ΔΙΑΙΤΑ: Χάσε λίπος από την κοιλιά και 4 κιλά σε ένα μήνα!

Πόσο, μα πόσο, ζηλευτή είναι η επίπεδη κοιλιά! Και πόσο σέξι! Αν θέλεις κι εσύ, δεν έχεις παρά να το πάρεις απόφαση, να το βάλεις στόχο και να ακολουθήσεις το παρακάτω πρόγραμμα. Ο σύμβουλος διατροφής και personal trainer Θαλής Παναγιώτου, ετοίμασε μια δίαιτα με στόχο να διώξεις το λίπος από την κοιλιά αλλά και να χάσεις έως και 4 κιλά σε ένα μήνα. Προϋπόθεση βέβαια για να έχεις επιτυχία, είναι να ακολουθήσεις τις συμβουλές που σου δίνει παρακάτω αλλά και να συνδυάσεις τη διατροφή σου με συστηματική γυμναστική.

ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ
Οι άπειρες ώρες “καθισιού” στο γραφείο ή στον καναπέ του σπιτιού σε συνδυασμό πάντα με την έλλειψη άσκησης, ευνοούν την αποθήκευση λίπους στο σημείο της κοιλιάς. Επίσης η περίσσεια των θερμίδων από το φαγητό (που δεν καις τελικά) και η πλούσια διατροφή με κορεσμένα λιπαρά (όπως, σφολιάτες, λιπαρά κρέατα, αλλαντικά, γλυκά κ.ά.) παίζουν και αυτά μεγάλο ρόλο. Αν καταναλώσεις περισσότερες θερμίδες από αυτές που πραγματικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις, τότε θα τις αποθηκεύσεις από όποια ομάδα τροφίμων κι αν προέρχονται! Απλά, συνήθως τα λιπαρά και το αλκοόλ, προσδίδουν τις περισσότερες θερμίδες στη διατροφή και άρα μπορείς να πεις ότι ευθύνονται για το λίπος σου!


ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


* Να θυμάσαι ότι το διαιτολόγιο αυτό δεν αποτελεί ένα εξατομικευμένο διαιτολογικό πλάνο αλλά ένα απλό προφίλ διατροφής. Εάν θέλεις μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό διατροφολόγο για να σου δώσει τις σωστές κατευθυντήριες οδηγίες.

ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ
Το παραπάνω διαιτολόγιο όπως καταλαβαίνεις είναι ενδεικτικό και στόχος του είναι να σε μάθει κυρίως ποιοι συνδυασμοί τροφών βοηθούν περισσότερο στη λιποδιάλυση. Τώρα αν θέλεις να έχεις σίγουρο αποτέλεσμα, πρέπει να έχεις πάντα στο μυαλό σου τους παρακάτω κανόνες διατροφής.

1. Μείωσε το αλάτι! Σου προκαλεί κατακράτηση υγρών και συνεπώς πρήξιμο στα χέρια, στα ποδιά αλλά και στην κοιλιά! Αντικατάστησέ το με μυρωδικά και μπαχαρικά, όπως το πιπέρι, η ρίγανη, το θυμάρι ή και με λεμόνι (τα οποία είναι και αντιοξειδωτικά και βοηθούν πολύ στο αδυνάτισμα και προστατεύουν από ασθένειες).

2. Μην παραλείπεις τα μικρά και συχνά γεύματα μέσα στη μέρα! Μικρά υγιεινά γεύματα ανά 3 ώρες που πρέπει να τηρούνται πάντα σε σταθερές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

3. Αντικατάστησε τους λευκούς υδατάνθρακες, με προϊόντα ολικής άλεσης. Προτίμησε το μαύρο ψωμί, το σκούρο αλεύρι, τα μακαρόνια ολικής άλεσης, το καστανό ρύζι και τα δημητριακά ολικής άλεσης. Να θυμάσαι πως τα προϊόντα ολικής άλεσης βοηθούν πολύ στη μείωση της απορρόφησης του λίπους.

4. Πρόσεξε το βραδινό σου γεύμα. Απόφυγε τους λευκούς επεξεργασμένους υδατάνθρακες (π.χ. ψωμί, μακαρόνια, πατάτες), τα fast/junk food, τα πολλά λιπαρά και το αλκοόλ φυσικά!

5. Ενυδατώσου! Στόχος σου τουλάχιστον τα 8-10 ποτήρια υγρών (κυρίως νερού). Μπορείς βέβαια να τα συμπληρώσεις με φρέσκους χυμούς φρούτων, λαχανικών, πράσινο τσάι και άλλα ροφήματα βοτάνων.


6. Μην περιοριστείς μόνο σε κοιλιακούς
! Πρέπει να ακολουθήσεις ένα μέτριας έντασης αερόβιο πρόγραμμα, άνω των 20 λεπτών τουλάχιστον την ημέρα για 3-4 φορές την εβδομάδα. Το τρέξιμο και το περπάτημα από 30 λεπτά κάθε μέρα, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάψεις λίπος.

ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΛΙΑΚΟΥΣ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ…

Επιμέλεια: Θεοδωροπούλου Δέσποινα

Read More

And More