Πώς διατηρεί το σώμα της η Jennifer Aniston; Βρήκαμε τη δίαιτά της

Μια ακόμη δίαιτα που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, μιας και τα έβαλε με την φιλοσοφία όλων των προγραμμάτων διατροφής μέχρι σήμερα. Ο καθηγητής Barry Sears, πρώην ερευνητής βιοτεχνολογίας στην Μασαχουσέτη και συγγραφέας μαζί με τον Bill Lawren, υπόσχεται πως η δίαιτα The Zone είναι το Α και το Ω της υγιεινής ζωής και διατροφής.

Όπως και να έχει η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός Jennifer Aniston φαίνεται πως εμπιστεύεται απόλυτα την δίαιτα Zone και την συνδυάζει με yoga και pilates.

Το νέο στοιχείο στη διατροφή αυτή είναι πως δεν απαιτείται η μείωση, αλλά η κατανάλωση διαφορετικού τύπου θερμίδων στην διατροφή. Η δίαιτα κάνει μια πρωτότυπη διάκριση των υδατανθράκων σε «καλούς» και «κακούς», διαχωρίζοντας σαφώς την λογική της από τις κλασικές δίαιτες που ακολούθησες έως σήμερα. Σε γενικές γραμμές η δίαιτα αυτή είναι πολύ πιο πλούσια σε πρωτεΐνες και λιπαρά από τις παραδοσιακές δίαιτες. Ευτυχώς για όσους είναι λάτρεις των γλυκών, ο Barry Sears προτείνει να τρως παγωτό πλούσιο σε λιπαρά.

Τι μπορείς να φας και τι όχι;

Αν θες να δεις ένα ενδεικτικό πρόγραμμα τριών ημερών κάνε κλικ εδώ. Σε μια απλοποιημένη μορφή του το πρόγραμμα της συγκεκριμένης δίαιτας περιλαμβάνει:

-Μικρή ποσότητα πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα (υπολόγισε ένα φιλέτο κοτόπουλου στο μέγεθος μια παλάμης) και σε κάθε σνακ (ένα αργά το απόγευμα και ένα αργά το βράδυ).

-Δύο φορές την ποσότητα της πρωτεΐνης σε «καλούς» υδατάνθρακες, όπως λαχανικά, όσπρια και τα περισσότερα φρούτα.

-Αν επιλέξετε τους «κακούς» υδατάνθρακες, μειώστε την ποσότητα – σε αυτούς περιλαμβάνονται μαύρο ρύζι, ζυμαρικά, δημητριακά, καρότα, φυσικοί χυμοί αλλά και φρούτα όπως μπανάνα, μάνγκο, παπάγια κτλ.

Αλκοόλ ή Καφέ

Ένα ποτήρι κρασί ακόμη και σε καθημερινή βάση μπορεί να υπάρχει στο τραπέζι σου. Ο καφές από την άλλη και γενικότερα η καφεΐνη απαγορεύονται.

Η οικογένεια θα σου συμπαρασταθεί;

Φυσικά και μπορεί να σε ακολουθήσει στο διαιτολόγιο. Δεν υπάρχει κάποια τροφή που να είναι επικίνδυνη για παιδιά.

Να βγω έξω για φαγητό;
Θα δυσκολευτείς να μετρήσεις τις ποσότητες στο πιάτο του εστιατορίου, αν και η δίαιτα μπορεί να περιλαμβάνει λύσεις fast food.

Ιδανική για…
εσένα που λατρεύεις να μετράς ποσότητες και θερμίδες των γευμάτων. Θα χρειαστεί να διαβάσεις όλες τις συσκευασίες πριν τις αγοράσεις για το τραπέζι σου.

Η γνώμη του ειδικού
Αντίστοιχα με τις Atkins και South Beach η δίαιτα έχει υψηλή ποσότητα πρωτεϊνών, κάτι που μπορεί να την κάνει απαγορευτική για αρκετές κατηγορίες ανθρώπων. Συγκεκριμένα δεν συστήνεται σε όσους έχουν πρόβλημα με το συκώτι ή τα νεφρά.

Read More

And More