ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΕΛΟΣ; 10 τρόποι για να μην σε πάρει από κάτω η επιστροφή…

Οι διακοπές τελείωσαν και -ναι- έχει κοστίσει σε όλες μας. Τα πάντα όμως είναι θέμα οπτικής. Αντί να αντιδράς για αυτό που τελείωσε, νιώσε ευγνώμων για αυτό που έζησες, κράτα καλά τις ευχάριστες αναμνήσεις σου και υποδέξου τη νέα σεζόν με γεμάτες μπαταρίες.

Έχουμε δέκα τρόπους-λόγους-συμβουλές που η νέα περίοδος που ξεκινά – αν κουνήσεις βέβαια κι εσύ λίγο το χεράκι σου – μπορεί να σου προσφέρει ευεξία, χαλάρωση και ικανοποίηση!

1. Πήγαινε για ψώνια στο super market!

Ναι, ξέρω πως δεν σου φαίνεται ο καλύτερος τρόπος για να νιώσεις καλύτερα αλλά θα διαπιστώσεις πως μπορεί να γίνει. Αρκεί να κάνεις τα κατάλληλα ψώνια… Γέμισε το καλάθι με όλα εκείνα τα τρόφιμα που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι πιο άνετα. Προϊόντα που σε καλμάρουν και σε ηρεμούν – χωρίς όμως να σε παχαίνουν!!

Tρόφιμα απλά, γρήγορα και νόστιμα που θα κάνουν τη ζωή σου εύκολη. “Τα comfort foods είναι τρόφιμα που μας διευκολύνουν ως προς την παρασκευή τους, την πέψη αλλά και τη μεταφορά τους. Με άλλα λόγια «βολικά τρόφιμα»” εξηγεί η Κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος Έρικα Νταουτίδου. Φαντάσου νόστιμα σάντουιτς, τοστάκια, γρήγορες και ζηλευτές μακαρονάδες και άλλα τέτοια φαγητά που δεν θα σε βαρύνουν και θα μπουν με ευκολία στο ταπεράκι σου.

Κάνε κλικ εδώ και δες ένα πλήρες μενού με “αναπαυτικά” τρόφιμα που θα σε βοηθήσει να επιστρέψεις στην καθημερινότητα και παράλληλα να χάσεις κιλά!

2. Απόλαυσε τους ευεργετικούς καρπούς του φθινοπώρου

Σε λίγες μέρες μπαίνει και επίσημα φθινόπωρο! Γιόρτασέ το όπως του αξίζει… αρχικά να τονίσω πως τι κι αν μπαίνει ο Σεπτέμβρης η θερμοκρασία σου επιτρέπει ακόμη να κάνεις όνειρα για παραλία και αντηλιακό και οι νύχτες την ευκαιρία να βγεις για ποτάκι με ένα ελαφρύ ζακετάκι. Κι επιπλέον… Μήλα, πορτοκάλια, μανταρίνια, αβοκάντο και σταφύλια! Υπάρχουν σε αφθονία στους πάγκους των μανάβικων και των super market αυτή την εποχή! Τα φρούτα του Φθινοπώρου ήρθαν για να σου προσφέρουν το καλύτερο “άλλοθι” για δίαιτα! Ευεργετικές βιταμίνες και μια πολύ καλή αφορμή για να χάσεις βάρος με σύμμαχο τα τρόφιμα της εποχής!

Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς σου εξηγεί πως κάθε ένα από αυτά συμβάλει στην σιλουέτα σου…

3. Φόρεσε το πιο όμορφο χαμόγελό σου και διώξε το άγχος… έτσι χωρίς λόγο!

Το κάνεις για την υγεία σου. Ο ιός της γρίπης βρίσκει “κερκόπορτα” για τον οργανισμό σου και μέσα από το άγχος. Η εποχή, το άγχος της δουλειάς, η κρίση… όλα γύρω σου σε σπρώχνουν με ταχύτητα προς το στρες. Ξέρω δεν είναι εύκολο, αλλά εκτός από την πίεση και την κακή διάθεση το άγχος θα σε κάνει πιο αδύναμη απέναντι στις ιώσεις που κυκλοφορούν αυτό τον καιρό. “Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, το στρες ρίχνει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού, με αποτέλεσμα να παραμένει πιο ευάλωτους στην λοίμωξη” επισημαίνει ο Διευθυντής παθολογίας Σωτήρης Αδαμίδης.

