ΔΙΑΙΤΑ! Χάσε 4 κιλά και δες την μαυρισμένη επιδερμίδα σου να λάμπει

Ναι! Οι διακοπές είναι εδώ και θέλεις να απλώσεις τα πόδια στην ξαπλώστρα και να μην κάνεις τίποτα! Να απολαύσεις τον ήλιο, τη θάλασσα και κανένα δροσιστικό χυμό ή καφέ με λίγους φίλους και καλούς! Γι’ αυτό και εμείς έχουμε ετοιμάσει για εσένα ένα μενού διατροφής για να μην ζαλίζεις το κεφάλι σου με τίποτα. Το διαιτολόγιο που θα σε συντροφεύσει στις διακοπές για να τις απολαύσεις χωρίς δεύτερες σκέψεις και ανησυχίες για τη ζυγαριά που καιροφυλακτεί για ένα σου στραβοπάτημα στο σπίτι.

Η Κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη ετοίμασε ένα πρόγραμμα διατροφής για να διατηρήσεις (ή και να χάσεις κάποια) τα κιλά σου στις διακοπές, να επιταχύνεις το μαύρισμά σου και να δώσεις λάμψη στην επιδερμίδα.

Kάνε κλικ πάνω στο μενού για να δεις αναλυτικά τι περιλαμβάνει…

Για να κατεβάσεις τη διατροφή στον υπολογιστή σου κάνε κλικ εδώ

Πιο όμορφη σε δύο μόνο βήματα
Η κα. Καπώλη έχει όμος και το σχέδιο για λαμπερή, καλοκαιρινή ηλιοκαμμένη επιδερμίδα:

Step 1: Tο νερό δίνει ζωή όχι μόνο στον οργανισμό αλλά και στην επιδερμίδα. Η ενυδάτωση βοηθά το δέρμα να «κλειδώσει» την υγρασία μέσα στα κύτταρά του και έτσι δεν αφυδατώνεται, δημιουργεί ασπίδα προστασίας απέναντι σε όλους τους επιβαρυντικούς παράγοντες (π.χ. καυσαέριο) και ταυτόχρονα γίνεται πιο ανθεκτικό στην αρνητική επίδραση του ήλιου. Επιπλέον, καλό είναι να έχετε υπόψιν σας ότι ανεξάρτητα με τον τύπο επιδερμίδας που έχετε είναι σημαντικό να την ενυδατώνετε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το λιπαρό δέρμα, στο οποίο η συσσώρευση σμίγματος στην επιφάνεια, αντίθετα με ό,τι νομίζουμε, είναι συχνά συμπτώματα ανεπαρκούς ενυδάτωσης του δέρματος, το οποίο εσωτερικά «διψάει» και έχει ανάγκη εξισορρόπησης.

Έτσι, προκειμένου η επιδερμίδα να ξεδιψάσει καλό είναι να έχουμε υπόψιν τα εξής:
– Αυξημένη καθημερινή κατανάλωση 10-12 ποτήρια υγρών (νερό, ελληνικός ή στιγμιαίος καφές, χυμοί, ημίπαχο γάλα, τσάι)
– Κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε νερό όπως καρπούζι, πεπόνι, καρότα, μαρούλι, ντομάτα, αγγούρι, ροδάκινα, νεκταρίνια και γιαούρτι!

Step 2: Ο καλύτερος τρόπος για να δείχνει λαμπερό το μαύρισμά σας και να πείτε «αντίο στην κυτταρίτιδα» είναι να εμπλουτίσετε την επιδερμίδα σας με τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία απομακρύνουν από τον οργανισμό τις ελεύθερες ρίζες και ενισχύουν την ανάπλαση του δέρματος. Έτσι, η διατροφή σας θα πρέπει να είναι πλούσια σε:

1. Δαμάσκηνα, κόκκινη/πράσινη πιπεριά, μαϊντανός, ακτινίδιο, λαχανάκια Βρυξελλών, κολοκύθι, Goji berry (Γκότζι μπέρι), Λεμόνι, Πεπόνι, ρόκα: είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία συμβάλλει στη διατήρηση της σφριγηλότατος και του κολλαγόνου της επιδερμίδας.

2. Ψάρι, θαλασσινά, πουλερικά: είναι πλούσια σε χαλκό και ψευδάργυρο που ενισχύουν την υγεία της επιδερμίδας μιας και διατηρούν το κολλαγόνο και την ελαστίνη του δέρματος. Οι πρωτεΐνες που περιέχουν είναι υψηλής βιολογικής αξίας και βοηθούν στη μείωση της κατακράτησης υγρών, που είναι χαρακτηριστική στην περίπτωση της κυτταρίτιδας.

3. Όσπρια, λαχανικά, λαδερά: είναι χαμηλής θερμιδικής αξίας και υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες όχι μόνο μειώνουν την απορρόφηση λίπους, αλλά αυξάνουν ταυτόχρονα και τον κορεσμό, με αποτέλεσμα να μειώνεται η ποσότητα φαγητού που καταναλώνεται. Επιπρόσθετα, δεν προκαλούν απότομες αλλαγές στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και μειώνουν το ρυθμό της λιπογένεσης, χάρη στο ότι προκαλούν χαμηλή έκκριση ινσουλίνης.

4. Δημητριακά ολικής αλέσεως: διακρίνονται για το πλούσιο περιεχόμενό τους σε σύνθετους υδατάνθρακες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που ενισχύουν το μεταβολισμό.

5. Ελιές/ξηροί καρποί: το αυξημένο περιεχόμενό τους σε βιταμίνη Ε προλαμβάνει τη γήρανση του δέρματος την αφυδάτωση, την ξηρότητα και τη δημιουργία ραγάδων της επιδερμίδας, χάρη στην αντιοξειδωτική της δράση που εμποδίζει το σχηματισμό ελεύθερων ριζών. Ταυτόχρονα, οι ελιές και οι ξηροί καρποί διακρίνονται για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα τα οποία με την αντιφλεγμονώδη δράση τους, ενισχύουν την καύση λίπους.

Read More

And More