7 φρούτα πλούσια σε πρωτεΐνη που βρίσκεις τώρα φρέσκα στο σούπερ μάρκετ

Μπορεί μόλις ακούς τη λέξη πρωτεΐνη στο μυαλό σου να έρχεται το αβγό, τα λιπαρά ψάρια, το κρέας και το γιαούρτι, όμως, υπάρχουν και μερικές ακόμα τροφές που έχεις σίγουρα στην κουζίνα σου ή μπορείς να βρεις στο σούπερ μάρκετ αυτή την εποχή. Πρόκειται για τα αγαπημένα σου φρούτα, τα οποία εκτός από την φρεσκάδα και τις φυτικές ίνες που σου προσφέρουν, “κρύβουν” αρκετή πρωτεΐνη, πολύτιμη αν γυμνάζεσαι στο σπίτι ή απλά θέλεις να αδυνατίσεις χωρίς να κουραστείς ιδιαίτερα ή να ακολουθήσεις μία συγκεκριμένη δίαιτα. Αν θες να μάθεις ποια είναι, ένα scroll – down θα σου λύσει τα… χέρια!

Αβοκάντο
Είναι από τα πιο αγαπημένα φρούτα. Λατρεύεις τη γεύση του, αλλά και αυτή τη μοναδική βουτυρώδη υφή που χαρακτηρίζει τη σάρκα του. Σήμερα, προστίθεται ένας λόγος ακόμη. Ένα αβοκάντο αρκεί για να σου δώσει 3 γραμμάρια καθαρής πρωτεΐνης, αλλά και ένα σύμπλεγμα βιταμινών που φροντίζει τον οργανισμό και τη γραμμή σου. Μπορείς να το απολαύσεις ως σνακ, να το χρησιμοποιήσεις στη σαλάτα σου ή απλά ως βασικό υλικό σε ένα γευστικό αβοκάντο τοστ.

Ακτινίδιο
Το ανοιχτό πράσινο χρώμα του ταιριάζει τέλεια στην εποχή που διανύουμε, αλλά και στην επόμενη που περιμένουμε κάθε χρόνο πως και πως. Δεν είναι τυχαίο ότι η εποχή του – άρα και η καλύτερη του γεύση – ξεκινούν τώρα. Εκτός από τις απαραίτητες βιταμίνες, σου δίνει περισσότερα από 2 γραμμάρια πρωτεΐνης. Α, και φυσικά ευχαρίστηση στον ουρανίσκο σου. 

Σμέουρα
Το χρώμα, το σχήμα και η γεύση τους σε κάνουν να τα λατρεύεις. Φέρνουν την Άνοιξη στην κουζίνα σου και λειτουργούν ως ο καλύτερος προάγγελος της φράουλας, που στην εθιστική της γεύση κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Ένα μπολάκι με σμέουρα σου δίνει περίπου 5 γραμμάρια πρωτεΐνης με τις φυτικές τους ίνες να σε κρατούν παράλληλα χορτάτη για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Μαύρα μούρα
Μην υποτιμάς την λίγο πιο σκούρα εκδοχή τους. Γιατί, μόνο μαύρα δεν θα σε κάνουν να τα βάψεις. Ένα φλιτζάνι σου προσφέρει 2 γραμμάρια θαυματουργής πρωτεΐνης, αλλά και τη μισή ημερήσια ποσότητα βιταμίνης C – ναι, αυτής που ενισχύει το ανοσοποιητικό – που ο οργανισμός σου επιζητά για την ορθή λειτουργία του.

Πορτοκάλι
Το στύβεις και απολαμβάνεις στο έπακρο το χυμό και τις βιταμίνες του. Το καθαρίζεις και το προσθέτεις στη σαλάτα σου. Το απολαμβάνεις, όπως ακριβώς είναι. Ένα πορτοκάλι – ποια σταματάει σε ένα; – σου προσφέρει το 4% της ποσότητας πρωτεϊνών που χρειάζεσαι ημερησίως. Τι άλλο θέλεις;

Μπανάνα
Μία μπανάνα την ημέρα, κάλιο και πρωτεΐνη φέρνει σίγουρα δεν κάνει πέρα. Μπορεί να μην βρίσκεται σε τόσο υψηλή περιεκτικότητα όσο τα υπόλοιπα θρεπτικά της συστατικά, αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν συγκαταλέγεται στα δέκα φρούτα με τα περισσότερα γραμμάρια καθαρής πρωτεΐνης. Υπάρχει καλύτερο δεκατιανό; 

Γκρέιπφρουτ
Μπορεί να χάθηκε για λίγο από τον πάγκο των φρέσκων φρούτων, όμως, το έντονο εσπεριδοειδές κάνει ξανά την εμφάνιση του. Αυτή τη φορά, εκτός από τις αποτοξινωτικές του ιδιότητες, φρόντισε να αξιοποιήσεις και την πρωτεΐνη που σου προσφέρει, η οποία στα 100 γραμμάρια ποσότητας αγγίζει τα 9. Squeeze It! 

Read More

And More