Αυτές είναι οι πιο must τροφές για ένα θρεπτικό πρωινό!

Την επόμενη φορά που θα φύγεις με βιασύνη από το σπίτι σκέψου το εξής: Η παράλειψη του πρωινού μπορεί να σε οδηγήσει στην υπερκατανάλωση τροφής μέσα στην ημέρα και ειδικά θερμιδοφόρων σνακ. Ναι, το ξέρω ότι ακούστηκα σαν τη μαμά σου τώρα, αλλά εσύ ήξερες ότι το πρωινό σου προσφέρει ενέργεια, όρεξη και σωστή σκέψη κατά τη διάρκεια της ημέρας; Πάμε να δούμε ποιες τροφές μπορείς να εντάξεις στο πρωινό σου διατροφολόγιo.

Βρώμη
Περιέχει β-γλυκάνη (ένα είδος ίνας που βοηθάει στη μείωση της χοληστερόλης), Ω-3, λιπαρά οξέα, φολικό οξύ και κάλιο. Μπορείς να τη συνοδεύσεις με φρούτα, γάλα και ξηρούς καρπούς.

Γιαούρτι
Είναι στη κυριολεξία φορτωμένο με ασβέστιο και πρωτεΐνη. Προτίμησέ το σε χαμηλά λιπαρά και συνδύασέ το με μέλι ή φρούτα.

Γκρέιπφρουτ
Προσπαθείς να χάσεις βάρος; Βάση ερευνών μισό γκρέιπφρουτ πριν από κάθε γεύμα καίει το λίπος και βοηθάει στο αδυνάτισμα. Περιέχει επίσης ενυδατικές, αντιοξειδωτικές και τονωτικές ικανότητες.

Μπανάνα
Μια καλή πηγή υδατανθράκων και ένα υγιεινό και χορταστικό φρούτο.

Αυγά
Πλούσια σε βιταμίνη D και πρωτεΐνη. Προτίμησέ τα βραστά!

Φράουλες
Είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, χωρίς να έχουν πολλές θερμίδες. Ένα φλιτζάνι κάθε μέρα περιέχει πλήρη ημερήσια πρόσληψη βιταμίνης C, μαζί με μεγάλες ποσότητες φολικού οξέως και φυτικών ινών.

Χυμός cranberry
Είναι γνωστός για την αποτροπή λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος. Να και κάτι που δεν ήξερες όμως! Τα cranberries προωθούν τη καρδιακή υγεία και βοηθούν την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων για καρκίνο των ωοθηκών.

Μαύρο ψωμί
Οι υδατάνθρακες είναι βασικό συστατικό του πρωινού, αλλά το είδος των υδατανθράκων που θα επιλέξεις μπορεί να επηρεάσει τη συνολική υγεία του σώματος. Ο απλός κανόνας που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι το σιτάρι και άλλα δημητριακά ολικής αλέσεως (είτε βρίσκονται στο ψωμί, είτε σε muffins) περιέχουν περισσότερες φυτικές ίνες και και θρεπτικά συστατικά από το λευκό.

Read More

And More