5 συνήθειες που πρέπει να αποκτήσεις πριν πέσεις για ύπνο αν θέλεις να χάσεις βάρος ευκολότερα

Γνωρίζεις ήδη ότι 8 ώρες ύπνου είναι απαραίτητες ώστε το σώμα και το μυαλό να ξεκουραστούν. Η Jennifer Lopez τονίζει συχνά στις συνεντεύξεις της ότι κοιμάται τουλάχιστον 10 και αυτός είναι ένας από τους λόγους που κρατά άψογη τη φόρμα της αλλά και την όψη της επιδερμίδας. Μαζί πάντα, με την άσκηση και τη σωστή διατροφή. 

Οι ειδικοί επίσης υπενθυμίζουν ότι ο ύπνος σε βοηθάει να αδυνατίσεις και αυτό είναι αποδεδειγμένο. Ενώ εσύ κοιμάσαι ο οργανισμός σου φροντίζει να αποβάλλει τις περιττές τοξίνες. Οι ορμόνες που εκκρίνονται όσο τα μάτια σου είναι κλειστά βοηθούν να κάψεις ακόμα και το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς. Υπάρχουν όμως 5 ακόμη βασικές συνήθειες που πρέπει να αποκτήσεις πριν πέσεις για ύπνο που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος ευκολότερα.

1. Ζεστό ρόφημα

Είναι διουρητικά, κάτι που σημαίνει ότι θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από το ενοχλητικό φούσκωμα. Παράλληλα εξαφανίζουν τις τοξίνες και κυρίως σε χαλαρώνουν. Στην πραγματικότητα, όσο το ζεστό πράσινο τσάι προσφέρει στον οργανισμό σου την απαραίτητη αποτοξίνωση, εσύ ρίχνεις τους ρυθμούς σου και ετοιμάζεσαι να κοιμηθείς πιο ήρεμη από ποτέ.

2.Απόλαυσε τα δημητριακά σου
Ποιος είπε ότι είναι κατάλληλα μόνο για πρωινό; Σύμφωνα με μελέτες όσοι προτιμούν να απολάμβαναν τα δημητριακά τους σκέτα, χωρίς γάλα ή ξηρούς καρπούς την επόμενη ημέρα ένοιωθαν ανάλαφροι χωρίς ίχνος φουσκώματος και λίγο πιο αδύνατη από πριν. Ο λόγος; Οι ερευνητές αναφέρουν ότι ουσιαστικά αντικαθιστούσαν την επιθυμία τους για ψωμί με δημητριακά χωρίς ζάχαρη.

3. Το τελευταίο σου γεύμα πρέπει να είναι πικάντικο
Τα μπαχαρικά είναι φίλοι του μεταβολισμού. Πρόσθεσε, λοιπόν, λίγο πιπέρι στη βραδινή σούπα σου. Εσύ θα κοιμάσαι, και ο μεταβολισμός σου θα δουλεύει καίγοντας όλα όσα δεν χρειάζεται. 

4. Γιαούρτι με ξηρούς καρπούς (λίγους)
Το καλύτερο γεύμα που μπορείς να απολαύσεις. Θα θεραπεύσει το έντερο σου, αλλά και την κοιλιά σου, η οποία θα απαλλαγεί από το φούσκωμα. Επίσης, δε θα σε νοιώθεις δυσφορία ή βάρος στο στομάχι σου, λίγο πριν κοιμηθείς.

5. Κλείσε το καλοριφέρ
Το Εθνικό Κέντρο Υγείας Αμερικής, μετά από έρευνες ανακάλυψε ότι όσοι κοιμούνται σε ένα χώρο με θερμοκρασία 18 βαθμών Κελσίου καίνε κατά τη διάρκεια του ύπνου 10% περισσότερες θερμίδες από όσους κοιμούνται σε ένα πιο ζεστό δωμάτιο. Αυτό σημαίνει ότι καλύτερα να φορέσεις τις ζεστές σου πυζάμες παρά να έχεις τη θερμοκρασία στο σπίτι στα ύψη. 

Κεντρική photo: iStock

Read More

And More