Σφύριξε λοιπόν χαρούμενα, ΜΠΟΡΕΙΣ! Δες τη θετική πλευρά της ζωής…

4. Μην κλείνεσαι μέσα! Βγες έξω για γυμναστική…

Μην υποτιμάς καθόλου τη δύναμη της εξάσκησης στην ύπαιθρο, ειδικά τώρα που το καλοκαίρι φεύγει. Το φθινόπωρο είναι η εποχή που παρουσιάζει μεγαλύτερη έξαρση η εποχιακή κατάθλιψη. Πρόκειται για ένα είδος κατάθλιψης που συνδέεται με τον καιρό και τις αλλαγές των κλιματικών συνθηκών από εποχή σε εποχή. Αν λοιπόν αισθάνεσαι υποτονικά, δεν έχεις όρεξη να βγεις και νιώθεις συχνά κούραση ίσως σε καταβάλει η αλλαγή του καιρού. Φυσικά ένας ειδικός είναι ο μόνος αρμόδιος για να διαγνώσει το πρόβλημα και να προτείνει λύση. Ωστόσο εσύ μπορείς προληπτικά να βγεις εκεί έξω για γυμναστική, να μην απαρνηθείς τον ήλιο και να τον απολαμβάνεις καθημερινά. Και κάπως έτσι θα δεις τη διάθεσή σου να φτιάχνει…

Κι αν μόνη σου αισθάνεσαι κάπως άβολα να βγεις στο πάρκο για τρέξιμο, σου βρήκα παρέα. Για δες εδώ το 2o Outdoor Fitness Workout Event, στο οποίο ειδικοί της γυμναστικής θα σου δείξουν τον σωστό τρόπο εκγύμνασης. Και θα κάνεις κορμάρα δηλαδή και θα νιώσεις άμεσα καλύτερα.

5. Η Orac έχει κυκλοφορήσει ήδη στο TLIFE και φοράει τα φθινοπωρινά της

Αν και το poll του TLIFE έβγαλε διχασμό (53% ΝΑΙ, 47% ΟΧΙ στην ερώτηση αν πήρες κιλά στις διακοπές), ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής είναι πάντα απαραίτητο. Δώσε στον εαυτό σου περιθώριο δύο εβδομάδων και τα αποτελέσματα σίγουρα θα σου φτιάξουν τη διάθεση. Μην ξεχνάς πως μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά – όπως κατ’ εξοχήν είναι μια διατροφή Orac – μειώνει το οξειδωτικό στρες, βελτιώνει τη λειτουργία του οργανισμού και τελικά σε κάνει να αισθάνεσαι πιο καλά…

Ο Δημήτρης Γρηγοράκης σε καλωσορίζει στη νέα σεζόν με τη φθινοπωρινή Orac. Μάθε περισσότερα με ένα κλικ εδώ (κι εδώ)

6. Πάρε τα souvenirs των διακοπών στη δουλειά.

Βότσαλα, κοχύλια, μια πετρούλα που ζωγράφισε η κολλητή σου για να απαθανατίσετε το καλοκαίρι, μια φωτογραφία με όλη την παρέα ή τον αγαπημένο σου στο desktop του υπολογιστή. Τώρα θα μου πεις έτσι κινυδνεύεις να χαθείς στις αναμνήσεις και να σε ξυπνήσει το νευρικό χτύπημα των δακτύλων του προϊστάμενου στο γραφείου σου… όλα θέλουν το μέτρο σου. Πάντως έτσι, κάθε φορά που θα σε πιάνει απελπισία για το καλοκαίρι που έφυγε θα μπορείς να το “ξανασυναντήσεις” στην άκρη του γραφείου ή πίσω από τον explorer στο wallpaper του υπολογιστή σου.

7. Μην μου μιλάς για καλοκαίρια… πες μου πως κι εδώ το ίδιο μ’ αγαπάς!

Κομμάτι της καθημερινότητάς σου δεν είναι μόνο το σώμα, το μυαλό και οι υποχρεώσεις σου. Είναι και ο αγαπημένος σου. Η καθημερινότητα μάς “αποξενώνει” και το ξέρεις καλά. Τα νεύρα, η κούραση, οι υποχρεώσεις, οι σκέψεις, οι προβληματισμοί δεν μας επιτρέπουν να είμαστε χαλαροί, ήρεμοι. Μόνο στη σκέψει παραλύεις! Λάβε δράση για να μην κρυφτείτε πάλι πίσω από τα χαρακώματα με τη σχέση σου.

