27. 000 θερμίδες το χρόνο χάνεις… αν πίνεις νερό!

Το ισχυρότερο όπλο σου κατά των παραπανίσιων κιλών σου είναι το νερό. Το χρησιμοποιείς;
Είναι φτηνό και το βρίσκεις παντού. Δεν έχει καθόλου θερμίδες και χωρίς αμφιβολία κάνει το δέρμα σου να λάμπει. Μπορεί να σε βοηθήσει και να αδυνατίσεις. Το ήξερες; Μάθε πως το νερό θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις την σιλουέτα σου, όπως εξηγεί η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Γεωργία Κάμπατζη.
Νερό πριν από κάθε γεύμα

-Είναι πολύ δύσκολο για τον οργανισμό σου να διακρίνει τη διαφορά μεταξύ της πείνας και της δίψας. Έτσι, αν για παράδειγμα περπατήσεις για μισή ώρα, νιώθεις ξαφνικά ότι πεινάς ενώ στην πραγματικότητα μπορεί απλά να είσαι αφυδατωμένη.

-Δοκίμασε να πιεις ένα ποτήρι νερό αντί να “καταβροχθίσεις” ένα σνακ.
-Επιστημονική έρευνα έχει δείξει ότι ένα ποτήρι νερό πριν το γεύμα σου βοηθάει να αισθάνεσαι πιο χορτάτη και να τρως λιγότερο. Πρόσφατη μελέτη, για παράδειγμα, διαπίστωσε ότι τα άτομα που έπιναν νερό πριν τα γεύματα έτρωγαν κατά μέσο όρο 75 θερμίδες λιγότερες σε κάθε γεύμα.
-Σε πρώτη φάση μπορεί να μην ακούγεται εντυπωσιακό αλλά αν πολλαπλασιάσεις τις 75 θερμίδες επί 365 ημέρες το χρόνο θα καταλάβεις τι σημαίνει στην πραγματικότητα. Ακόμα και αν πίνεις νερό μόνο πριν από το δείπνο καθημερινά, θα πάρεις 27.000 λιγότερες θερμίδες στη διάρκεια ενός έτους.
Επιδρά ευεργετικά στο πεπτικό σου σύστημα…
-Πίνοντας αρκετό νερό δεν πετυχαίνεις μόνο να ελέγχεις την ποσότητα φαγητού που τρως, αλλά και να χωνεύεις σωστά αυτά που τρως.
-Οι άνθρωποι που πίνουν καθημερινά πολύ νερό τείνουν να τρέφονται περισσότερο υγιεινά.
-Το νερό αποτρέπει τη δυσκοιλιότητα. Συμβαίνει πολύ συχνά όσοι δεν παίρνουν αρκετά υγρά να υποφέρουν από δυσκοιλιότητα. Έχει διαπιστωθεί μάλιστα ότι η συχνότερη αιτία, που κρύβεται πίσω από τις πέτρες στα νεφρά, είναι η χρόνια αφυδάτωση.
Ο σωστός τρόπος να πιεις νερό

-Το νερό για να αξιοποιείται σωστά από τον οργανισμό πρέπει να πίνεται και σωστά.
-Η απορρόφηση του κρύου νερού από τον οργανισμό είναι πολύ μικρή, αν σκεφτείς ότι στα 200 ml (ένα ποτήρι νερό) απορροφώνται μόνο τα 15ml, γιατί η ταχύτητα κένωσης του κρύου νερού από το στομάχι είναι πολύ μεγάλη.
-Αντίθετα, από τα 200 ml νερού της βρύσης απορροφάται το 22,5% (περίπου 45 ml), ενώ το ζεστό νερό απορροφάται σχεδόν όλο από τον οργανισμό (γι’ αυτό στις τροπικές χώρες πίνουν ζεστά ροφήματα).
-Αν πιεις ένα ζεστό ρόφημα, είναι σαν να έχεις πιεί 5 ποτήρια νερού της βρύσης ή 15 ποτήρια κρύο νερό.
-Επίσης, η συχνότητα που πίνουμε νερό στη διάρκεια της ημέρας είναι σημαντικότερη της ποσότητας. Το ιδανικό είναι να πίνεις από λίγο κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας.
-Οι άνθρωποι που πίνουν καθημερινά πολύ νερό τείνουν να τρέφονται περισσότερο υγιεινά. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μελέτη αμερικανών επιστημόνων, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στο περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition.

Read More

And More