Η Δίαιτα των 3 ωρών

Αν νομίζεις πως ανακαλύψαμε τον μαγικό τρόπο να αδυνατίσεις μέσα σε 3 ώρες, τότε μάλλον θα απογοητευτείς.

Πρόκειται για ένα καθημερινό πρόγραμμα, το οποίο έχει ως βασικό άξονα πολλά γεύματα, σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ο δημοσιογράφος Jorge Cruise, δημιουργός της δίαιτας των 3 ωρών, υποστηρίζει πως δεν είναι ανάγκη να νιώθεις πείνα και να στερείσαι αγαπημένα φαγητά προκειμένου χάσεις βάρος.

Αυτό που είναι σημαντικό για αυτόν και την δίαιτα που προτείνει είναι η ποσότητα, σε συνδυασμό με το μοίρασμα των γευμάτων σε πολύ συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα μέσα στην ημέρα. Ουσιαστικά τα γεύματα θα πρέπει να είναι ισορροπημένα με τέτοιον τρόπο ώστε να μην ξεπερνούν τις 400 θερμίδες κάθε φορά.

Τι μπορείς να φας και τι όχι;

Μπορείς να φας ότι θες. Άλλωστε αυτή είναι και η βασική ιδέα της δίαιτας. Η δίαιτα των 3 ωρών βασίζεται σε 3 βασικούς κανόνες, που θα πρέπει να εφαρμόζονται απαρέγκλιτα στο καθημερινό πρόγραμμα:

– Ξεκίνα το πρώτο γεύμα της ημέρας, μια ώρα αφότου ξυπνήσεις.

– Συνέχισε από εκεί και πέρα να τρως ένα γεύμα κάθε τρεις ώρες.

– Σταμάτα τα γεύματα 3 ώρες πριν κοιμηθείς

Δες τρία μενού που μπορείς να ακολουθήσεις, κάνοντας “κλικ” εδώ

Αλκοόλ ή Καφέ;

Κανείς δεν θα στα απαγορεύσει, αλλά θα πρέπει να περιορίσεις ίσως το γάλα και την ζάχαρη, η οποία συνυπολογίζεται στις θερμίδες κάθε γεύματος.

Η οικογένεια θα σου συμπαρασταθεί;

Λίγο δύσκολο να συγχρονίσεις δύο ή και περισσότερα άτομα σε ένα τόσο αυστηρό πρόγραμμα. Γιατί δεν είναι θέμα φαγητού, αλλά προγραμματισμού. Είναι σχεδόν αδύνατο να μπορέσεις να καθορίσεις συγκεκριμένη ώρα που θα τρως με την οικογένειά σου. Το πιθανότερο είναι να χάνεις ακόμη και το καθιερωμένο γεύμα της ημέρας.

Να βγω έξω για φαγητό;

Αδύνατο να μπορέσεις να μετρήσεις τις θερμίδες σε μια μερίδα εστιατορίου. Αν νομίζεις ότι παίζεις πλέον τον θερμιδομετρητή στα δάκτυλα και μπορείς να υπολογίσεις τις θερμίδες ενός γεύματος στο εστιατόριο, πάρε το ρίσκο.

Ιδανική για…για εσένα που έχεις γίνει εμμονική με τις θερμίδες και γνωρίζεις την μέση θερμιδική αξία της πατάτας και της ντομάτας, τότε αυτή η δίαιτα θα σε ενθουσιάσει. Θα πρέπει να είσαι πολύ οργανωτική για να μπορείς να τηρείς απαρέγκλιτα το πρόγραμμα για όσο καιρό κάνεις την δίαιτα.


Success Story

Η διάσημη Αμερικανίδα παρουσιάστρια Tyra Banks υποδέχθηκε τον εμπνευστή του προγράμματος Jorge Cruise και παρουσίασε την δίαιτα στην εκπομπή της. Χιλιάδες μπλογκ στην Αμερική αναφέρουν έκτοτε μαρτυρίες τηλεθεατών που δοκίμασαν την συνταγή!

Read More

And More