7 ελαφριά γλυκά σνακ που μπορείς να φας χωρίς να καταστρέψεις τη δίαιτά σου

Ένα γλυκό με σοκολάτα και γέμιση καραμέλα, μπορεί να σε απογειώσει… Eκτός όμως από τη γεύση σου, θα απογειώσει και τις θερμίδες και τα κιλά σου! Γιατί λοιπόν να “αμαρτήσεις” εφόσον υπάρχουν και πιο ασφαλείς εναλλακτικές επιλογές που αγαπούν τη διατροφή και τη δίαιτά σου;

Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Ελένη Φαφούτη μας δίνει 7 διαφορετικά γλυκά σνακ, με απλά υλικά και λίγες θερμίδες που ετοιμάζονται σε χρόνο μηδέν. Διάλεξε το αγαπημένο σου και απόλαυσέ το χωρίς ενοχές.


1. Φράουλες βουτηγμένες σε σοκολάτα

Το να «επιτίθεσαι» έτσι απερίσκεπτα στη σοκολάτα, σίγουρα δεν είναι ό,τι πιο υγιεινό και θρεπτικό αν είσαι σε διατροφή. Τι θα έλεγες όμως αν τη χρησιμοποιούσες ως επικάλυψη πάνω από ένα φρούτο, όπως είναι το superfood φράουλα; Βούτηξε τις φράουλες μέσα σε μαύρη -φυσικά- σοκολάτα και άφησέ τες να διατηρηθούν στο ψυγείο έως ότου η επικάλυψη σοκολάτας σκληρύνει.

2. Cream crackers με φυστικοβούτυρο
Αυτός είναι ένας κλασικός συνδυασμός που ικανοποιεί ταυτόχρονα την επιθυμία για γλυκό και αλμυρό. Εάν χρειάζεσαι περισσότερη γλυκύτητα, πρόσθεσε κανέλα ή λίγο μέλι. Επιπλέον, αν το συνδυάσεις με ένα ποτήρι γάλα χαμηλό σε λιπαρά, κερδίζεις μία σημαντική ποσότητα ασβεστίου!


3. Σνακ από ελληνικό γιαούρτι

Η συγκεκριμένη επιλογή είναι εξαιρετική. Είναι τόσο απλό να μετατρέψεις ένα φλιτζάνι παραδοσιακό γιαούρτι σε μια γρήγορη γλυκιά απόλαυση. Ένα φλιτζάνι άπαχο γιαούρτι με κατεψυγμένα φρούτα της αρεσκείας σου ή με ξηρούς καρπούς. Εάν θέλεις να το μετατρέψεις και σε παγωτό, μπορείς να συνδυάσεις το 1 φλιτζάνι άπαχο ελληνικό γιαούρτι με ½ φλιτζάνι κατεψυγμένα μούρα και να τα ανακατέψεις όλα μέχρι το φρούτο να λιώσει και το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Στη συνέχεια γέμισε παγοκύστες με το μείγμα και βάλτες στην κατάψυξη για να παγώσουν. Κάθε φορά που θα έχεις επιθυμία για γλυκό ή παγωτό μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς τύψεις 2-3 παγάκια γιαουρτιού με μούρα.

4. Ψητό μήλο
Είναι πολύ εύκολο και γίνεται αμέσως, ακόμα και να το ξαναζεστάνεις μπορείς ή να το ετοιμάσεις οποιαδήποτε στιγμή εσύ θέλεις. Τυλίγεις ένα μήλο με αλουμινόχαρτο και το ψήνεις στο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά. Συνόδευσέ το με δημητριακά ολικής αλέσεως, κανέλα, ξηρούς καρπούς και θα έχεις αμέσως ένα γλυκό σνακ χαμηλό σε θερμίδες και λιπαρά.


5. Φρούτα και τυρί cottage

Ικανοποιεί τη γλυκιά γεύση και ταυτόχρονα παρέχει επαρκή ποσότητα σε πρωτεΐνη, η οποία ενδυναμώνει τη μυϊκή μάζα και το μεταβολισμό. Αν τα φρούτα δεν είναι αρκετά γλυκά, δοκίμασε να ρίξεις μέλι ή να τα αναμίξεις με ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη κακάο.


6. Τοστ κανέλας
Πάρε μια φέτα ψωμί ολικής αλέσεως και βάλε στην κορυφή ½ κουταλάκι του γλυκού μαλακή μαργαρίνη, ¼ κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη, και όσο κανέλα επιθυμεί η καρδιά σου! Εύκολο, γρήγορο, νόστιμο και πολύ πολύ θρεπτικό!

7. Κατεψυγμένα φρούτα
Τοποθέτησε μερικά φρούτα της επιλογής σου (εξαιρετικά είναι παγωμένα τα φρούτα του δάσους και τα σταφύλια) στην κατάψυξη για μερικές ώρες και θα βγει μια μακράς διαρκείας γλυκιά απόλαυση, χαμηλή σε θερμίδες! Τα φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά όπως αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης και να προάγουν την υγεία των αιμοφόρων αγγείων. Και γενικά να ενισχύσουν την υγεία σου μην ξεχνάς!


Επιμέλεια: Θεοδωροπούλου Δέσποινα

Read More

And More