7 συνήθειες, που αν προσθέσεις στην πρωινή σου ρουτίνα, θα αδυνατίσεις!

Αλήθεια, πόσο πρωινός τύπος είσαι; Πριν μου απαντήσεις, κράτα στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι δεν σου ζητώ να μου πεις αν ξυπνάς πριν ο ήλιος βγει ή λίγο πριν το μεσημέρι. Ξυπνάς με κέφι; Με διάθεση; Αισθάνεσαι ότι θα είσαι παραγωγική; Αυτό σε ρωτάω. Γιατί, η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται. Ακόμα και στη διατροφή σου. Άλλωστε, όλοι οι διατροφολόγοι επισημαίνουν συχνά – πυκνά ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Όμως, δεν είναι το μόνο που μπορεί να σε βοηθήσει να αδυνατίσεις. Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, υπάρχουν μερικές έξυπνες κινήσεις που, αν τις προσθέσεις στην πρωινή σου ρουτίνα, θα δεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη πιο… λεπτό. Χαρτί, μολύβι στο χέρι και σημείωσε!

Γυμνάσου δέκα λεπτά, πριν φας το πρωινό σου

Δε χρειάζεται ούτε να ακολουθήσεις ένα αυστηρό πρόγραμμα γυμναστικής με ασκήσεις που θα σε ταλαιπωρήσουν. Μερικές διατάσεις, ένα χαλαρό βάδισμα στους διαδρόμους του σπιτιού σου, απλές επαναλήψεις ασκήσεων για τα χέρια σου στην άκρη του κρεβατιού και δες τη μέρα σου να ξεκινά με ενέργεια. Α, και το μεταβολισμό σου να έχει ξεκινήσει τις “καύσεις”, πριν φας το πρωινό σου.

Φτιάξε πρωινό, πλούσιο σε πρωτεΐνη 

Μιας και αναφέρθηκε προηγουμένως, έχω να σου πω ότι δεν αρκεί απλά να μην παραλείψεις το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας (πρώτο και σημαντικό βήμα), αλλά να δώσεις στο πιάτο σου στοιχεία… πρωτεΐνης. Ομελέτα, φιστικοβούτυρο, γαλοπούλα με χαμηλά λιπαρά και γιαούρτι light αποτελούν υγιεινές (και πρωτεϊνούχες) επιλογές.

Απόλαυσε το καφεδάκι σου!

Μπορεί οι απόψεις να διίστανται, όμως, και ο καφές δε θέλει κόπο, αλλά τρόπο. Ενεργοποιεί γρήγορα το μεταβολισμό σου, σε γεμίζει με αντιοξειδωτικά και ξεκινάς τη μέρα σου με χαμόγελο. Για να τον μετατρέψεις στην πιο υγιεινή εκδοχή του εαυτού του, μείωσε την ποσότητα της ζάχαρης ή αν δεν μπορείς χωρίς τη γλυκιά σου γεύση, επίλεξε την καστανή.

Φτιάξε το πρόγραμμα διατροφής της ημέρας σου

Η πιο σημαντική κίνηση που πρέπει να κάνεις, αν θες να απαλλαγείς από τα περιττά κιλά που σε ταλαιπωρούν, είναι κάθε πρωί να καταγράφεις τι θα φας σήμερα και αύριο. Έτσι, όχι μόνο, θα υπολογίσεις ευκολότερα πόσες θερμίδες καταναλώνεις συνολικά, αλλά και θα έχεις χρόνο να ετοιμάζεις σπιτικό φαγητό. Πάρε μία ιδέα εδώ.

Πάνω στη ζυγαριά την ίδια ώρα κάθε πρωί

Την κοιτάς και σε κοιτάει. Κάποια στιγμή, θα λυγίσεις. Γιατί, θέλεις να μάθεις αν η προσπάθεια που κάνεις αποδίδει. Για αυτό, καλύτερα να ανεβαίνεις κάθε πρωί την ίδια χρονική στιγμή, ώστε και τον έλεγχο της κατάστασης να έχεις και να προστατεύεις τα συναισθήματα σου από αναληθείς και διαφορετικούς αριθμούς.

Πιες το χυμό σου, αλλά σε μικρότερο ποτήρι

Ένα ποτηράκι χυμό την ημέρα, τα κιλά κάνει πέρα. Πέρα από το να είναι φρέσκος, φρόντισε να τον τοποθετείς σε μικρό ποτήρι. Εμπιστεύσου με: είναι το πιο έξυπνο κόλπο, για να πάρεις τις απαραίτητες βιταμίνες και να απαλλαγείς από το περιττό φούσκωμα.

Κοιμήσου περισσότερο!

Σημασία δεν έχει τι ώρα ξυπνάς, αλλά πόσο κοιμήθηκες το περασμένο βράδυ. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οκτώ ώρες ύπνου είναι το ιδανικό χρονικό διάστημα, για να ξεκουραστείς και να επιτρέψεις στον οργανισμό σου να “λειτουργήσει” αποδοτικά.

 

Read More

And More