5 τρόποι να κάνεις τη ζεστή σου σοκολάτα πιο light

Είναι το ρόφημα που συντροφεύει τις κρύες νύχτες του χειμώνα και τις κάνει λίγο πιο ζεστές. Και γλυκές. Γιατί, βασικό του συστατικό δεν είναι άλλο από την κλασικά αγαπημένη σοκολάτα. Ειδικά, φέτος, που, όπως και να το κάνεις λόγω των συνθηκών, μένουμε σπίτι σχεδόν ολόκληρη την ημέρα (σίγουρα πολύ περισσότερο από τις προηγούμενες χρονιές) είναι το ρόφημα που ίσως έχει γίνει προέκταση του χεριού σου. Αλήθεια, γνωρίζεις ότι ένα ποτήρι απολαυστικής ζεστής σοκολάτας “κρύβει” πάνω από 250 θερμίδες; Pause. Σήμερα, σου έχω συγκεντρώσει μερικές συμβουλές για να κάνεις το αγαπημένο ρόφημα λίγο πιο light!

Γάλα, αλλά τι γάλα;
Ένα από τα βασικά συστατικά της ζεστής σοκολάτας δεν είναι άλλο από το γάλα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα φλιτζάνι πλήρους γάλακτος περιέχει περίπου 90 θερμίδες, ενώ η ίδια ακριβώς ποσότητα φυτικού γάλακτος ή καρύδας έχει μόλις 30. Μπορεί, λοιπόν, να σου προσφέρει λιγότερη πρωτεΐνη, όμως, η δεύτερη κατηγορία γαλακτοκομικών φροντίζει τη σιλουέτα σου όσο καμία άλλη. Παράλληλα, επειδή το φυτικό γάλα (όπως φανερώνει και το όνομα του) δεν περιέχει συστατικά ζωικής προελεύσεως, η υπόλοιπη σύνθεση του είναι ευεργετική για το σώμα σου, ενεργοποιώντας γρηγορότερα τη διαδικασία καύσης λίπους. Μην το σκέφτεσαι, λοιπόν!

Κάνε τη σοκολάτα σου λίγο πιο σκούρα
ή απλά επίλεξε τη μαύρη της κατηγορίας. Πλούσια σε αντιοξειδωτικά και καλά λιπαρά, μία μπάρα μαύρης σοκολάτας (την οποία στη συνέχεια θα λιώσεις, για να την μετατρέψεις σε ρόφημα) σκέφτεται τη σιλουέτα σου ίσως περισσότερο και από εσένα την ίδια. Για αυτό, και την φροντίζει, αυξάνοντας τα θρεπτικά συστατικά στη σύσταση της και μειώνοντας τις θερμίδες που αποδίδει στην γραμμή σου. Αν η γεύση της σου φαίνεται πικρή, μπορείς να επιλέξεις το ακατέργαστο κακάο.

Ξέχνα τη ζάχαρη
Ανεβάζει την πίεση στο αίμα, προκαλεί αυτό το ενοχλητικό φούσκωμα σε διάφορα σημεία του σώματος και καταστρέφει την προσπάθεια σου αυτά τα Χριστούγεννα να διατηρηθείς στα κιλά σου. Αλήθεια, ακόμα την θες στο ποτήρι σου; Τι θα έλεγες να προτιμήσεις ένα υποκατάστατο της; Θα προσφέρει στο ρόφημα σου τη γλυκιά γεύση που επιζητάς, φροντίζοντας συγχρόνως το σώμα σου.

Τέλος και το αλάτι
Το μυστικό επιτυχίας της ζεστής σοκολάτας δεν είναι άλλο από το αλάτι, το οποίο εξισορροπεί τη γλυκιά επίγευση που αφήνει στο στόμα το συγκεκριμένο ρόφημα. Ε, λοιπόν, προσπάθησε να το περιορίσεις στο 1/4 κουτ. του γλυκού, για να γλιτώσεις από την κατακράτηση υγρών που συχνά προκαλεί αυτό το συστατικό.

Αν θες κάποιο μπαχαρικό προτίμησε κανέλα!
Ναι, τα μπαχαρικά διεγείρουν γλυκά τον μεταβολισμό μας. Όμως, η υπερβολική ποσότητα μπορεί να οδηγήσει στο αντίθετο αποτέλεσμα και κάπως η διαδικασία καύσης λίπους να πατήσει ένα μικρό Pause. Αν σκέφτεσαι να δώσεις άρωμα στη σοκολάτα σου, προτίμησε μερικές σταγόνες κανέλας.

 

Read More

And More