ΔΙΑΙΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ: Πες αντίο στην όψη φλoιού πορτοκαλιού

Η κάθε γυναίκα έχει διαφορετικό σωματότυπο, κιλά και αναλογίες. Υπάρχει όμως ένα κοινό που έχουμε όλες και ονομάζεται κυτταρίτιδα. Η κυτταρίτιδα λοιπόν δεν προτιμάει μόνο τα σώματα με παραπάνω κιλά ή τις σιλουέτες γυναικών που έχουν περάσει για παράδειγμα τα 30. Έχει όμως ιδιαίτερη προτίμηση σε συγκεκριμένα σημεία και μέρη του σώματος που της αρέσει να “κατοικεί”, όπως γλουτοί, πόδια, μπράτσα και κοιλιά.

Αφού μπορούμε να χαρακτηρίσουμε αυτό το πρόβλημα σαν το κοινό στοιχείο που μας ενώνει, νομίζω πως ήρθε η ώρα να ενθαρρύνουμε η μια την άλλη, ώστε να το βγάλουμε μια και καλή από τη ζωή μας. Μπορεί η κυτταρίτιδα να προήλθε από τα γονίδια, τη λανθασμένη διατροφή ή την απουσία γυμναστικής, αυτό που πρέπει να γνωρίζεις όμως είναι ότι σε κάθε περίπτωση μπορεί να αντιμετωπιστεί. Πως; Το Διαιτολογικό Γραφείο του Θαλή Παναγιώτου μας προτείνει μια δίαιτα για να διώξουμε την κυτταρίτιδα και να αποβάλλουμε ένα μεγάλο μέρος της μέχρι τις διακοπές του Αυγούστου.


ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ


ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ!

  • Να πίνεις τουλάχιστον 10-12 ποτήρια νερό ημερησίως.
  • Να αποφεύγεις να πίνεις μεγάλες ποσότητες νερού αμέσως μετά το φαγητό.
  • Να μασάς αργά την τροφή και να ξεκινάς πάντα από τη σαλάτα.
  • Να αποφεύγεις το πολύ αλάτι.
  • Να προσέχεις τις ποσότητες των γευμάτων σου.

* Να θυμάσαι ότι το διαιτολόγιο αυτό δεν αποτελεί ένα εξατομικευμένο διαιτολογικό πλάνο αλλά ένα απλό προφίλ διατροφής. Εάν θέλεις μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό διατροφολόγο για να σου δώσει τις σωστές κατευθυντήριες οδηγίες.

Επιμέλεια: Ιωάννα Κούρου

Read More

And More