Αυτές οι τροφές θα σε κάνουν να πεινάς ακόμα περισσότερο – Μην τις δοκιμάσεις καν!

Η αλήθεια είναι ότι όταν θέλω να φάω κάτι είναι κυρίως για να καλύψω το αίσθημα της όρεξης στον οργανισμό μου. Να αισθανθώ χορτάτος και να μη θέλω να φάω άλλο. Φαντάζομαι το ίδιο ακριβώς και εσύ.

Το πρόβλημα ξέρεις ποιο είναι; Ότι υπάρχουν μερικές τροφές, που, ενώ τις καταναλώνουμε για να χορτάσουμε ή έστω να ξεγελάσουμε το στομάχι μας, στην πραγματικότητα, μας κάνουν να πεινάμε ακόμα περισσότερο. Αποτέλεσμα; Να αναγκάζεσαι, σε χρόνο dt, να φας κάτι άλλο, προκειμένου να χορτάσεις. Έτσι, χωρίς καν να το καταλάβεις, παίρνεις πολύ περισσότερες θερμίδες από όσες υπολόγιζες αρχικά.

Εδώ, λοιπόν, σου έχω μερικές από τις τροφές, που πρέπει να αποφύγεις, αν δε θες να τρως κάθε 30 λεπτά:

#1 Χυμός

Ένας χυμός τη μέρα, σίγουρα την όρεξη δεν κάνει πέρα. Μπορεί να είναι γεμάτος από βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία, όμως αυτό δε θα σε κάνει να αισθανθείς χορτάτη, για περισσότερη από μισή ώρα, αφού, μόλις η επίδραση του χυμού φθάσει στο τέλος της, θα έχεις ακόμα μεγαλύτερη όρεξη και από πριν. Και αυτό, γιατί ο χυμός ανεβάζει απότομα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, κάτι το οποίο συνεπάγεται και απότομη πτώση.

#2 Ψωμί και τα υποπροϊόντα του

Μπορεί να σε κάνουν να αισθανθείς ακόμα και φούσκωμα, όμως, μία ώρα είναι υπεραρκετή για να σε κάνει να πεινάσεις ξανά. Ναι, μία φέτα ζεστού και τραγανού ψωμιού εξιτάρουν τον ουρανίσκο σου, παράλληλα, εξιτάρουν και την ινσουλίνη σου, η οποία προσπαθεί να επαναφέρει την απαραίτητη ισορροπία.

#3 Fast Food

Ξέρω. Ποιος θα έλεγε όχι σε μία πίτσα ή σε ένα καλό μπέργκερ; Σχεδόν κανείς. Αν ανήκεις, λοιπόν, στη συντριπτική πλειοψηφία που δεν μπορεί να αντισταθεί σε οτιδήποτε junk, τότε αυτή η συμβουλή θα σου φανεί ακόμα δυσκολότερη. Αν ψάχνεις κάτι για να γεμίσεις τη μέρα και το στομάχι σου, καλύτερα να το βγάλεις από το μυαλό σου. Πέρα από τα κορεσμένα λιπαρά και την τεράστια ποσότητα αλατιού, τα συντηρητικά που περιέχουν σε χορταίνουν και με το παραπάνω, όμως, μόλις αρχίσει να λειτουργεί ο μεταβολισμός σου όλα ανατρέπονται. Η τροφή αποθηκεύεται στις λιποαποθήκες σου και εσύ θες να τσιμπήσεις κάτι ακόμα – και συνήθως αυτό το κάτι ακούει στη όνομα “γλυκό”.

#4 Δημητριακά για πρωινό

Τα περισσότερα και γνωστότερα περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, ενώ, λόγο του μεγέθους τους, είναι πολύ πιθανό να φας αρκετά περισσότερο από τη μερίδα που επιτρέπεται. Παράλληλα, η ζάχαρη σου ανοίγει ακόμα περισσότερο την όρεξη. Κατάλαβες, γιατί θες να φας το δεκατιανό σου νωρίτερα;

#5 Πατατάκια και όλα τα παρόμοια snacks

Ειλικρινά, μπορεί να είναι το guilty pleasure σου, όμως ταυτόχρονα είναι ό,τι πιο βλαβερό μπορείς να προσφέρεις στον οργανισμό σου. Για παράδειγμα, ένα σακουλάκι με πατατάκια είναι γεμάτο από πατάτες, που έχουν τηγανιστεί σε πολυχρησιμοποιημένο λάδι, άγνωστης ποιότητας και επεξεργασίας, γεμάτες με συντηρητικά, προκειμένου να κρατάνε ακόμη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Διατροφικά, δεν έχουν ούτε ένα θετικό. Για αυτό, σου λέω, απομακρύνσου από το συγκεκριμένο σακουλάκι.

#6 Ριζογκοφρέτες

Αν και, τα τελευταία χρόνια, αποτελεί το πιο hot fitness trend, με όλο και περισσότερους να αντικαθιστούν το ψωμί με ρυζογκοφρέτα, στην πραγματικότητα δεν συνιστά ολοκληρωμένο snack. Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι οι περισσότεροι διατροφολόγοι προτείνουν τη ρυζογκοφρέτα μόνο με τη συνοδεία πρωτεϊνούχας τροφής, όπως το τυρί τύπου cottage ή τα αμύγδαλα.

Μου φαίνεται θα επανέλθουμε σύντομα με το δεύτερο μέρος της λίστας…

Read More

And More