θα μπορείς να ελέγξεις και το πόση ζάχαρη θα βάλεις μέσα. Επίσης θα μπορείς να βάλεις μέσα και ολόκληρα κομμάτια φρέσκων φρούτων.

 

7. Μάνγκο

Μια κούπα με φέτες μάνγκο, θα σου δώσει 3 γραμμάρια φυτικών ινών, βιταμίνη Α και βιταμίνη C. Η βιταμίνη C είναι σημαντική για να έχεις ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα και υγιές δέρμα, ενώ η βιταμίνη Α υποστηρίζει και προάγει ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα, υγιές δέρμα και μάτια.

 

8. Βραστό αυγό

Όταν μιλάμε για τρόφιμα με μεγάλη θρεπτική αξία και ευκολία στην ετοιμασία τους, τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει το βραστό αυγό. Ένα βραστό αυγό έχει άφθονη βιταμίνη Β και D και χολίνη, ένα συστατικό που βοηθά στην υποστήριξη της μνήμης. Και επειδή τα αυγά περιέχουν καλά λιπαρά και “υψηλής ποιότητας” πρωτεΐνες, θα βοηθήσουν να μείνεις χορτάτη για περισσότερο χρόνο.

 

9. Καρπούζι

Το καρπούζι, όχι μόνο έχει λίγες θερμίδες, αλλά είναι και πλούσιο σε λυκοπένιο, μια χημική χρωστική ουσία που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από ορισμένα είδη καρκίνου. Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα του σε νερό, αυτό το ζουμερό φρούτο μπορεί ένα αποτρέψει το φούσκωμα και να σε κρατήσει ενυδατωμένη τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες.

 

10. Κεράσια

Αυτό το καλοκαιρινό φρούτο, έχει βιταμίνες Α και C, κάλιο και φυτικές ίνες. Τα κεράσια είναι επίσης πλούσια πηγή ανθοκυανινών, που είναι σημαντικά αντιοξειδωτικά που έχουν βρεθεί ότι βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής και των χαμηλότερων επιπέδων τριγλυκεριδίων και χοληστερόλης.

Read More

And More