Διατροφή: Πέντε εύκολες και πεντανόστιμες light συνταγές

Προσέχεις τη διατροφή σου αλλά δεν ακολουθείς κάποια συγκεκριμένη δίαιτα. Επίσης σου αρέσει να μαγειρεύεις και όταν δεν έχεις χρόνο προτιμάς τις εύκολες και γρήγορες συνταγές. Κι αν είναι light ακόμη καλύτερα. Έχεις όμως την αίσθηση πως τα συγκεκριμένα πιάτα δεν είναι λαχταριστά και σε αυτό ακριβώς το σημείο οφείλω να σου πω ότι κάνεις λάθος. Αν συνδυάσεις τα σωστά υλικά με τα κατάλληλα μπαχαρικά ή μυρωδικά το αποτέλεσμα είναι στ’ αλήθεια πεντανόστιμο. 

Κι εγώ σήμερα έχω επιλέξει πέντε συνταγές που εύκολες, υπέροχες και ligth που θα λατρέψεις. 

Μπιφτέκια 

Θα χρειαστείς: 

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 4 κ.σ. κουάκερ
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ολόκληρο φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 1 ασπράδι 
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • 1 κ.γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. δυόσμο ψιλοκομμένος
  • ρίγανη

Εκτέλεση

  • Βάζεις μέσα σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το κουάκερ, τα αυγά το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το δυόσμο και τη ρίγανη
  • Ζυμώνεις καλά ώστε να ομογενοποιηθεί
  • Προσθέτεις τη σόδα και την τριμμένη ντομάτα και συνεχίζεις να ζυμώνεις
  • Καλύπτεις το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήνεις τον κιμά στο ψυγείο για μισή ώρα
  • Πλάθεις τα μπιφτέκια στο μέγεθος που θέλεις και τα βάζεις στο ταψί ή το πυρίμαχο σκεύος στο οποίο προηγουμένως έχεις απλώσει λαδόκολλα
  • Καλύπτεις το σκεύος με αλουμινόχαρτο και τα αφήνεις να ψηθούν στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά
    Σερβίρεις με σαλάτα

Σούπα Λαχανικών 

Θα χρειαστείς: 

  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κολοκύθι κομμένο σε μικρές ροδέλες
  • 1 σέλινο ψιλοκομμένο
  • 2 φλ. κουνουπίδι ή μπρόκολο σε μικρά κομμάτια
  • 2 φλ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 4 φλ. ζωμό λαχανικών
  • 2 φλ. φρέσκια ντομάτα τριμμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ξίδι
  • αλάτι
  •  πιπέρι

Εκτέλεση 

  • Ρίχνεις το ελαιόλαδο σε μια μεσαία κατσαρόλα και σοτάρεις τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά
  • Προσθέτει τα λαχανικά εκτός από την τριμμένη ντομάτα
  • Ανακατεύει καλά και ρίχνεις το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι
  • Τα αφήνεις να βράσουν για 4-5 λεπτά και προσθέτεις τον ζωμό και την ντομάτα
  • Αφήνεις τη σούπα να βράσει μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά
  • Την αφαιρείς από την εστία, ρίχνεις ξίδι και σερβίρεις

Σπαγγέτι από σπανάκι με μπρόκολο και αρακά

Θα χρειαστείς: 

  • 1 μεσαίο μπρόκολο κομμένο σε μικρά μπουκέτα
  • 1 φλ. αρακά βρασμένο
  • 1/2 κιλό σπαγγέτι από σπανάκι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • 750 γρ. ζωμό κοτόπουλου
  • 50 γρ. τυρί light, τριμμένο
  • ελαιόλαδο για το σερβίρισμα 

Εκτέλεση

  • Ρίχνεις σε ένα μεγάλο τηγάνι λάδι και σοτάρεις το μπρόκολο για 2-3 λεπτά
  • Σε μία μικρή κατσαρόλα βράζεις τον αρακά μέχρι να μαλακώσει
  • Σε μία κατσαρόλα βράζεις τα ζυμαρικά 3-4 λεπτά λιγότερο απ’ ότι αναγράφεται στη συσκευασία
  • Τα σουρώνεις και τα ρίχνεις στο τηγάνι με το μπρόκολο
  • Προσθέτεις τον ζωμό, ανακατεύεις καλά και τα αφήνεις να βράσουν για τον υπόλοιπο χρόνο σύμφωνα με τις οδηγίες
  • Τα αφαιρείς από την εστία και ρίχνεις το τριμμένο τυρί κρέμα
  • Σερβίρεις ρίχνοντας από πάνω βασιλικό, πιπέρι και ελαιόλαδο

Ταμπουλέ με ανθότυρο 

Θα χρειαστείς:

  • 100 γρ. πλιγούρι ψιλό
  • 2 κ.γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 3 ντομάτες κομμένες σε μικρά καρέ
  • 2 κ.σ. ανθότυρο light τριμμένο
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε μικρές ροδέλες
  • 1/2 αγγούρι, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζεις σε ένα μπολ βραστό νερό, ρίχνεις το πλιγούρι και το αφήνεις να μαλακώσει για 15-20 λεπτά
  • Στραγγίζεις καλά και το βάζεις πάλι στο μπολ
  • Προσθέτεις τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, το δυόσμο και το αγγούρι και ανακατεύεις καλά
  • Ρίχνεις το λάδι, το χυμό από τα λεμόνια, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνεις για λίγο στο ψυγείο ώστε να μαριναριστεί το πλιγούρι, να μαλακώσει και να πάρει τα αρώματα από τα λαχανικά και μυρωδικά

Carrot Cupcakes 

Θα χρειαστείς:

  • 2 καρότα τριμμένα
  • 2 κ.σ. ηλιέλαιο

  • 1 αυγό

  • 1/2 φλ. γιαούρτι με 2% λιπαρά

  • 110 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού σόδα

  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

  • 1/2 φλ. ζάχαρη

  • 1/2 φλιτζάνι (125 ml) ζεστό νερό

Για τη γκανάζ

  • 120 γραμμάρια κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κ.γ. βούτυρο με χαμηλά λιπαρά

Εκτέλεση

Cupcakes

  • Τρίβεις το καρότο, το πλένεις και το στραγγίζεις καλά
  • Το βάζεις σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτεις το ηλιέλαιο, το αυγό, το γιαούρτι και το γάλα
  • Ανακατεύεις πολύ καλά, ρίχνεις το αλεύρι και συνεχίζεις το ανακάτεμα
  • Προσθέτεις το νερό και ανακατεύεις
  • Μοιράζεις το μείγμα στις θήκες και τα ψήνεις στους 180 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά

Γκανάζ

  • Ρίχνεις σε μια μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και τα βράζεις ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν μια βράση
  • Ψιλοκόβεις την κουβερτούρα, την προσθέτεις στο μείγμα με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύεις μέχρι να λιώσει
  • Την αφήνεις να κρυώσει και βουτάς μέσα τα cupcakes

 

 

 

 

 

 

Read More

And More