Κάνε δίαιτα και οικονομία ταυτόχρονα! Ένα διατροφικό πλάνο με χαμηλού κόστους γεύματα

Δίαιτα δεν σημαίνει πως πρέπει να αγοράζεις μόνο ακριβά και εξεζητημένα light προϊόντα που θα σου κοστίσουν μια περιουσία. Μπορείς να χάσεις κιλά και με πιο οικονομικά τρόφιμα, όπως φρούτα και λαχανικά της εποχής (από τις πιο φθηνές και τέλειες επιλογές που μπορείς να προσθέσεις στη shopping list σου), όσπρια ή κρέας σε χαμηλή τιμή, όπως είναι το κοτόπουλο. Το βασικό όλων είναι να σκεφτούμε πιο έξυπνα και “φιλικά” στο πορτοφόλι μας, αλλάζοντας κάποιες δαπανηρές διατροφικές μας συνήθειες.

Αυτό μας λέει και μας προτείνει η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Κλειώ Δημητριάδου, η οποία μας προτείνει ένα οικονομικό μενού που θα μας βοηθήσει να χάσουμε έως και 5 κιλά σε ένα μήνα, θα μας εφοδιάσει με όλα τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες και θα “προστατέψει” το πορτοφόλι μας από τα extra έξοδα.

 

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

 

*Όσον αφορά στο γιαούρτι: Αγόρασε ένα κεσεδάκι του κιλού και κατανάλωσέ το σε 5 δόσεις. Θα σου βγει πολύ πιο οικονομικά από το να αγοράζεις ατομικές μερίδες.

 

ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ:

  • H ποσότητα της κάθε σαλάτας είναι ένα βαθύ πιάτο και σε αυτήν μπορείς να χρησιμοποιήσεις 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, μυρωδικά, λεμόνι, ξύδι.
  • Προσπάθησε να καταναλώνεις τα γεύματα κάθε 3 ώρες περίπου.
  • Πίνε νερό (30 ml/kg σωματικού βάρους).
  • Αύξησε όσο μπορείς τη φυσική σου δραστηριότητα.
  • 1 φρούτο = 1 μήλο, 1 πορτοκάλι, 1 αχλάδι, 1 ακτινίδιο, 1/2 μπανάνα, 3 φέτες ανανά.
  • Πιες ένα ποτήρι κρασί ή μια μπύρα μέσα στην εβδομάδα
  • Τα γαλακτοκομικά καλύτερα να είναι με μειωμένα λιπαρά
  • Το διαιτολόγιο είναι ενδεικτικό και απευθύνεται σε υγιή άτομα

 

*Να θυμάσαι ότι το διαιτολόγιο αυτό δεν αποτελεί ένα εξατομικευμένο διαιτολογικό πλάνο αλλά ένα απλό προφίλ διατροφής. Εάν θέλεις μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό διατροφολόγο για να σου δώσει τις σωστές κατευθυντήριες οδηγίες.

 

Επιμέλεια: Ιωάννα Κούρου

Read More

And More