ΔΙΑΙΤΑ: Πώς θα χάσεις κιλά και λίπος τοπικά -από την κοιλιά ή τα ψωμάκια

Εσύ δεν θέλεις να χάσεις κιλά έτσι απλά και αόριστα. Έχεις απόλυτη ανάγκη να χάσεις λίπος και πόντους τοπικά, είτε αυτό είναι στην κοιλιά, είτε στα “ψωμάκια” γιατί εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα. Πες το κι έγινε! Έχουμε ένα πρόγραμμα διατροφής, αλλά και όλες τις απαραίτητες συμβουλές για να επικεντρώσεις την προσπάθειά σου εκεί που σε απασχολεί περισσότερο.

Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς έχει το διαιτολόγιο και όλες τις fitness συμβουλές για να στοχεύσεις σωστά.

ΔΕΣ ΤΗ ΔΙΑΙΤΑ
Ξεκίνα με το ειδικά σχεδιασμένο διαιτολόγιο με το οποίο θα τα βάλεις με το παραπάνω λίπος στο σώμα.

Κάνε κλικ στην κάρτα για να δεις το μενού αναλυτικά…
/
Αν θέλεις να κατεβάσεις το μενού στον υπολογιστή σου κάνε κλικ εδώ.

Τα Do’s and Don’t της δίαιτας
– Καθημερινά υπολόγισε πως μπορείς να καταναλώνεις το πολύ 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

– Το αλκοόλ απαγορεύεται, όπως και τα αναψυκτικά και τα γλυκαντικά ροφήματα.

– Μπορείς να πίνεις μέχρι και τρεις καφέδες την ημέρα, ακόμη και αν τον προτιμάς γλυκό.

Το μυστικό είναι στην απώλεια λίπους, το οποίο συγκεντρώνεται συνήθως στην κοιλιά ή στα ψωμάκια και δημιουργεί το πρόβλημα. Εκεί λοιπόν είναι που θα στοχεύσεις. Φυσικά και δεν γίνεται να χάνεις μόνο τοπικά, αλλά χάνοντας λίπος, φυσικά θα χάσεις κυρίως από εκεί που υπάρχει το πρόβλημα, γιατί εκεί είναι συσσωρευμένο.

Υπάρχουν τροφές που βοηθούν τον οργανισμό να αυξήσει την καύση λίπους κι αυτό σημαίνει πως θα δεις διαφορά από τα σημεία όπου υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση.

Και όπου δεν μπορεί να “επέμβει” η δίαιτα, θα κάνει θαύματα η γυμναστική
. Με τις κατάλληλες ασκήσεις θα βοηθήσεις το σώμα να αλλάξει “μορφή”, εστιάζοντας στα κατάλληλα σημεία.
Κι εδώ θα βρεις όλα τα παραπάνω για να τα καταφέρεις.

ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟ ΛΙΠΟΣ

Όπως θα παρατήρησες και στο μενού υπάρχουν τροφές που παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην απώλεια λίπους και πόντων και γι’ αυτό επαναλαμβάνονται αρκετά σε αυτό. Ποιες είναι αυτές;

Βρώμη, Άγριος σολομός, Γλυκοπατάτες, Σπανάκι και Αβοκάντο!

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να βρεις περισσότερες τροφές που συμβάλουν στο αδυνάτισμα.

Η ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ
Και τώρα που έφτιαξες το πλάνο της διατροφής σου δες τι πρέπει να κάνεις με τη γυμναστική σου. Χωρίσαμε τις ασκήσεις σε δύο κατηγορίες για να επιλέξεις εκείνη που ανταποκρίνεται στο δικό σου σώμα:

1. Αν το λίπος συσσωρεύεται στην κοιλιά

Μία λέξη πρέπει να ηχεί στα αυτιά σου όταν ο στόχος είναι το λίπος της κοιλιάς. ΚΟΙΛΙΑΚΟΙ! Μην απογοητεύεσαι και μόνο στη σκέψη… Υπάρχουν δεκάδες ασκήσεις εκτός από απλούς κοιλιακούς που θα τονώσουν την κοιλιά.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να δεις τις ασκήσεις.

2. Αν το λίπος είναι συγκεντρωμένο στα μπουτάκια

Αν παρατηρήσεις τις ασκήσεις που ακολουθούν ίσως παραξενευτείς. Τι σχέση έχει μια άσκηση που γυμνάζει χέρια, στήθος και ώμους με το πρόβλημά σου; Ο πιο έξυπνος τρόπος να μην πετάνε τα ψωμάκια είναι να δυναμώσεις το πάνω μέρος του σώματος. Τα γυμνασμένα χέρια, οι ανοικτοί ώμοι και το στήθος σμιλεύουν το σώμα από την αρχή, αλλάζοντας τις αναλογίες του και προσφέροντάς σου πιο αρμονική εμφάνιση από την κουρφή ως τα νύχια.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να δεις τις ασκήσεις.

Smart Tip: Και στις δύο περιπτώσεις εκείνο που θα βοηθήσει πολύ είναι η αερόβια άσκηση. Για να λιώσει το λίπος, να πέσουν οι πόντοι και να κάψεις θερμίδες, η Σόφη προτείνει αερόβια άσκηση. Τρέξιμο, jogging ή aerobics για 30′ λεπτά θα αυξήσουν το μεταβολισμό σου, με αποτέλεσμα να καις θερμίδες και λίπος από τα επίμαχα σημεία.

Read More

And More