Δίαιτα: 4 λόγοι που τη μισούμε και 4 τρόποι να την κάνουμε πιο απολαυστική!

“Πόσο μ’ αρέσει να κάνω δίαιτα” δεν είπε ποτέ κανείς… Και είναι αλήθεια. Το να κάνεις δίαιτα δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο και σίγουρα δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση. Για αυτό και εμείς γκρινιάζουμε, έχοντας πάντα όμως μια ισχυρή δικαιολογία. Εδώ έχουμε 4 κοινά παράπονα που κάνουμε όλες και 4 λύσεις στο να κάνουμε το αδυνάτισμα λιγότερο “επίπονο”!

1. “Δεν μπορώ να φάω το αγαπημένο μου φαγητό”. Είτε είναι πίτσα, είτε είναι πατάτες τηγανητές ή brownie με καραμέλα, στην ιδέα και μόνο ότι απαγορεύεται να αγγίξεις το αγαπημένο σου φαγητό, σε πιάνει κατάθλιψη! Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητο. Μπορείς να φας το αγαπημένο σου φαγητό, ακόμα κι αν έχει πολλές θερμίδες ή λιπαρά γιατί σε κάνει ευτυχισμένη! Και η καλή διάθεση παίζει σημαντικό ρόλο στο να χάσεις κιλά. Για να μην το στερείσαι λοιπόν, φάε ελαφριά και υγιεινά όλη την υπόλοιπη ημέρα ή φρόντισε να βρεις μια πιο light εκδοχή του αγαπημένου σου φαγητού. Σίγουρα θα υπάρχει!

2. “Δεν μπορώ να χαλαρώσω και να φάω ό,τι θέλω”. Αν ελέγχεις συνέχεια τα κιλά σου είναι λογικό να μην χαλαρώσεις ποτέ! Φτιάξε μια μέρα στο πρόγραμμά σου που θα μπορείς να φας ό,τι θέλεις. Έτσι δεν θα αγχώνεσαι ούτε θα υπάρχει ο κίνδυνος να τα παρατήσεις. Πρέπει να διευκολύνεις και να ικανοποιείς τον οργανισμό σου και όχι να τον καταπιέζεις και να τον δυσκολεύεις.

3. “Πεινάω συνέχεια”. Αυτό είναι το πιο συνηθισμένο παράπονο αλλά ξέρεις γιατί πεινάς συνέχεια όταν κάνεις δίαιτα; Γιατί δεν κάνεις σωστούς συνδυασμούς γευμάτων για να σε κρατήσουν χορτάτη για ώρα. Το γεύμα σου πρέπει να περιέχει φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και καλά λιπαρά που όλα αυτά πέρα από υγιεινά και θρεπτικά προκαλούν κορεσμό. Επίσης μην ξεχνάς τα σνακ μέσα στη μέρα που σε βοηθούν να παραμείνεις πλήρης μέχρι το επόμενο σου γεύμα, χωρίς να τσιμπολογάς άσκοπα!

4. “Δεν μπορώ να φάω απ’έξω”. Θέλεις να φας μακαρονάδα από εκείνο το ιταλικό εστιατόριο που λατρεύεις, αλλά δεν μπορείς επειδή κάνεις δίαιτα. Και φυσικά μπορείς! Πήγαινε με μία φίλη σου, μοιραστείτε τη μακαρονάδα ή φάε τη μισή και την υπόλοιπη κράτα την για αύριο. Αφού ξέρουμε και οι δύο πολύ καλά ότι είναι κόλλημα του μυαλού οι λιγούρες και όχι τόσο πολύ πείνα!

Read More

And More