Η δίαιτα των διακοπών: Χάσε 4 κιλά τρώγοντας “απ’ έξω”

Οι περισσότεροι λένε ότι για να πετύχει η δίαιτα και να δεις αποτελέσματα πρέπει να είσαι οργανωμένη, να προετοιμάζεις τα γεύματά σου, να παίρνεις τάπερ μαζί σου, να μαγειρεύεις. Ναι, μόνο έτσι θα καταφέρεις να χάσεις κιλά. Τι γίνεται όμως, όταν είσαι διακοπές και δεν έχεις χρόνο για τέτοια; Και πάλι υπάρχει λύση αγαπητή μου αναγνώστρια και θα σου την αποκαλύψω, αρκεί να συνεχίσεις να διαβάζεις.

Η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Κλειώ Δημητριάδου προτείνει αυτήν την εβδομάδα “τη δίαιτα του δρόμου” ή αλλιώς μια δίαιτα που θα προσαρμοστεί στο πρόγραμμα των διακοπών σου και θα σου επιτρέψει να τρως φαγητά “απ’ έξω”. Η συγκεκριμένη δίαιτα θα σε βοηθήσει να χάσεις 4 κιλά σε ένα μήνα απολαμβάνοντας φαγητά που μπορείς να βρεις σε κάθε κατάλογο, σε κάθε μαγαζί ή και φούρνο. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να επισκεφτείς το πιο κοντινό market για να προμηθευτείς τα σνακ που θα καταναλώνεις κάθε μέρα. Τα κυρίως γεύματά σου άφησέ τα να επιμεληθούν άλλοι κι εσύ απλά χαλάρωσε…

 

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

 

Γενικές οδηγίες:

  • H ποσότητα της κάθε σαλάτας είναι ένα βαθύ πιάτο και σε αυτήν μπορείς να χρησιμοποιήσεις 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, μυρωδικά, λεμόνι, ξύδι.
  • Προσπάθησε να καταναλώνεις τα γεύματα κάθε 3 ώρες περίπου.
  • Πίνε νερό (30 ml/kg σωματικού βάρους).
  • Αύξησε όσο μπορείς τη φυσική σου δραστηριότητα.
  • Πιες ένα ποτήρι κρασί ή μια μπύρα μέσα στην εβδομάδα.
  • Τα γαλακτοκομικά καλύτερα να είναι με μειωμένα λιπαρά.
  • Το διαιτολόγιο είναι ενδεικτικό και απευθύνεται σε υγιή άτομα.

 

*Να θυμάσαι ότι το διαιτολόγιο αυτό δεν αποτελεί ένα εξατομικευμένο διαιτολογικό πλάνο αλλά ένα απλό προφίλ διατροφής. Εάν θέλεις μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό διατροφολόγο για να σου δώσει τις σωστές κατευθυντήριες οδηγίες.

Επιμέλεια: Ιωάννα Κούρου

Read More

And More