Δίαιτα Express: Χάσε δύο κιλά σε μια εβδομάδα

Αν θες οπωσδήποτε να χάσεις τα κιλά του χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν και να προετοιμαστείς για την Πρωτοχρονιά, άκου προσεκτικά! Η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Κλειώ Δημητριάδου, μας προτείνει το ιδανικό μενού που θα διώξει άμεσα δύο κιλά (αυτά δηλαδή που πήραμε στο γιορτινό τραπέζι) μέσα σε μια εβδομάδα και θα προετοιμάσει τη σιλουέτα μας για το επόμενο μεγάλο event, που είναι φυσικά η αντίστροφη μέτρηση της νέας χρονιάς.

Μην ξεχνάς να είσαι τυπική, να μην παραμελείς τη γυμναστική και φυσικά να μην υποκύπτεις σε όλα τα εδέσματα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο σπίτι σου. Εν ολίγοις, πρέπει να κάνεις focus στη σωστή διατροφή για μια εβδομάδα, με σκοπό να πετύχεις το στόχο σου πιο εύκολα!

Μια τελευταία πληροφορία: Επειδή είμαι σίγουρη ότι θα αφεθείς εντελώς στο Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, σκέφτηκα μια πολύ καλή ιδέα! Θέλω να μείνεις συντονισμένη την επόμενη Δευτέρα στο Tlife, καθώς σου βρήκα τη γρήγορη δίαιτα που θα διώξει μια κι έξω τα κιλά που πήρες στις γιορτές.

Πάμε προς το παρόν να δούμε το σημερινό μας διατροφικό μενού!

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

Γενικές οδηγίες:

  • H ποσότητα της κάθε σαλάτας είναι ένα βαθύ πιάτο και σε αυτήν μπορείς να χρησιμοποιήσεις 1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο, μυρωδικά, λεμόνι, ξύδι.
  • Προσπάθησε να καταναλώνεις τα γεύματα κάθε 3 ώρες περίπου.
  • Πίνε νερό (30 ml/kg σωματικού βάρους).
  • Αύξησε όσο μπορείς τη φυσική σου δραστηριότητα.
  • 1 φρούτο = 1 μήλο, 1 πορτοκάλι, 1 αχλάδι, 1 ακτινίδιο, 2 μανταρίνια, ½ μπανάνα, 3 φέτες ανανά, 3 αποξηραμένα δαμάσκηνα, 3 αποξηραμένα βερύκοκα.
  • Στα ροφήματά σου χρησιμοποίησε υποκατάστατο ζάχαρης.
  • Πιες ένα ποτήρι κρασί ή μια μπύρα μέσα στην εβδομάδα.
  • Τα γαλακτοκομικά καλύτερα να είναι με μειωμένα λιπαρά.
  • Το διαιτολόγιο είναι ενδεικτικό και απευθύνεται σε υγιή άτομα και είναι μόνο για 1 εβδομάδα (μετά τα Χριστούγεννα)

* Να θυμάσαι ότι το διαιτολόγιο αυτό δεν αποτελεί ένα εξατομικευμένο διαιτολογικό πλάνο αλλά ένα απλό προφίλ διατροφής. Εάν θέλεις μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό διατροφολόγο για να σου δώσει τις σωστές κατευθυντήριες οδηγίες.

Επιμέλεια: Ιωάννα Κούρου

Read More

And More