Η Δίαιτα Mayo Clinic

Επειδή το φαγητό είναι απόλαυση, μια δίαιτα οφείλει να σου προσφέρει γευστικό και ποιοτικό φαγητό, αλλιώς δεν πρόκειται να την ακολουθήσεις. Η Mayo Clinic Diet υπόσχεται να μην σου στερήσει τίποτα. Πρέπει όμως κι εσύ να ιεραρχήσεις τα φαγητά σου και να μάθεις να υπολογίζεις τις θερμίδες κάθε ημέρας.


Τι πρέπει να τρως και τι όχι!
Εσύ αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να πάρεις από κάθε είδος φαγητού τη σωστή ποσότητα. Φαντάσου τις τροφές σαν μια πυραμίδα, όπου η βάση είναι τα φρούτα και τα λαχανικά. Όσο ανεβαίνεις στην πυραμίδα, περιορίζονται οι ποσότητες που μπορείς να φας.
  • Μπορείς να τρώς όσα φρούτα και λαχανικά θέλεις. Είναι οι μόνες τροφές που σου προσφέρονται απλόχερα.
  • Από εκεί και πέρα, μπορείς να απολαύσεις 6 μερίδες από μακαρόνια, ψωμί, ρύζι και δημητριακά. Όπως καταλαβαίνεις η μερίδα δεν πρέπει να είναι αυτή που συνήθιζες. Μικρές ποσότητες και περισσότερα γεύματα είναι η συνταγή της επιτυχίας.

  • Ούτε το κρέας θα λείψει από το καθημερινό σου μενού. Καλό θα ήταν βέβαια να επιλέξεις άπαχο κρέας και γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά. 4-5 μερίδες κοτόπουλο, μοσχάρι ή ψάρι αρκούν.

  • Στην κορυφή της πυραμίδας βρίσκονται τα γλυκά. Αν είσαι γλυκαντζού, εδώ είναι που θα δυσκολευτείς. Δοκίμασε τις μπάρες δημητριακών με μαύρη σοκολάτα. Γενικά μπορείς να φας ό, τι γλυκό θελεις, χωρίς όμως να ξεπεράσεις τις 75 θερμίδες. Και για να μην αναρωτιέσαι αν αυτό ειναι πολύ ή λίγο, ένα μόνο κομμάτι μπακλαβά έχει 375 θερμίδες.


Η οικογένεια θα σου συμπαρασταθεί;

Σε γενικές γραμμές η δίαιτα σου προτείνει ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής. Δεν θα έκανε κακό στο φίλο σου να ρίξει την κοιλίτσα του! Άλλωστε δεν θα του στερήσεις τίποτα. Απλά θα τον βάλεις σε τάξη!

Να βγω έξω για φαγητό;

Αν οι φίλοι σου έχουν υπομονή στην παραγγελία κι εσύ έχεις προμηθευτεί τον θερμιδομετρικό οδηγό τσέπης, ίσως καταφέρεις να πας μαζί τους για φαγητό.

Ιδανική για… εσένα που έχεις καταλάβει ότι δίαιτα σημαίνει σωστή διατροφή για πάντα και όχι μόνο για δύο-τρεις μήνες.

Η γνώμη του ειδικού

Η Mayo Clinic είναι ένας απλός οδηγός για να μάθεις να τρως υγιεινά και να χάνεις βάρος με όσο το δυνατό πιο ανώδυνο τρόπο. Ένα πρόγραμμα που προκρίνει υγιεινές τροφές και σε προτρέπει να βάλεις στο πρόγραμμά σου τη φυσική άσκηση δεν μπορεί παρά να είναι σε καλό δρόμο. Καλό θα ήταν βέβαια να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό πριν ξεκινήσεις να εφαρμόζεις την δίαιτα.

Read More

And More