Αυτά τα σνακ θα σε βοηθήσουν να χάσεις κιλά!

Θα σου κόψουμε την όρεξη και θα μας ευχαριστήσεις για αυτό! Ερευνητές βρήκαν τον τρόπο για να αποφύγεις τις υπερβολές με το φαγητό σου και να χάσεις κιλά. Πώς; Μα φυσικά μέσω των σνακ -τα ενδιάμεσα εκείνα γεύματα που έχουμε πει πόσο πολύ βοηθούν στο αδυνάτισμα.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν 33 προηγούμενες μελέτες σχετικά με την κατανάλωση πρωτεΐνης και βρήκαν πως όσο πιο πολύ πρωτεΐνη τρως, τόσο πιο πολύ χορταίνεις. Αυτό συμβαίνει γιατί η πρωτεΐνη παίρνει περισσότερο χρόνο από τους υδατάνθρακες και τα λιπαρά για να χωνευτεί, με αποτέλεσμα να μένει περισσότερο στο στομάχι.

Αυτό όμως που έχει ενδιαφέρον είναι πως οι ειδικοί βρήκαν ότι ένα μικρό γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνες -όπως γάλα, γιαούρτι, αυγά- πριν το κυρίως, μπορεί να σε γλιτώσει από υπερβολές στην ποσότητα. Όσα άτομα έτρωγαν ένα τέτοιο σνακ πριν καθίσουν στο τραπέζι, ένιωθαν πιο χορτάτοι από εκείνους που έτρωγαν ένα γεύμα χαμηλό σε πρωτεΐνη ή και καθόλου. Έτσι λοιπόν επέρχεται πιο γρήγορα ο κορεσμός και αποφεύγεται η υπερφαγία! Και όπως καταλαβαίνεις μικρότερη ποσότητα σημαίνει λιγότερες θερμίδες, άρα και λιγότερα κιλά!

Δοκίμασε λοιπόν πριν το επόμενο σου γεύμα, να φας λίγο γιαούρτι, ένα βραστό αυγό ή ένα μικρό ποτήρι γάλα!

Read More

And More