Δίαιτα Orac: οι απαντήσεις στις ερωτήσεις σας

Η ανταπόκρισή σας στην αντιοξειδωτική δίαιτα είναι πρωτοφανής. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι να διαβάζουμε πως από τις πρώτες κιόλας μέρες βλέπετε αποτελέσματα. Δεκάδες μηνύματα επιβεβαιώνουν πως πρόκειται για μια δίαιτα που δεν θα σου στερήσει απολύτως τίποτα, δεν θα αισθανείς πείνα και ταυτόχρονα ο οργανισμός σου θα λειτουργεί καλύτερα. Επιπλέον, επιλέγοντας τις αντιοξειδωτικές τροφές του προγράμματος βοηθάς τον μεταβολισμό σου να λειτουργήσει σωστά.

Συγκεντρώσαμε τις πιο συχνές σας ερωτήσεις και τις δώσαμε στον Msc Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Δημήτρη Γρηγοράκη προκειμένου να λύσει τις απορίες σας.

Για πόσο διάστημα μπορώ να ακολουθήσω τη δίαιτα;

Η δίαιτα Orac είναι βασισμένη στην ευεργετική επίδραση που έχουν τα αντιοξειδωτικά στον οργανισμό. Οπότε δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Μπορείς να την ακολουθήσεις για όσο διάστημα επιθυμείς. Με αυτό τον τρόπο θα κάνεις την πρόσληψη αντιοξειδωτικών καθημερινότητα. Ο Δημήτρης Γρηγοράκης προσθέτει: “Ακολούθησε το εβδομαδιαίο αυτό μενού και την δεύτερη εβδομάδα και σύντομα θα παρουσιάσω για εσάς, τις αναγνώστριες του TLIFE, την πρόταση για ένα δεύτερο εβδομαδιαίο μενού”.

Πρέπει να ακολουθήσω αυστηρά το πρόγραμμα;

“Αντικαταστάσεις και αλλαγές φυσικά και μπορούν να γίνουν. Αρκεί βέβαια να υπάρχει μια ισορροπία”. Επίλεξε λοιπόν ανάλογα με το πρόγραμμά σου να πάρεις το βραδινό σου μεσημέρι ή το αντίθετο. Και φυσικά μπορείς να “ανακατέψεις” τις ημέρες. Δεν είσαι υποχρεωμένη να προγραμματίσεις την εβδομάδα με την ακριβή σειρά που δίνεται στο μενού.

Κι αν δεν μου αρέσει κάτι;

Αν κάποιο από τα φαγητά που υπάρχουν στο πρόγραμμα της δίαιτας Orac δεν σας αρέσει, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με φαγητό από άλλη ημέρα. Συγκεκριμένα για το ψάρι, πολλές μας είπατε ότι δεν σας αρέσει ο σολομός. “Μπορείς να αντικαταστήσεις τον σολομό με κάποιο άλλο ψάρι ή ακόμη και με κοτόπουλο” τονίζει ο Msc Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τα ενδιάμεσα σνακ, όπως τις ελιές ή το αυγό που πολλές από εσάς μας είπατε ότι δεν μπορείτε να φάτε μπορείτε να παραλείψετε αυτές τις τροφές. Επιλέξτε ένα άλλο σνακ (απογευματινό ή δεκατιανό) από άλλη μέρα.


Πρέπει να κόψω τον απογευματινό καφέ;

Ο Δημήτρης Γρηγοράκης δεν απαγορεύει τον δεύτερο απογευματινό σου καφέ! “Μπορείς να πιεις όσο καφέ ή πράσινο τσάι θέλεις. Από εκεί και πέρα καλό θα είναι να μην το παρακάνεις με την ζάχαρη. Περιορίσου σε ένα κουταλάκι την ημέρα”.

Τι ποτό να πιώ στην έξοδό μου;

“Το κόκκινο κρασί είναι πολύ καλή επιλογή μιας και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά” συστήνει ο Msc Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης. Φυσικά μπορείς να επιλέξεις και λευκό κρασί, αλλά και μπύρα. Αντίθετα με τα όσα μπορεί να πιστεύεις πως η μπύρα παχαίνει, ο κ. Γρηγοράκης επιμένει: “Αν δεν υπερβάλεις και πιεις ένα ποτήρι μπύρα δεν θα έχεις πρόβλημα!”

Μπορώ να ακολουθήσω την δίαιτα στην εγκυμοσύνη;

Σαφέστατα η διατροφή μιας εγκύου, καλό θα είναι να είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Παρόλα αυτά δεν θα συνιστούσα σε μια έγκυο να ακολουθήσει το πρόγραμμα της δίαιτας Orac.

Συνέχισε το πρόγραμμα διατροφής και συντονίσου εδώ στο TLIFE για το νέο εβδομαδιαίο μενού από τον Δημήτρη Γρηγοράκη.

Read More

And More