7 καλοκαιρινές τροφές που σε βοηθούν να αδυνατίσεις

To καλοκαίρι είναι η εποχή που θες να απολαμβάνεις νόστιμα φαγητά που ετοιμάζεις πανεύκολα. Γιατί, κάνει ζέστη και το μόνο που σκέφτεσαι είναι οι διακοπές σου. Θες να χαλαρώσεις, αλλά και να δροσίσεις τον ουρανίσκο σου με τροφές καλοκαιρινές. Σήμερα, λοιπόν, μοιραζόμαστε μαζί σου τις δικές μας τροφές του καλοκαιριού που φροντίζουν τη σιλουέτα σου με τον καλύτερο τρόπο. Για τσέκαρε… 

Αγγούρι
Δεν λείπει από τη σαλάτα σου αυτό το τρίμηνο. Ντομάτα και αγγούρι συναντούν το ανθότυρο ή τη φέτα, το ελαιόλαδο και δημιουργούν το πιο δροσιστικό – και χορταστικό – πιάτο του καλοκαιριού. Το υπερ-ενυδατικό αγγούρι είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες, εμπλουτισμένο με αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τη φλεγμονή και μπορεί ακόμη και να μειώσει τον κίνδυνο υπέρτασης. Άσε που το αγγούρι σε βοηθάει να νικήσεις την κατακράτηση υγρών που πολλές φορές σε ταλαιπωρεί και την κοιλιά σου δεν επιπεδοποιεί.

Κεράσια
Κατακόκκινα και απολαυστικά! Ενεργοποιούν ταχύτατα τον μεταβολισμό σου, σε χορταίνουν με πολύ λίγες θερμίδες και κάπως έτσι ρίχνεις τον αριθμό στη ζυγαριά στο πι και φι. Άσε που τα οργανικά τους οξέα αντιμετωπίζουν το αίσθημα δυσκοιλιότητας και μόλις οι φυτικές τους ίνες λάβουν δράση, η κοιλιά σου σύντομα θα γίνει λίγο πιο flat από ποτέ. Κερδισμένη στο έπακρον δηλαδή.

Γκρέιπφρουτ
Ένα καταπληκτικό φρούτο για εσένα που προσπαθείς να αδυνατίσεις. Καλοκαιρινό, ζουμερό και ενυδατικό. Το γκρέιπφρουτ επιταχύνει τη διαδικασία καύσης λίπους και σε αποτοξινώνει μετά από μία νύχτα με πολλά κοκτέιλ ή λίγες διατροφικές ατασθαλίες. Αν δεν σου αρέσει η γεύση του, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως βασικό συστατικό σε χορταστικό smoothie και να επωφεληθείς τα οφέλη σου.

Καλαμπόκι
Τίποτα καλύτερο από ένα ψητό καλαμπόκι που συνοδεύει ονειρικά τις καλοκαιρινές σου βόλτες δίπλα στη θάλασσα ή στο κέντρο της πόλης. Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες, το καλαμπόκι σε χορταίνει με τον πιο υγιεινό τρόπο, ενώ την ίδια στιγμή σε αδυνατίζει γευστικότατα. 

Ροδάκινα
Αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και β-καροτενίου, τα οποία έχουν συνδεθεί με την βελτίωση του ανοσοποιητικού αλλά και με την μείωση βάρους. Ταυτόχρονα, έχουν αυξημένη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, που προκαλούν γρήγορο κορεσμό με αποτέλεσμα να τρως λιγότερο και να αδυνατίζεις συντομότερα. 

Ανανάς
Η εξωτική του αύρα και η δροσιστική αίσθηση που αφήνει στον ουρανίσκο σου είναι υπεραρκετές για να νιώσεις ότι το καλοκαίρι είναι εδώ. Διασπά ονειρικά το λίπος στην περιοχή της δουλειάς, μειώνει τους πόντους στην περιφέρεια και με έναν μαγικό τρόπο σε βοηθάει να καταπολεμήσεις την κυτταρίτιδα. Εσύ έκοψες τη φέτα σου;

Γαρίδες
Καλοκαιρινές, απολαυστικές και άκρως γευστικές. Οι γαρίδες αγαπούν τη σιλουέτα σου, αλλά και τον ουρανίσκο σου. Για αυτό, και φροντίζουν και τα δύο με τον καλύτερο τρόπο. Yummy! 

Read More

And More