Κετογονική δίαιτα: Το μενού για να χάσεις έως 6 κιλά σε ένα μήνα

Αν διάβασες το τίτλο και δεν κατάλαβες τίποτα εκτός από το “6 κιλά σε ένα μήνα”, τότε συνέχισε να διαβάζεις γιατί είμαι έτοιμη να μοιραστώ μαζί σου όλες τις πληροφορίες για την κετογονική δίαιτα (aka Keto Diet), το μενού, καθώς και τις σταρ που την έχουν υιοθετήσει. Ο Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Θαλής Παναγιώτου, αυτήν την εβδομάδα προτείνει το μενού της κετογονικής δίαιτας, το οποίο θα σε βοηθήσει να χάσεις 6 σε ένα μήνα και χωρίς να πεινάσεις.

Τι είναι η δίαιτα keto:
Είναι μια διατροφή υψηλή σε λίπη (60-90% της συνολικής ενεργειακής πρόσληψης) και χαμηλή σε υδατάνθρακες, η οποία οδηγεί στην παραγωγή κετονών στον οργανισμό, κατάσταση γνωστή και ως κέτωση.

Ποιος είναι ο σκοπός της:
Η κύρια πηγή ενέργειας του οργανισμού μας είναι η γλυκόζη, η οποία προέρχεται από το μεταβολισμό των υδατανθράκων. Όταν δεν καταναλώνουμε επαρκή ποσότητα υδατανθράκων, το σώμα μας εξαντλεί τα αποθέματα της γλυκόζης και αναζητά εναλλακτικές πηγές ενέργειας, κυρίως τα λιπαρά οξέα. Ένα μέρος από τα λιπαρά οξέα μετατρέπεται σε κετόνες στο ήπαρ. Τότε πολλά μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένου και του εγκεφάλου, χρησιμοποιούν τις κετόνες για ενέργεια. Δηλαδή, σκοπός της δίαιτας αυτής είναι η χρήση του λίπους σαν κύριο “καύσιμο” για τον οργανισμό, αντί της γλυκόζης.

Ποιες σταρ την ακολουθούν:
Kourtney Kardashian, Halle Berry, Vanessa Hudgens, Adriana Lima, Megan Fox, Kim Kardashian.

 

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

 

Extra tips από τον ειδικό:

  • Να πίνεις τουλάχιστον 10-12 ποτήρια νερό ημερησίως .
  • Να αποφεύγεις να πίνεις μεγάλες ποσότητες νερού αμέσως μετά το φαγητό.
  • Να μασάς αργά την τροφή και να ξεκινάς πάντα από τη σαλάτα.
  • Να αποφεύγεις το πολύ αλάτι.
  • Να προσέχεις τις ποσότητες των γευμάτων σου.

 

*Να θυμάσαι ότι το διαιτολόγιο αυτό δεν αποτελεί ένα εξατομικευμένο διαιτολογικό πλάνο αλλά ένα απλό προφίλ διατροφής. Εάν θέλεις μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό διατροφολόγο για να σου δώσει τις σωστές κατευθυντήριες οδηγίες.

 

Επιμέλεια: Ιωάννα Κούρου

 

Read More

And More