Detox Part II! Δίαιτα για να διώξεις τις τοξίνες και τα περιττά κιλά…

Όπου κι αν σταθώ συνειδητοποιώ πως είμαστε η πλειοψηφία. Το Πάσχα φάγαμε τα πάντα. Και τώρα, αποζητούμε τον τρόπο να συνέλθουμε.

Detox σημαίνει πως απαλλάσεσαι από τοξίνες και ελεύθερες ρίζες. Είναι ο τρόπος να ξεκινήσεις την πορεία για ένα καλοκαίρι στην καλύτερη φόρμα. Μια καλή αρχή για να βοηθήσεις το μεταβολισμό σου να “τρέξει” πιο γρήγορα και να κάψει λίπος. Ό, τι πρέπει δηλαδή τις πρώτες αυτές ημέρες μετά τις γιορτές του Πάσχα.

Ακολούθησε τη δέυτερη και τελευταία εβδομάδα του detox και νιώσε την αλλαγή στα ρούχα, τη διάθεση και τη ζυγαριά σου. Αν δεν έχεις βρει ακόμη την πρώτη εβδομάδα αποτοξίνωση του TLIFE κάνε κλικ εδώ

Κάνε κλικ επάνω στην κάρτα για να δεις το μενού αναλυτικά

Θέλεις να κατεβάσεις το μενού στον υπολογιστή σου; Κάνε κλικ εδώ

Τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από ένα διαιτολόγιο αποτοξίνωσης

Υπάρχουν κάποια τρόφιμα που είναι φτιαγμένα ειδικά για ένα μενού αποτοξίνωσης. Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Εύα Καφετζή σου δίνει τα βασικότερα:

Μήλο: Το μήλο περιέχει πηκτίνη. Η πηκτίνη που περιέχει εμποδίζει την ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων

Σταφύλι: Τα σταφύλια περιέχουν σημαντικό ποσοστό φλαβονοειδών και ανθοκυανίνες που δρουν ως αντιοξειδωτικά.

Σκόρδο: Eίναι αποτοξινωτικό, τονωτικό του οργανισμού και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Λιναρόσπορος: Είναι μια καλή πηγή βιταμινών, μετάλλων και φυτικών ινών. Επίσης είναι πλούσιος σε περιεκτικότητα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα:

Αγκινάρα: Τα δύο βασικά συστατικά της αγκινάρας είναι η σιλυμαρίνη και η κυναρίνη. Η σιλυμαρίνη είναι μία ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία, η οποία καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες στο οργανισμό μας. Επίσης η σιλυμαρίνη έχει αποδειχθεί ότι διατηρεί υγιές το ήπαρ. Το δεύτερο σημαντικό συστατικό της αγκινάρας, η κυναρίνη διεγείρει την παραγωγή και έκκριση χολής και έτσι βελτιώνονται τα συμπτώματα των γαστρεντερικών προβλημάτων, όπως κοιλιακός πόνος, ναυτία, διάρροια ή δυσκοιλιότητα. Η κατανάλωση αγκινάρας, αλλά και αφεψημάτων με εκχυλίσματα αγκινάρας, έχει διαπιστωθεί ότι μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, έχουν αποτοξινωτική δράση και ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση χάρη στη διουρητική δράσης της.

Πικραλίδα: Η πικραλίδα ή αλλιώς ταραξάκος ρυθμίζει την όρεξη, συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του ήπατος και έχει καταπραϋντική δράση.

Τζίντζερ: Το τζίντζερ φρέσκο ή αποξηραμένο ενισχύει την καύση των θερμίδων, προκαλώντας τους ιστούς να χρησιμοποιούν περισσότερη ενέργεια. Το τζίντζερ βοηθάει επίσης στη λειτουργία των αρθρώσεων και στον έλεγχο της χοληστερόλης. Ένας τρόπος για να χρησιμοποιείς το τζίντζερ είναι ως τσάι το οποίο βοηθάει να απαλλαγείτε από τοξίνες.

Κρεμμύδι: Με αξιοσημείωτη περιεκτικότητα σε αλυσίνη και βιταμίνη C, απαραίτητο σε διαιτολόγια αποτοξίνωσης.

Φράουλες: Ένα φρούτο με πολλές θρεπτικές ουσίες και θεραπευτικές ιδιότητες. Είναι πλούσιες σε ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, βιταμίνη C, φυτικές ίνες κτλ. Παρουσιάζουν αντικαρκινικές, αντιφλεγμονώδες και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Είναι πλούσιες σε φαινόλες καθώς και σε βιταμίνη Α. Οι φράουλες προτείνονται σε άτομα με αναιμία, υπέρταση καθώς επίσης και σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την χολή.

Κάρυ – κουρκουμάς: Μπαχαρικό με ισχυρές αντικαρκινικές, αντιφλεγμονώδες και αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Read More

And More