Αυτή είναι η καλύτερη ώρα να γυμνάζεσαι

Έχεις ήδη αποκτήσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα άσκησης που προσπαθείς να ακολουθείς πιστά χωρίς δικαιολογίες. Και σου αξίζουν συγχαρητήρια. Αν διορθώσεις τις διατροφικές σου συνήθειες και πίνεις αρκετό νερό τότε σημαίνει πως έχεις πλέον αποκτήσει τις καλύτερες συνήθειες που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής σου, τη λειτουργία του οργανισμού αλλά και το σώμα σου. 

Ακόμη έχεις κάποιες απορίες όμως που αφορούν στην καθημερινή άσκηση. Όπως για παράδειγμα ποια είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για να βγεις για τρέξιμο ή να επισκεφτείς το γυμναστήριο. Δες στη συνέχεια τι ακριβώς υποστηρίζουν οι ειδικοί. 

 

Είναι κάθετοι στην άποψη τους: Η καλύτερη και πιο σωστή στιγμή της ημέρας για άσκηση είναι το πρωί. Εκείνη που οι ορμόνες βοηθούν στο σωστό μεταβολισμό του λίπους. Κάθε πρωί ο ανθρώπινος οργανισμός αντλεί το μεγαλύτερο μέρος ενέργειας από τις αποθήκες λίπους με αποτέλεσμα η απώλεια βάρους να γίνεται ακόμη πιο εύκολα και αποτελεσματικά. 

Παράλληλα η τεστοστερόνη βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα που σημαίνει πως η ενέργεια είναι μεγάλη, γεγονός σημαντικό ώστε να ασκηθείς με καλύτερη διάθεση και ένταση. 

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως η άσκηση δεν είναι εξίσου σημαντική οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας κι αν επιλέξεις. Τα οφέλη είναι τα ίδια αφού το καρδιακό και αναπνευστικό σου σύστημα λειτουργεί καλύτερα ενώ αυξάνεις την αντοχή σου. Επίσης, τα επίπεδα του σακχάρου διατηρούνται σε φυσιολογικά επίπεδα όπως επίσης και η πίεση ενώ το ανοσοποιητικό σύστημα ενισχύεται. Αν είσαι κουρασμένη ή αγχωμένη, η απογευματινή άσκηση θα σε χαλαρώσει και αυτό είναι πολύ σημαντικό. 

Με την πρωινή όμως άσκηση θα μπορέσεις να αντιμετωπίσεις ευκολότερα τις δυσκολίες της ημέρας. 

Εξίσου σημαντικό, σχετικά με την ώρα άσκησης, είναι και οι στόχοι που έχεις. Αν θέλεις να ενισχύσεις την αντοχή σου και ταυτόχρονα τις αθλητικές επιδόσεις οι ειδικοί θεωρούν και προτείνουν να γυμνάζεσαι νωρίς το απόγευμα. Αν πάλι θέλεις να χάσεις βάρος επιλέγεις τα πρωινά, τις ώρες δηλαδή που τα κύτταρα λειτουργούν στο μέγιστο. 

Photos: iStock

 

 

 

Read More

And More