Να επαναλαμβάνουμε πράγματα που κάναμε στις διακοπές και μας άρεσαν. Αν μας άρεσε πάρα πολύ το ότι τρώγαμε πρωινό μαζί, να προσπαθήσουμε ακόμα και με θυσία ύπνου. Να πάμε μία φορά στο τόσο στο μπαράκι με καραόκε που μας διασκέδασε πάρα πολύ. Γενικά να εντάξουμε στη ζωή στην πόλη κάποια πράγματα που μπορούν να γίνουν εύκολα και τα κάναμε στην εξοχή” εξηγεί η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη.

Για να μάθεις περισσότερα για τον τρόπο που θα κρατήσεις το feeling των διακοπών στη σχέση σου κάνε κλικ εδώ

8. New Season, New Trends!

Τι επιβάλει η μόδα για το φθινόπωρο; Ποιες αποχρώσεις και ποια υλικά θα κυριαρχήσουν στους δρόμους; Τι μακιγιάζ και ποια τάση θα επικρατήσει στα μαλλιά και τα νύχια; Δεν ξέρεις; Ώρα να πιάσεις δουλειά… Ευτυχώς το TLIFE είναι εδώ για να σε διαφωτίσει! Και έτσι μαγικά, μέσα από τη μόδα και την ομορφιά, μια νέα σεζόν ξεκινά. Ε; Το μυστικό είναι να πάρεις το μυαλό σου από δυσάρεστες σκέψεις και συνειρμούς που σου προκαλεί το φθινόπωρο και η επιστροφή στη δουλειά και να ανακαλύψεις τις φωτεινές του διαστάσεις σε καινούρια παπούτσια, τσάντες και eyeliner!!

Δες τις τάσεις τις μόδας για το φθινόπωρο με ένα κλικ εδώ, αλλά και τις τάσεις του μακιγιάζ εδώ
Κι αφού τα μάθεις όλα, πέρασε μια βόλτα από το TSHOP για να προμηθευτείς ό, τι λείπει από τη ντουλάπα σου. Κάνε κλικ εδώ

9. Let The Sunshine In!

Πόσο φωτεινό είναι το σπίτι σου; Ο τρόπος που διεισδύει το φως στο χώρο σου είναι σημαντικός όλο το χρόνο, αλλά τώρα για έναν ακόμη λόγο! Αν οι κουρτίνες σου είναι σκουρόχρωμες, τότε η μουντή αίσθηση της εποχής θα γίνει ακόμη πιο έντονη στον προσωπικό σου χώρο. Αντίθετα όσο πιο φωτεινά είναι τα δωμάτια του σπιτιού σου, τόσο πιο εύκολα θα αισθάνεσαι ακόμη πως το… λαμπερό καλοκαίρι δεν έφυγε! Σε κάθε περίπτωση ένα φωτεινό σπίτι είναι ένας λόγος για να νιώσεις ευεξία και αναζωογόνηση.

Κάνε κλικ εδώ και δες πως οι κουρτίνες θα κάνουν όλη τη διαφορά στο φωτισμό του σπιτιού

10. Σχεδίασε από τώρα την επόμενη απόδραση!

Η αναμονή για κάτι χαλαρωτικό, διασκεδασικό και αναζωογονητικό πάντα βοηθά να ξεχαστείς, να έχεις κάτι να περιμένεις και να μην το πάρεις… βαριά που γύρισες πίσω. Εδώ υπάρχουν δύο παγίδες! Να οργανώσεις κάτι για τα Χριστούγεννα, που πέφτουν ακόμη κομμάτι μακριά και σύντομα να “ξενερώσεις” ή να μην μπορείς να συνεννοηθείς με την παρέα για το φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο που θα είσαι όλοι free! Δεν σε φοβάμαι όμως. Το σημαντικό είναι να βάλεις στο πρόγραμμα κάτι αντίστοιχα ευχάριστο με τις διακοπές που μόλις τελείωσαν, ώστε να έχεις κάτι να περιμένεις.

Read More

And More