ΔΙΑΙΤΑ: Χάσε γρήγορα κιλά πριν το Πάσχα!

Έχεις αρχίσει να αγχώνεσαι γιατί πλησιάζει το Πάσχα και το αγαπημένο σου φόρεμα είναι λίγο στενό! Ένας άλλος προβληματισμός που σε απασχολεί είναι τί θα κάνεις με τα extra κιλά που θα προσθέσεις τη περίοδο των γιορτών. Εντάξει, όπως και να το κάνουμε όλες τρώμε λίγο παραπάνω εκείνες τις μέρες.. δεν είσαι η μοναδική. Προς το παρόν θα λύσω τον πρώτο σου προβληματισμό και σε συνεργασία με τη διαιτολόγο – διατροφολόγο, Βάσω Βαγιώτα, σου προτείνω μια δίαιτα για να χάσεις εύκολα και γρήγορα κιλά μέχρι το Πάσχα! Ξεκίνα από σήμερα κιόλας και ακολούθησε την παρακάτω δίαιτα. Η διαιτολόγος – διατροφολόγος σου δίνει χρήσιμες συμβουλές και extra tips.


ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ = ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Γνωρίζεις ότι το αδυνάτισμα βασίζεται σε απλά… μαθηματικά; Αν θέλεις να χάσεις βάρος, πρέπει να εστιάσεις και στις δύο πλευρές του «Ενεργειακού Ισοζυγίου», δηλαδή, αφενός να μειώσεις τις θερμίδες που προσλαμβάνεις, και αφετέρου να αυξήσεις εκείνες που καις μέσω καθημερινών δραστηριοτήτων. Μάλιστα, είναι προτιμότερο να παίρνεις περισσότερες θερμίδες και να ασκείσαι περισσότερο, παρά να κάνεις στερητική δίαιτα και να είσαι σωματικά αδρανής!

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ…
Μπορείς να αλλάξεις τις μέρες μεταξύ τους, δηλαδή την 1η ημέρα μπορείς να την κάνεις τελευταία. Π.χ 1η ημέρα θα την κάνω την Τετάρτη, 2η ημέρα θα την κάνω Σάββατο. Ποτέ όμως δεν αλλάζουμε τα γεύματα διαφορετικών ημερών π.χ όχι το μεσημεριανό της μίας ημέρας σε άλλη. Αν αλλάξουμε κάτι είναι ολόκληρη η ημέρα.
Επίσης, μπορούμε να μπερδέψουμε τα γεύματα μέσα στην ημέρα π.χ μπορείς να φας το βραδινό το μεσημέρι και το μεσημεριανό το βράδυ.


EXTRA TIPS ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

  • Κατανάλωσε περίπου 1,5 λίτρο νερό την ημέρα.
  • Μετά το μεσημεριανό κατανάλωσε απαραιτήτως 200ml πράσινο τσάι.
  • Αν παραλείψεις κάποιο γεύμα συνεχίζεις με ότι έχεις αργότερα, αλλά όσο μπορείς να τρως ανά 3-4 ώρες.
  • Όπου βλέπεις “φλ” εννοούμε το φλιτζάνι του τσαγιού.
  • Τα τρόφιμα ζυγίζονται ή μετριούνται μαγειρεμένα.
  • Η σαλάτα και γενικά τα λαχανικά είναι σε ελεύθερη ποσότητα πάντα με μέτρο.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

* Να θυμάσαι ότι το διαιτολόγιο αυτό δεν αποτελεί ένα εξατομικευμένο διαιτολογικό πλάνο αλλά ένα απλό προφίλ διατροφής. Εάν θέλεις μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό διατροφολόγο για να σου δώσει τις σωστές κατευθυντήριες οδηγίες.

Read More

And More