Enjoy them!

10 νόστιμες τροφές με λιγότερες από 50 θερμίδες

Ποιος σου είπε ότι για να αδυνατίσεις, πρέπει να τρως λιγότερο; Όχι φίλη μου, το σωστό είναι να τρως έξυπνα. Να επιλέγεις νόστιμες τροφές, με λίγες θερμίδες, που να φροντίζουν τη σιλουέτα σου, αλλά και να κατευνάζουν το αίσθημα πείνας που πολλές φορές την ημέρα σε κυριεύει. Επειδή, λοιπόν, στη στήλη αυτή, προσπαθούμε να βρούμε λύση στα ερωτήματα σου, σου έχουμε συγκεντρώσει 10 τροφές, με λιγότερες από 50 (!) θερμίδες. Voila!

 

Σπαράγγια. Είτε επιλέξεις να το προσθέσεις στη σαλάτα σου ή να το χρησιμοποιήσεις ως συνοδευτικό στο κυρίως γεύμα σου, το μόνο σίγουρο είναι ότι το λίγο spicy και καταπράσινο λαχανικό θα προσθέσει μόλις 27 θερμίδες / φλιτζάνι στη σιλουέτα σου.

 

Λαχανάκια Βρυξελλών. Είναι στην εποχή τους. Και αυτό από μόνο του τα κάνει λαχταριστά. H πληροφορία ότι σου προσδίδουν μόλις 38 θερμίδες / φλιτζάνι, κάνοντας σε να αισθάνεσαι χορτάτη ακόμα περισσότερο.

 

Πιπεριές. Πολύχρωμες, θρεπτικές και πλούσιες στη βιταμίνη που ενισχύει το ανοσοποιητικό σου και κάνει το δέρμα σου να λάμπει, την C. Άσε που αν σου αρέσουν οι καυτερές, θα βοηθήσεις και τον μεταβολισμό σου να ενεργοποιηθεί, πριν πεις κ-ύ-μ-ι-ν-ο. Μόλις 30 θερμίδες / φλιτζάνι. Θα τις δοκιμάσεις;

 

Σπανάκι. Πλούσιο σε σίδηρο και φώσφορο, το φυλλώδες λαχανικά που μπορείς να απολαύσεις μαζί με λίγο ρύζι ή ακόμα και σε μία πίτα χωρίς λάδι, προσθέτει στη γραμμή σου μόλις 8(!) θερμίδες / φλιτζάνι. Ακόμα να το μαγειρέψεις;

 

Μούρα. Blueberries, Blackberries, Cranberries. Όποιο πρώτο συνθετικό ή χρώμα επιλέξεις, ετοιμάσου να επωφεληθείς από τις φυτικές τους ίνες και να χαρείς με τις 32 θερμίδες / μισό φλιτζάνι. Yummy!

 

Μανιτάρια. Η τροφή – δίκοπο μαχαίρι. Είτε την λατρεύεις, είτε όχι. Αν ανήκεις στην πρώτη ομάδα, απολαμβάνεις τα άφθονα αντιοξειδωτικά που σου προσφέρουν, αλλά και τις ελάχιστες – 15 στον αριθμό – θερμίδες / φλιτζάνι.

 

Κολοκύθα. Πλούσια σε κάλιο και καροτίνη, το πορτοκαλί φθινοπωρινό φρούτο ξέρει πώς να πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο. Με 30 θερμίδες / φλιτζάνι και πολλές βιταμίνες αξίζει να βρίσκεται στο μενού σου.

 

Σέλερι. Καταπράσινο, αντιοξειδωτικό και ιδανική επιλογή για εκείνο το πρώτο ρόφημα της ημέρας, όταν δεν θέλεις ο καφές να κυριαρχεί. Με 35 θερμίδες / φλιτζάνι έχεις κάθε λόγο να το απολαμβάνεις. Χωρίς τύψεις.

 

Καρότο. Άλλο ένα πορτοκαλί χρώμα στη Shopping List σου. Ακόμα περισσότερες βιταμίνες στον οργανισμό σου. Και όλα αυτά με μόλις 30 θερμίδες / μισό φλιτζάνι. Απόλαυση.

 

Φουντούκια. Ανάλατα και απολαυστικά. Το καλύτερο σνακ που μπορείς να απολαύσεις για απογευματινό ή δεκατιανό. Με μόλις 45 θερμίδες / μισό φλιτζάνι. 

 

Read More

And More