Θέλεις να χάσεις λίπος από την κοιλιά σου; Αυτή η δίαιτα είναι για σένα…

Άλλο δίαιτα και άλλο διατροφή που στοχεύει εκεί που το χρειάζεσαι! Ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία γυναικών με σωματότυπο μήλο; Σε ταλαιπωρεί το λίπος στην κοιλιά και σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα με ό, τι και να φορέσεις; Το θέμα θέλει στρατηγική και μέθοδο.

Η Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος Αθηνά Ρούντου σου δίνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να κάψεις το λίπος της κοιλιάς. Plus: το μενού διατροφής που θα σε βοηθήσει να τα καταφέρεις…

Τροφές που θα σε βοηθήσουν αν ανήκεις στο σωματότυπο μήλο
Η Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος Αθηνά Ρούντου εξηγεί πως υπάρχουν τροφές που μέσα στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής, θα διευκολύνουν τον οργανισμό να κάψει λίπος τοπικά. Οι πιο σημαντικές από αυτές βρίσκονται στη λίστα που ακολουθεί:

Μην μπαίνεις στον κόπο να φτιάχνεις από μόνη σου τη δίαιτα σου… το κάνει για εσένα η ειδικός. Ακολούθησε το πρόγραμμα που ακολουθεί και θα δεις σύντομα αποτελέσματα.

Κάνε κλικ στην κάρτα για να δεις τι περιλαμβάνει το μενού αναλυτικά

Αν θέλεις να κατεβάσεις το πρόγραμμα στον υπολογιστή σου κάνε “κλικ” εδώ

Extra συμβουλές για να πέσει το λίπος της κοιλιάς…
Τα άτομα με τέτοιου είδους σωματότυπο πρέπει να δώσουν έμφαση στην εφαρμογή διαιτών με χαμηλές θερμίδες, μειωμένο γλυκαιμικό δείκτη και αυξημένες φυτικές ίνες. Η Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος προτείνει:

– Μη μένεις ποτέ νηστική για περισσότερες από 3-4 ώρες. Αν πέσουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, παρατηρείται υπερέκκριση ινσουλίνης με αποτέλεσμα ό, τι καταναλώνετε να αποθηκεύεται σε λίπος, καθώς επίσης αυξάνονται και οι τάσεις βουλιμίας, δηλαδή κατανάλωσης μεγάλης ποσότητας φαγητού σε σύντομο χρονικό διάστημα.

– Απόφυγε τους απλούς υδατάνθρακες (λευκό ψωμί, ζάχαρη, σιτάρι) που προκαλούν υπερέκκριση ινσουλίνης. Αντικατάστησέ τους με καστανό ρύζι, καστανή ζάχαρη, ψωμί/δημητριακά/ζυμαρικά ολικής άλεσης. Έτσι αυξάνεται ομαλά το σάκχαρο στο αίμα και το αίσθημα κορεσμού έρχεται πιο γρήγορα.

– Πρόσθεσε στην καθημερινότητά σου τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες που προκαλούν τον κορεσμό, όπως είναι το αυγό, ψάρι, κόκκινο κρέας και κοτόπουλο.

– Μη ξεχνάς ότι τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που βοηθούν στην αποβολή λίπους και στη ρύθμιση της δυσκοιλιότητας.

– Αύξησε τη φυσική σου δραστηριότητα. Μια αερόβια άσκηση 30′ λεπτών θα συμβάλλει στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού και στην καύση του κοιλιακού λίπους.

– Κατανάλωσε καθημερινά 2-3 ποτήρια πράσινο τσάι με διπλάσια περιεκτικότητα σε κατεχίνες, οι οποίες αυξάνουν το μεταβολισμό και μειώνουν την αποθήκευση λίπους στην κοιλιά.

Read More

And More