Δίαιτα πριν τις γιορτές: Χάσε 8 κιλά μέχρι τα Χριστούγεννα

Για κάποιες τα Χριστούγεννα βρίσκονται μια ανάσα μακριά (και για μένα)! Για κάποιες άλλες όμως, ανήκουν στο μακρινό μέλλον. Βάσει αριθμών, η εορταστική περίοδος είναι μόλις 8 εβδομάδες μακριά μας που σε γενικές γραμμές είναι αρκετές μέρες, αλλά όσον αφορά στο θέμα της δίαιτας, δεν τις λες και πολλές. Προλαβαίνουμε, δεν προλαβαίνουμε δηλαδή για να χάσουμε κάποια κιλά!

Τα Χριστούγεννα χαρακτηρίζονται από τα λαμπιόνια, τα στολίδια, τα εντυπωσιακά δέντρα. Επίσης, χαρακτηρίζονται από τα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες, τις δίπλες, το αλμυρό φαγητό και τα ποτά. Ποια από εμάς δεν θα υποκύψει σε όλα αυτά; Και ποια από εμάς έχει καταφέρει να περάσει τις γιορτές χωρίς να πάρει extra βάρος; Αν τα είχες καταφέρει κάποια στιγμή, σου αξίζουν συγχαρητήρια πάντως.

Anyway! Στο θέμα μας τώρα. Ο Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Θαλής Παναγιώτου, μας προτείνει σήμερα μια δίαιτα για να χάσουμε 8 κιλά μέχρι τα Χριστούγεννα. Οπότε, αν θέλεις να αδυνατίσεις για να φορέσεις το festive dress σου ή αν θέλεις να χάσεις κάποια κιλά για να έχεις περιθώριο να πάρεις μερικά στις γιορτές, ξεκίνα από σήμερα κιόλας για να σε βρουν τα Χριστούγεννα… προετοιμασμένη και αδύνατη! Για το μετά και τα extra κιλά θα δούμε τι θα κάνουμε όταν έρθει εκείνη η ώρα.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!


ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
1. Να πίνετε τουλάχιστον 10-12 ποτήρια νερό ημερησίως.
2. Να αποφεύγετε να πίνετε μεγάλες ποσότητες νερού αμέσως μετά το φαγητό.
3. Να μασάτε αργά την τροφή και να ξεκινάτε πάντα από την σαλάτα.
4. Να αποφεύγετε το αλάτι.
5. Να προσέχετε τις ποσότητες των γευμάτων σας.


*Να θυμάσαι ότι το διαιτολόγιο αυτό δεν αποτελεί ένα εξατομικευμένο διαιτολογικό πλάνο αλλά ένα απλό προφίλ διατροφής. Εάν θέλεις μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό διατροφολόγο για να σου δώσει τις σωστές κατευθυντήριες οδηγίες.

Επιμέλεια: Ιωάννα Κούρου

Read More

And More