H δίαιτα του καύσωνα! Εκμεταλλεύσου τις υψηλές θερμοκρασίες για να χάσεις κιλά…

H υψηλή θερμοκρασία δεν είναι παιχνιδάκι! Όμως αν είσαι σωστό fitness girl και τη ζέστη θα κάνεις πιο υποφερτή και θα βρεις την ιδανικότερη ευκαιρία του χρόνου να “ελαφρύνεις” το μενού, να ενυδατώσεις ακόμη περισσότερο τον οργανισμό σου και να χάσεις κιλά.

Η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Ιωάννα Βασιλακοπούλου έχει τις συμβουλές, αλλά και ένα πλήρες μενού για να χάσεις εως τέσσερα κιλά σε τέσσερις εβδομάδες, ενώ παράλληλα φυλάγεσαι από τον καύσωνα!

Νερο, νερό και πάλι νερό…
Η καλή ενυδάτωση του οργανισμού, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ιδιαίτερα σημαντική. Οι ανάγκες σε νερό εξαρτώνται από το σωματικό βάρος του ατόμου αλλά ποικίλουν και στα διάφορα στάδια του κύκλου της ζωής. Υπό φυσιολογικές συνθήκες ο μέσος ενήλικας άντρας και γυναίκα έχεις ημερήσιες ανάγκες 2800 και 2000 ml αντίστοιχα. Ωστόσο σε υψηλές θερμοκρασίες αυξάνεται η πρόσληψη υγρών. Με αυτές τις ποσότητες μπορεί να διατηρηθεί υδατική ισορροπία στο σώμα. Ωστόσο η επίπονη σωματική δραστηριότητα και το υπερβολικό άγχος μπορούν να αυξήσουν σε μεγάλο βαθμό τις ημερήσιες ανάγκες σε νερό.

Τι χρειάζεσαι; Πόσιμα υγρά όπως το νερό, το γάλα, ο ελληνικός ή στιγμιαίος καφές, το τσάι που αποτελούν το βασικό μέσο αναπλήρωσης των απωλειών του νερού.

Kάνε κλικ επάνω στο μενού για να δεις αναλυτικά τι περιλαμβάνει…


Αν θέλεις να κατεβάσεις τη δίαιτα στον υπολογιστή σου κάνε κλικ εδώ

Extra tips για ενυδάτωση
H Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Ιωάννα Βασιλακοπούλου έχει όμως ακόμη περισσότερα tips για να προσφέρεις στο σώμα σου την ενυδάτωση που του χρειάζεται:

– Όταν νοιώθεις ότι διψάς, σημαίνει ότι ο οργανισμός έχει ήδη αφυδατωθεί περίπου κατά 5%. Πίνε, λοιπόν, υγρά συστηματικά ακόμα και αν δεν νιώθεις το αίσθημα της δίψας.

– Οι πολλές ώρες γραφείου και ίσως οι πολλές υποχρεώσεις σε κάνουν να αμελείς να πίνεις υγρά. Μια καλή λύση είναι να τοποθετήσεις σε φανερή θέση ένα όμορφο γυάλινο μπουκάλι και να φροντίζεις να το γεμίζεις με νερό κάθε μέρα.

Προσοχή όμως: Ο καθημερινός καθαρισμός του μπουκαλιού και η αλλαγή του νερού είναι απαραίτητη για να αποφύγεις τη μετατροπή του σε υγρό επώασης μικροοργανισμών.

– Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσεις την ημέρα σου πίνοντας κάθε πρωί ένα μεγάλο ποτήρι νερό. Είναι αυτό που θα δώσει ώθηση στο μεταβολισμό και την ενυδάτωσή σου. Συνέχισε να πίνεις ενδιάμεσα στα γεύματα. Απόλαυσε όλα τα ποτά, πίνοντας τακτικά μικρές γουλιές, σε θερμοκρασία δωματίου ή ελαφρώς δροσερά. Αν δε σε ενθουσιάζει η γεύση του νερού πρόσθεσε λίγο φυσικό χυμό προκειμένου να το κάνεις πιο ελκυστικό.

– Σε περίπτωση μεγάλης ζέστης, έντονης σωματική δραστηριότητας, αν είσαι σε κλιματιζόμενη ατμόσφαιρα ή αν το υψόμετρο είναι μεγάλο, προσπάθησε να αυξήσεις τα υγρά. Εάν, υπό κανονικές συνθήκες, το σώμα χάνει καθημερινά δύο – τρία λίτρα νερό, είναι σαφές ότι κατά την έντονη άσκηση και σε δύσκολες συνθήκες υπάρχει πρόσθετη απώλεια υγρών (περίπου ένα λίτρο).

– Αν για κάποιο λόγο δεν μπορείς να καταναλώσεις ποσότητα νερού, τότε αύξησε τα φρούτα και λαχανικά σου. Ξεδίψασε με γάλα και άλλα γαλακτοκομικά όπως το γιαούρτι και το ξινόγαλο, τα οποία περιέχουν υψηλά ποσοστά νερού.

– Προτιμήστε την κατανάλωση σούπας αφού αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από νερό.

– Αν το νερό της βρύσης είναι πόσιμο, είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες. Αν προτιμάς εμφιαλωμένο, σκέψου και ρώτησε τι χρειάζεσαι. Υπάρχει νερό πλούσιο σε ασβέστιο ή σε μαγνήσιο, με λιγότερο ή περισσότερο νάτριο, ή πολύ χαμηλό μεταλλικό νερό, το καθένα με διαφορετικές ιδιότητες .

Read More

And More