Η δίαιτα των διακοπών: Χάσε 2 κιλά σε 2 εβδομάδες με το φαγητό της ταβέρνας

Και κάπου εδώ, το όνειρό σου θα γίνει πραγματικότητα! Και θα πας διακοπές και θα τρως συνεχώς έξω (ξέρεις, στα ταβερνάκια και στα εστιατόρια) και θα χάσεις 2 κιλά σε 2 εβδομάδες. Είμαι σίγουρη ότι από μέσα σου είπες: “Whaaat;;;”. Ναι αγαπητή μου αναγνώστρια! Το αδυνάτισμα δεν θέλεις κόπο, θέλει τρόπο. Και σίγουρα με τη δίαιτα της Κλινικής Διαιτολόγου – Διατροφολόγου, Κλειώ Δημητριάδου, μπορείς και να αδυνατίσεις και να απολαύσεις τις διακοπές σου και να φας. Ντάξει, όχι μέχρι σκασμού… Είπαμε!

Η ειδικός, που λες, κανόνισε το διατροφικό σου μενού, ενώ εσύ κανονίζεις τα μαγαζιά που θα πας και τι ακριβώς θα κάνεις. Εκεί, λοιπόν, που θα πας, θα φας και θαλασσινά και σουβλάκι και πολλά ακόμα που επιθυμείς. Και όλα αυτά θα τα κάνεις, ενώ ταυτόχρονα χάνεις κιλά…

Και κάτι τελευταίο! Στο μενού θα προσέξεις ότι πρωταγωνιστούν 4 γεύματα, ενώ συνήθως σου προτείνουμε 5. Αυτό συνέβη λόγω του ότι θα κοιμάσαι περισσότερες ώρες, όπως επιβάλλουν οι διακοπές.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!


ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

*μεζεδάκι= τυροπιτάκι, κεφτεδάκι, ένα κομματάκι σαγανάκι, ένα κομματάκι λουκάνικο, ένας κολοκυθοκεφτές κ.λ.π.

Γενικές οδηγίες:

  • H ποσότητα της κάθε σαλάτας είναι ένα βαθύ πιάτο και σε αυτήν μπορείς να χρησιμοποιήσεις 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, μυρωδικά, λεμόνι, ξύδι.
  • Προσπάθησε να καταναλώνεις τα γεύματα κάθε 3 ώρες περίπου.
  • Πίνε νερό (30 ml/kg σωματικού βάρους).
  • Αύξησε όσο μπορείς τη φυσική σου δραστηριότητα. Παίξε ρακέτες, πήγαινε για περπάτημα, κ.λ.π.
  • 1 φρούτο = 1 μήλο, 1 πορτοκάλι, 1 ακτινίδιο, ½ μπανάνα, 3 φέτες ανανά, 1/3 μάνγκο, 1 λεπτή φέτα καρπούζι ή πεπόνι, 10 κεράσια, 2 βερύκοκα, 1 ροδάκινο.
  • Μην το παρακάνεις με το αλκοόλ.
  • Το διαιτολόγιο είναι ενδεικτικό και απευθύνεται σε υγιή άτομα

*Να θυμάσαι ότι το διαιτολόγιο αυτό δεν αποτελεί ένα εξατομικευμένο διαιτολογικό πλάνο αλλά ένα απλό προφίλ διατροφής. Εάν θέλεις μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό διατροφολόγο για να σου δώσει τις σωστές κατευθυντήριες οδηγίες.


Επιμέλεια: Ιωάννα Κούρου

Read More

And More