5+1 φρούτα εποχής full στις πρωτεΐνες

Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη στον οργανισμό και σίγουρα φροντίζεις ώστε να περιλαμβάνεις στη διατροφή αβγό, λιπαρά ψάρια, κρέας και γαλακτοκομικά. Γνωρίζεις όμως ότι υπάρχουν αρκετά φρούτα, full στην πρωτεΐνη και μπορείς να τα βρεις, τώρα, στο super market της γειτονιάς σου; Εκτός από νόστιμα και ζουμερά είναι εκείνα που επιτρέπεται να καταναλώνεις ακόμη κι αν ακολουθείς συγκεκριμένο διατροφικό πλάνο προκειμένου να χάσεις βάρος. 

Κι αν αναρωτιέσαι ποια ακριβώς είναι, δες στη συνέχεια και κράτησε σημειώσεις. 

Αβοκάντο
Είναι από τα πιο αγαπημένα φρούτα. Λατρεύεις τη γεύση του, αλλά και αυτή τη μοναδική βουτυρώδη υφή που χαρακτηρίζει τη σάρκα του. Σήμερα, προστίθεται ένας λόγος ακόμη. Ένα αβοκάντο αρκεί για να σου δώσει 3 γραμμάρια καθαρής πρωτεΐνης, αλλά και ένα σύμπλεγμα βιταμινών που φροντίζει τον οργανισμό και τη γραμμή σου. Μπορείς να το απολαύσεις ως σνακ, να το χρησιμοποιήσεις στη σαλάτα σου ή απλά ως βασικό υλικό σε ένα γευστικό αβοκάντο τοστ.

Ακτινίδιο
Το ανοιχτό πράσινο χρώμα του ταιριάζει τέλεια στην εποχή που διανύουμε, αλλά και στην επόμενη που περιμένουμε κάθε χρόνο πως και πως. Δεν είναι τυχαίο ότι η εποχή του – άρα και η καλύτερη του γεύση – ξεκινούν τώρα. Εκτός από τις απαραίτητες βιταμίνες, σου δίνει περισσότερα από 2 γραμμάρια πρωτεΐνης. Α, και φυσικά ευχαρίστηση στον ουρανίσκο σου. 

Μαύρα μούρα
Μην υποτιμάς την λίγο πιο σκούρα εκδοχή τους. Γιατί, μόνο μαύρα δεν θα σε κάνουν να τα βάψεις. Ένα φλιτζάνι σου προσφέρει 2 γραμμάρια θαυματουργής πρωτεΐνης, αλλά και τη μισή ημερήσια ποσότητα βιταμίνης C – ναι, αυτής που ενισχύει το ανοσοποιητικό – που ο οργανισμός σου επιζητά για την ορθή λειτουργία του.

Πορτοκάλι
Το στύβεις και απολαμβάνεις στο έπακρο το χυμό και τις βιταμίνες του. Το καθαρίζεις και το προσθέτεις στη σαλάτα σου. Το απολαμβάνεις, όπως ακριβώς είναι. Ένα πορτοκάλι – ποια σταματάει σε ένα; – σου προσφέρει το 4% της ποσότητας πρωτεϊνών που χρειάζεσαι ημερησίως. 

Μπανάνα
Μία μπανάνα την ημέρα, κάλιο και πρωτεΐνη φέρνει σίγουρα δεν κάνει πέρα. Μπορεί να μην βρίσκεται σε τόσο υψηλή περιεκτικότητα όσο τα υπόλοιπα θρεπτικά της συστατικά, αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν συγκαταλέγεται στα δέκα φρούτα με τα περισσότερα γραμμάρια καθαρής πρωτεΐνης. 

Γκρέιπφρουτ
Μπορεί να χάθηκε για λίγο από τον πάγκο των φρέσκων φρούτων, όμως, το έντονο εσπεριδοειδές κάνει ξανά την εμφάνιση του. Αυτή τη φορά, εκτός από τις αποτοξινωτικές του ιδιότητες, φρόντισε να αξιοποιήσεις και την πρωτεΐνη που σου προσφέρει, η οποία στα 100 γραμμάρια ποσότητας αγγίζει τα 9.

Photos: iStock

Read More

And More